Gadget: Skullcandy Skullcrusher

Een koptelefoon is een koptelefoon zul je denken. De Skullcandy Skullcrusher Snoop Dogg is echter meer, en het leuke is: jij kunt er één winnen!

De naam Skullcrusher is erg goed gekozen. Dit is niet zomaar een koptelefoon met veel bas, deze trilt bijna je hoofd af als je de Skullcrusher vol open zet. Er zitten namelijk kleine vibrerende motortjes in verstopt. Dit voelt niet alleen als een gigantische hoeveelheid bas, het klinkt ook zo. Op relatief laag volume maar met hoge bas lijkt het of er een gepimpte Golf naast je staat en zijn ramen er bijna aan het uit trillen is door de dikke subwoofer. Bij hoog volume kun je je maar beter schrap zetten, want alles trilt om je oor heen.
Bij het trillen wordt geen grote druk op je oren gelegd zoals dat wel het geval zou zijn bij een koptelefoon die gewoonweg een keiharde bas-output zou hebben. Dit betekent helaas wel dat wanneer je de Skullcrusher functie uitschakelt je totaal geen bas meer hoort.

Verpakking

Zoals bij vele artikelen de afgelopen jaren wil men het product goed laten zien in de verpakking. Dat is ze gelukt, alleen zit je wel met zo'n vervelende verpakking die je moet open knippen. Nog vervelender aan deze verpakking is dat hij voor een groot gedeelte rond is, maar eindigt met een soort dwarsbalk. Je bent dus wel even zoet met het openen zonder de draad door te knippen. Pas na het reviewen kwam ik er achter dat er in het meegeleverde opbergzakje een verloopplug, batterij en een andere verloopplug (van 3,5mm jack naar twee keer 3,5mm jack mono). De handleiding heeft het over een airline adapter.

Design

Over het design kun je kort zijn: hij ziet er schitterend uit. Alle mensen die hem in deze reviewperiode hebben gezien vonden het een mooi uitziende hoofdtelefoon. Daar hoef je dus geen Snoop Dogg fan voor te zijn. Design gaat vaak ten koste van het comfort en dat is absoluut niet het geval, de Skullcrusher zit als gegoten op alle maten hoofden. Het meegeleverde tasje maakt het helemaal af.

Geluid

Zoals gezegd zit er zonder de Skullcrusher functie aan te zetten zit totaal geen bas in dit model. Nee echt, geen. Het is dus zaak om de balans te vinden tussen een lekkere basklank en niet te veel trillen op je hoofd. Veel mensen luisteren verschillende soorten, types en stijlen muziek na elkaar en zodoende ben je toch behoorlijk veel heen en weer aan het draaien met het Skullcrusher knopje, die de sterkte van de vibraties regelt. Het volumeniveau wat deze "kopboxen" aankunnen is niet geweldig hoog, maar dat is misschien maar goed ook. Het heeft wel de neiging vrij snel te vervormen bij volumes die versterkers en mengpanelen voortbrengen, dat is wel wat minder. Het geluid valt niet tegen, maar is zeker niet uitstekend te noemen. Voor de gemiddelde luisteraar die gewoon een mopje muziek wil beluisteren is de geluidskwaliteit echter ruim voldoende. Of je van de trilfunctie houdt moet je echt zelf proberen, want het is een aparte gewaarwording.

Tot slot valt er nog over te vertellen dat de Skullcrusher goed geluiddicht is. Je hebt dus als niet-luisteraar in de buurt van degene die hem op heeft weinig last van geluidslekken. Ook de trilfunctie is niet storend voor wie er niet naar luistert. De batterij gaat ook lang genoeg mee, de geteste Varta batterij (er wordt een Golden Power meegeleverd, maar die werd te laat ontdekt) ging meer dan twee keer vier uur non-stop mee en is nog steeds niet op. Helaas was de tijd dat deze koptelefoon ter beschikking stond niet erg lang, maar waarschijnlijk moet hij nog wel een sessie of vier mee kunnen, dus toch een geschatte batterijduur van 24 uur op vrij hoog volume met de Skullcrusher vol open.

Conclusie

Voor wie van gadgets houdt is dit absoluut een aanrader, hiermee kun je je vrienden en kennissen mooi hun ogen uitsteken. Of het echt nuttig is, een koptelefoon die op je hoofd trilt, is ieder voor zich. Persoonlijk zou ik, als Dj (waar ik vrijwel alleen in de studio werk) deze liever laten liggen, maar daar is hij natuurlijk ook niet voor bedoeld. Hij is absoluut leuk voor de heb en een tof fashion accessoire. Doe daarom mee aan de prijsvraag aanstaande maandag, dan kun je er een winnen!


Beoordeling als gadget:

Beoordeling als dagelijkse koptelefoon: