Special / CD: Ruud's Camping Knallers

Meer als achtergrondinformatie: Hoe zijn de heren van FOK! in werkelijkheid op de camping?

Wat vind jij van kamperen?

Laurence (On): "Kamperen vind ik leuk omdat je weer wat meer back to basic gaat en snel meer oog voor de natuur krijgt. De dagelijkse gemakken die ineens niet meer zo vanzelfsprekend zijn gaan soms wel parten spelen. Om zo eens per jaar de frisse lucht van gras op te snuiven als je 's morgens wakker wordt is daarentegen wel erg fijn."

Bernard (bennootje): "Wij (mijn vrouw en ik) kamperen de laatste jaren met een camper....Heerlijk!!!"

Martijn (Beaudelaire): "Ik vind het, in tegenstelling tot vele anderen, zeker geen ramp. Als het niet te vaak gebeurt, dan kan ik er zelfs van genieten. Tot nu toe is mijn kampeerervaring niet veel meer dan een tentje op een festivalcamping, maar dat lijkt mij al zwaar genoeg. Ooit zou ik nog wel eens graag alleen in een verlaten bos willen kamperen. Ooit."

René (MrManiak): "Helemaal niets mis mee. De afgelopen jaren heb ik alleen op Lowlands en Pinkpop gestaan, maar dat is natuurlijk een gevoel apart. Vaak ook in Frankrijk, Duitsland of ergens in de buurt van de Alpen gestaan, geweldig mooie locaties."

Welke uitspraken roep jij vaak als je gaat kamperen?

Laurence (On): "Ik hoop dat het droog blijft."

Bernard (Bennootje): "Kijk hem nou zitten voor z'n camper!"

Martijn (Beaudelaire): "Vooral in Nederland is het vaak: 'Wat een kutweer."'

René (MrManiak): "Ik haat die haringen!"

Welke van de nummers op Ruud's Camping Knallers vind jij heerlijk om naar te luisteren?

Laurence (On): "Ik vind ze allemaal niks eigenlijk, haha."

Bernard (bennootje): "CD1: 8, 10, 11, 12, 13 en 16; heerlijk! CD2: 9; heerlijk!"

Martijn (Beaudelaire): "Martin Solveig & Dragonette – Hello. Dat is eigenlijk wel het beste dancenummer wat er op de tracklist staat. Geen commerciële troep in ieder geval."

René (MrManiak): "Enkele dancenummers zijn wel aardig, maar voornamelijk de oudere tracks zijn leuk om naar te luisteren. 'Blame It On The Boogie', 'Loco In Acapulco', Billy Ocean... Tenminste, op deze compilatie-cd voor de camping. In de disco of het café hoef ik het niet zo nodig te horen.

Hoe ziet jouw ultieme kampeerervaring er precies uit?

Laurence (On): "Het gevoel alleen en één te zijn in de natuur."

Bernard (bennootje): "Aankomen met de camper op een camping, zelf een plek uitzoeken aan een meer/strand en dan het luifeltje uitdraaien, stoeltjes en tafeltje klaarzetten, biertje en/of wijntje erbij en dan onder het luifeltje genieten van een warme dag met een lekker drankje en voor de rest nergens aan denken!"

Martijn (Beaudelaire): "Als in de film 'Into the Wild', maar (spoileralert!) dan wel goed eindigen."

René (MrManiak): "Met een biertje de zonsondergang bekijken vanuit een klapstoeltje, het uitzicht en vooral unieke locaties en plaatsen om te bekijken. Maar natuurlijk met stip op de eerste plaats: de rust."