NHL 07

De spelers staan op het ijs en de scheids dropt de puck. Meteen wordt de puck naar achteren gepassed waarna via links weer gepassed wordt naar rechts. Rechts neemt over en incaseert een klap van de tegenstander, zet voor en.. HET IS GOOOAAAAALLLLL! JAAAHHHH!! 1-0! Een toeterorkest klinkt uit het 2D-publiek en de wedstrijd gaat snel door!

<\/center>

De besturing van de spelers is prima. De analoge joystick regaeert natuurgetrouw op de spelers en het overspelen van puck of het opzij duwen van tegenstanders gaat relaxed. Er is geen achtergrondmuziek, maar de wedstrijd wordt voorzien van commentaar van Jim Hughson en Craig Simpson. Niet dat je daar wat aan hebt, want beide heren zijn regelmatig veel te laat met het commentaar geven en hebben ook niet echt een uitgebreide vocabulaire tot hun beschikking. De geluidseffecten zelf zijn aardig als je ze via een koptelefoon hoort, maar de speakers van de PSP zelf doen deze game geen eer aan.

Het spelen zelf lijkt op alles voorrang te hebben gekregen. De snelheid is prima en ook de grafische kwaliteit is acceptabel. De spelers lijken wel allemaal een beetje op elkaar, maar dat is niet echt storend. Je merkt het eigenlijk alleen in de slow-motion herhalingen waar de camera inzoomt. De scheidsrechter reageert ook bijzonder traag en deelt straffen behoorlijk laat uit.

Je denkt dat er niets aan de hand is en in eerste instantie lijkt het alsof je gewoon fanatiek door kunt spelen en opeens wordt er een achterstallige straf uitgedeeld en staan de teams op een ander deel van het ijs. Daar kwakt de scheids de puck weer op het ijs en mag je weer verder gaan. Deze irritaties halen gelukkig niet veel plezier uit het spel, alleen wat tijd.

<\/center>

Geen knop op de PSP blijft onbenut, want je kunt het overspelen, aanvallen en verdedigen op verschillende manieren uitvoeren. Je moet goed je hoofd erbij houden wat je doet, ook al is de AI van de CPU-spelers niet van het hoogste niveau. Fanatiek knoppen indrukken is zinloos, want dan raak je al snel de controle over je spelers kwijt. Een goede timing is noodzakelijk.

Ben je de AI zat, dan kun je natuurlijk ook tegen echte tegenstanders spelen via online multiplay. Na het aanmaken van een account op het EA netwerk (kost je 2 euro of spam) kun je zoals gewoonlijk in lobby\\\'s wachten op spelers, de rankings bekijken of gelijk een quick-game starten. In eerste instantie lijkt de communicatie soepel te gaan, maar tijdens het spelen heb je regelmatig te maken met lag (netwerkvertragingen) en worden er zelfs games afgebroken vanwege slechte verbindingen. Tot nu toe bleek de online multiplay een vreselijke ervaring, maar wie weet heeft EA het in de toekomst beter voor elkaar.