Blu-ray: Skyline

Het lijkt wel het jaar van de alienfilms te zijn. Vrijwel elke maand komt er wel een film uit, waarin we aangevallen of veroverd worden door buitenaardse wezens. Onder andere Paul, World Invasion: Battle Los Angeles en Skyline zijn al te zien geweest in de Nederlandse bioscopen dit jaar. Van de laatstgenoemde film is nu al de dvd en de blu-ray verschenen en kunnen we nu ook thuis genieten.

Na een feest van een vriendengroep worden ze midden in de nacht wakker van geheimzinnige blauwe lichten die door het raam naar binnen schijnen. Door het felle licht worden de mensen naar buiten gelokt en verdwijnen ze er in. Ze ontdekken al snel dat buitenaardse wezens proberen de gehele mensheid te vernietigen. De groep vrienden moet vechten en vooral samenwerken om te kunnen ontsnappen aan de aliens. Maar het blijkt nog niet zo makkelijk om stand te houden tegen een grote buitenaardse kracht.

De blu-ray is verpakt in een mooie glimmende steelbook met het kenmerkende blauwe licht uit de film. De vormgeving van het hoesje zit enorm goed in elkaar en de vormgeving is ook meteen een sterk punt uit de film. Er is veel moeite gestoken in de animaties en die zien er realistisch uit. Het verhaal daarentegen is een beetje te cliché en te slap. De acteerprestaties van de acteurs zijn helaas ook niet altijd even indrukwekkend te noemen.

Toch blijft Skyline nog interessant genoeg om door te kijken tot het eind. De spanning komt laat op gang, maar na een tijdje houdt deze de film interessant. Er gebeuren interessante dingen, alleen hadden de personages beter uitgewerkt kunnen worden. De kijker krijgt niet echt een band met de karakters, zodat de plot te vlak blijft en niet uitgediept wordt. Tegen het einde wordt het verhaal ook een beetje te onrealistisch, zodat je een vreemd gevoel aan de film overhoudt.

Skyline is een vrij aardige film geworden, maar dat komt hoofdzakelijk door de indrukwekkende effecten. De blauwe lichten en ruimteschepen zien er goed uit en komen echt tot zijn recht in high definition. Helaas staat daar tegenover dat er waarschijnlijk minder tijd is gestopt in het bedenken van een indrukwekkend verhaal. Vooral aan het einde wordt het verhaal enorm onrealistisch, maar opent het wel perspectief voor een vervolgfilm.


Extra's

- Gewiste en uitgebreide scènes (6:32)
Een aantal scènes die uit de hoofdfilm geschrapt zijn of verlengde gedeeltes van bestaande scènes uit de film. Helaas zijn het allemaal korte stukjes, zodat het niet erg veel voorstelt.

- Alternatieve scènes (2:25)
Een paar stukken, waarvan een andere versie de film wel gehaald heeft. Ook hier zijn het kleine stukken en wordt er weinig in verteld, zodat het niet echt een toegevoegde waarde heeft.

- Previsualisatie (9:59)
Dit is de meest toevoegende extra op de blu-ray. De film werkt met erg veel animaties en hier wordt getoond hoe dat er op de computer eerst uitziet voordat het geperfectioneerd wordt. De karakters lopen in de animatie eigenlijk niet, maar schuiven voort zonder te bewegen met de benen. Het is een soort 3D-animatie van de scènes uit de film zelf. Aan te raden is om het audiocommentaar aan te zetten, zodat je extra informatie krijgt. Zonder het commentaar zijn de scènes nogal stil en oninteressant.

- Trailers
Ten slotte staan er een aantal trailers van andere films op de blu-ray in uitstekende kwaliteit. Van IP Man Zero, Rare Exports, Rampage, The Legend of Goemon, The Collecter, Tekken, Inhale en Born to Raise Hell zijn er trailers 
te bekijken.