CD: Paul van Dyk - In Between

Paul van Dyk, in Duitsland geboren als Matthias Paul, zullen velen vooral kennen van de titel 'Nummer 1 DJ van de wereld'. Hij werd dit in 2005 en volgde de voor Nederlanders zo bekende DJ Tiësto op. Vóór die tijd maakte hij al wel muziek, maar erg low-profile, zoals veel muzikanten uit het voormalige Oost-Duitsland. Want eenwording of niet, de middelen in dat deel van Duitsland waren toch beduidend minder en een muzikant uit het Oosten moet meer en harder werken om door te breken. Het heeft de DJ er echter nooit van weerhouden zijn passie te volgen en met succes. Zo bewijst het album In Between. Zijn nieuwste cd bevat weer een aantal zeer goed gemixte nummers.

De basis van het album bevat nummers van een aantal bekende artiesten zoals Jessica Sutta (Pussycat Dolls) en David Byrne (Talking Heads). De cd begint met het nummer Haunted, een nummer dat hij samen met LO-FI Sugar maakte. Het is een wat zweverig begin, vooral ook door de dreamy-voice van LO-FI. Het nummer kent wel up-tempo stukken, maar het dromerige gevoel blijft behouden. Het is zeker een goede keus om de cd mee te beginnen.

Op het album zijn ook instrumentale tracks te vinden. Één daarvan is Sabotage. Dit nummer wordt gedragen door de melodie en het ritme met bijpassende beat. Hou dan je lijf maar eens stil! Je raakt op een positieve manier verdwaald in de muziek. Verder kunnen we het nummer Far Away eruit lichten omdat het meer neigt naar het eerdere werk van Paul. Goede up-tempo trance met een zeer goede opbouw. Zelfs al zou je niet van dit genre muziek houden, dan nog neemt zo'n track je helemaal mee. Wat is er lekkerder dan even de volumeknop omhoog te draaien na een harde dag werken om even helemaal meegenomen te worden door een mix als deze.

De titelsong van de cd is weer een instrumentaal nummer. Het is een track die volledig van Paul van Dyk zelf afkomstig is. Zijn signatuur van lange breaks klinkt er duidelijk in door en maakt het ook tot een heel goed nummer, zeker als je het op opbouw beoordeelt.


Dj Paul van Dyk


Zoals al eerder aangegeven, zelfs als je geen fan zou zijn van deze muziekstijl, dan nog zijn er momenten te bedenken waarop deze cd je kan bekoren. Zowel voor fans als niet-fans is dit album dus aan te bevelen. Van Dyk maakt zijn titel van 'Nummer 1 DJ van de wereld' waar. En zo hoort het ook.


Label: Be Yourself Datum: 24 augustus 2007
Waardering: