DVD: the Marine 2

Een sequel maken van een film die over het algemeen als slecht beschouwd wordt is iets dat niet echt aan te raden valt. Tel daarbij het feit op dat de WWE in The Marine 2 weer een wrestler als hoofdpersoon neer wilde zetten dan kan je je af beginnen te vragen of dit nog wel goed komt.


In The Marine 2 zou eigenlijk Randy Orton de hoofdrol spelen, maar wegens een blessure werd hij vervangen door Ted Dibiase Jr.  Hij speelt de scherpschutter Joe Linwood terwijl Lara Cox de rol van zijn vrouw Robin op zich heeft genomen. De regie was in handen van Roel Reiné.

Joe is tijdens zijn verlof met zijn vrouw meegereisd naar een resort waar zij het grote openingsfeest moet organiseren.  Tijdens dit feest vallen lokale separatisten het resort aan en gijzelen twintig mensen waaronder Robin. Joe besluit zoals iedere actieheld dat hij Robin gaat bevrijden.

Klinkt dit verhaal je bekend in de oren? Mij wel want het is het standaard verhaal dat we al 100.000 keer gehoord hebben. Verder komen ook alle andere clichés die in actiefilms horen aan bod: er zijn wat verraders, er is een geheime gang naar het resort, de held schiet vanuit een rijdende jeep met één schot boeven dood en weet daarna juist weer niemand te raken terwijl hij op de grond staat. Daarnaast zijn er nog andere typische dingen maar dan zou ik echt teveel spoileren tegenover wat ik nu al doe.

 



De actie in deze film is wel aardig maar niet meer dan dat. De ontploffingen komen allemaal net iets te overdreven over en de held overleeft ze allemaal. Audiovisueel is er niks mis met deze film maar echt heel bijzonder is het niet. Helaas kan dat van het acteerwerk van Ted Dibiase Jr. niet gezegd worden. Alhoewel hij het niet zo slecht doet als John Cena in het eerste deel kan hier nog enorm veel aan verbeterd worden. Zijn gezicht is totaal emotieloos terwijl in de gevechten duidelijk wrestlingmoves gebruikt worden die in het echt totaal geen nut hebben.

Extra's zijn er genoeg te vinden op de dvd. Er zijn extra's scènes, verlengde scènes, camerashots die niet gebruikt zijn in sommige scènes. Verder kan je een kijkje nemen achter de schermen, en zijn er wat bloopers te zien van de handgevechten vanuit verschillende camerastandpunten.

Als je naar het totaalplaatje kijkt is deze film wel aardig maar niet meer dan dat.