Vijf Filmtips voor de maand Mei

Moonrise Kingdom

Releasedatum: 31 mei 2012
Genre: Drama/Komedie
Regisseur: Wes Anderson
Acteurs: Bruce Willis, Edward Norton en Bill Murray

Plot
Op een eiland voor de kust van New England worden in de zomer van 1965 een jongen en een meisje van 12 jaar oud verliefd op elkaar. Zij besluiten samen weg te lopen, met als gevolg dat de hele gemeenschap op zoek gaat naar het koppel. In combinatie met een opkomende storm, zorgt dit voor nogal wat opschudding onder de bewoners.

Verwachtingspatroon
Na het geslaagde uitstapje met de animatiefilm Fantastic Mr. Fox uit 2009, is de eigenzinnige regisseur Wes Anderson terug met Moonrise Kingdom. Met invloedrijke films als Rushmore en The Royal Tenenbaums heeft Anderson zijn sporen verdiend in Hollywood en wordt standaard veel verwacht van zijn nieuwe films. Zo zal Moonrise Kingdom op 16 mei het prestigieuze filmfestival van Cannes openen en komt de film tevens in aanmerking voor een Gouden Palm.

De hoge verwachtingen zijn logischerwijs ook een gevolg van de ijzersterke cast die Anderson verzameld heeft. Naast namen als Bill Murray, Frances McDormand en Harvey Keitel, valt vooral de aanwezigheid van Bruce Willis en Edward Norton op. Want hoewel beide acteurs in het verleden een aantal iconische rollen hebben vertolkt, spelen zij de laatste jaren vooral in films die de middelmaat amper overstijgen. Ondanks dat het verhaal niet direct bijzonder klinkt, is de trailer geheel in de klassieke stijl van Wes Anderson gevuld met subtiele humor, eigenaardige personages en een aantal bizarre situaties.