FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 2 oktober 2007

Twee oktober is Springsteendag in Connecticut

Bruce Springsteen, alias The Boss, is op een bijzondere manier geëerd door de Amerikaanse staat Connecticut. Jodi Rell, de gouverneur van die staat, heeft twee oktober voortaan uitgeroepen tot Bruce Springsteendag. Dit heeft Rell bekendgemaakt naar aanleiding van een concert dat Springsteen vanavond geeft in Hartford in Connecticut. Hij roemt The Boss, die vele Grammy Awards op zijn schoorsteenmantel heeft staan, voor zijn bijdragen aan de Amerikaanse muziekcultuur.

De 58-jarige topmuzikant is samen met de E Street Band neergestreken in Hartford voor de aftrap van een lange reeks concerten. Het is voor het eerst sinds vijf jaar dat de rockers weer samen gaan toeren.

De toernee houden Spingsteen en de E Street Band naar aanleiding van hun nieuwe CD 'Magic', die sinds afgelopen vrijdag in de winkels ligt. Het is hun eerste album sinds de in 2002 uitgekomen 'The Rising', die naar aanleiding van de aanslagen in Amerika werd gemaakt.

In de tussentijd heeft The Boss niet stilgezeten. Zo leverde hij in 2005 nog met 'Devils and Dust' een geweldig solo-album af. Vorig jaar is de CD 'We shall overcome: The Seeger sessions' verschenen, waarop hij nummers van de Amerikaanse folklegende Peter Seeger op geheel eigen wijze ten gehore brengt.


De 58-jarige Springsteen wordt niet voor niets The Boss genoemd

[Upd] Punten vijftiende ronde

De Grand Prix van Japan werd door Lewis Hamilton gewonnen. Hieronder de punten van deze race.

Het Williams-chassis heeft vijftien strafpunten gekregen vanwege het elektronische probleem van Nico Rosberg. De BMW-motor van Nick Heidfeld veroorzaakte de uitval van de Duitser, waarvoor de motor dan ook -15 krijgt. Ten slotte krijgt de Super Aguri-motor strafpunten voor de weigerende gas-sensor van Anthony Davidson.

De winnaar van deze vijftiende ronde is MVK, met 412 punten. Op de tweede plek eindigde mc100 met 407 punten. De derde plek werd gedeeld door .Spa en Wiggie met beide 395 punten.

In het totaalklassement behoudt Toontje_Lager met 4720 punten de eerste plaats. Binki staat met 4715 punten gedeeld tweede. MadKiloClosed heeft namelijk hetzelfde aantal punten. Vorige keer nog tweede maar nu gezakt naar de vierde stek is Droid met 4709 punten.

Bij de subleagues is de ronde gewonnen door HEMA en 3de Studie Ed al Racing met 352 punten. Met 338 punten werd Kikkerloo derde.

In het subleagueklassement blijft Team holland met 4515 punten het klassement aanvoeren. Racing Team X-fi staat met 4428 punten tweede. LosserF1 stijgt één plaatsje naar de derde plaats en heeft nu 4131 punten punten.

De teams voor de Grand Prix van Shanghai kun je samenstellen tot 6 oktober 00:01 uur. Hierna kun je gewoon blijven wijzigen, maar die wijzigingen tellen dan pas voor de volgende race mee.

Update:
De punten klopten niet helemaal. We hadden de straf van Liuzzi niet helemaal goed doorgevoerd, waardoor hij ten onrechte punten voor de achtste plaats had gekregen. Ook had Felipe Massa geen strafpunten gekregen voor zijn drive through-penalty. Tenslotte hadden we voor de weigerende gassensor van Davidson strafpunten aan de motor van Super Aguri gegeven. In een vergelijkbaar geval (Button in Hongarije dit jaar) hadden we dit defect echter bestraft op het chassis.

Deze zaken zijn nu rechtgezet. Het lijkt veel, maar de gevolgen voor de teams in de manager zullen beperkt blijven. Het verschil tussen de achtste en negende plaats is slechts acht punten, en ook bij de andere twee correcties is niet meer dan vijftien punten gemoeid. De budgetten zijn uiteraard ook op de gewijzigde punten aangepast.

De rondewinnaar blijft MVK, nu met 420 punten. PocoPoco is nu tweede geworden, met 407 punten. De derde plaats wordt gedeeld door .Spa en Wiggie, die allebei 395 punten scoorden.

Aan de kop van het totaalklassement is Toontje_Lager met 4720 punten ingehaald door Binki en MadKiloClosed, die nu elk 4723 punten hebben.

Onze excuses voor de fouten die we hebben gemaakt en we hopen dat alle teams nu kloppen. Mocht je toch nog twijfelen aan je score, laat dat dan even weten via de feedbackoptie.

Update 23:37:
Er was bij het corrigeren nog een klein foutje geslopen in Sutils puntenaantallen. Dat zou nu ook verholpen moeten zijn.

Uitslagen Champions League

In de Champions League hebben de zestien clubs van de groepen E tot en met H vandaag de tweede speelronde afgewerkt. PSV kreeg het niet voor elkaar om punten mee naar huis te nemen vanuit Milaan.

Groep E:

Olympique Lyonnais (FRA) - Rangers FC (SCO) 0-3
23' McCullogh 0-1
48' Cousin 0-2
53' Beasley 0-3

VfB Stuttgart (GER) - FC Barcelona (ESP) 0-2
53' Puyol 0-1
67' Messi 0-2

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1FC Barcelona (ESP)26+5
2Rangers FC (SCO)26+4
3VfB Stuttgart (GER)20-3
4Olympique Lyonnais (FRA)20-6


--

Groep F:

FC Dynamo Kyiv (UKR) - Sporting Clube de Portugal (POR) 1-2
14' Tonel 0-1
28' Vaschuk 1-1
38' Polga 1-2

Manchester United FC (ENG) - AS Roma (ITA) 1-0
70' Rooney 1-0

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Manchester United FC (ENG)26+2
2AS Roma (ITA)23+1
3Sporting Clube de Portugal (POR)230
4FC Dynamo Kyiv (UKR)20-3


--

Groep G:

PFC CSKA Moskva (RUS) - Fenerbahçe SK (TUR) 2-2
9' Alex 0-1
49' Krasic 1-1
53' Vágner Love 2-1 (Pen)
85' Deivid 2-2

FC Internazionale Milano (ITA) - PSV Eindhoven (NED) 2-0
15' Ibrahimovic 1-0 (Pen)
31' Ibrahimovic 2-0
65' Chivu (Internazionale)
Suazo

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Fenerbahçe SK (TUR)24+1
2FC Internazionale Milano (ITA)23+1
3PSV Eindhoven (NED)23-1
4PFC CSKA Moskva (RUS)21-1


--

Groep H:

Sevilla FC (ESP) - SK Slavia Praha (CZE) 4-2
8' Kanouté 1-0
19' Pudil 1-1
27' Luís Fabiano 2-1
58' Escudé 3-1
69' Koné 4-1
90' Kalivoda 4-2

FC Steaua Bucuresti (ROU) - Arsenal FC (ENG) 0-1
76' Van Persie 0-1

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Arsenal FC (ENG)26+4
2Sevilla FC (ESP)23-1
3SK Slavia Praha (CZE)23-1
4FC Steaua Bucuresti (ROU)20-2

Emile Ratelband irritantste Nederlander

Emile Ratelband heeft eindelijk een prijs gewonnen. De positiviteitsgoeroe mag voortaan de dubieuze titel 'meest irritante Nederlander' dragen.

Ratelband kreeg de titel van de lezers van het mannenblad Nieuwe Revu. Ondanks dat er honderd mensen op de lijst staan, kwam maar liefst een kwart van de ondervraagden spontaan met de naam Emile Ratelband op de proppen.

De goeroe zelf zit er helemaal niet mee. "Joepie, weer een prijs. Je moet het positief bekijken", riep hij tegen de mensen van het SBS6-programma Shownieuws.

Liftende bankrover stapt in politieauto

Een achttienjarige bankrover uit het Duitse Dettelbach moet nog veel leren. In plaats van met een gereedstaande vluchtauto de benen te nemen, probeerde hij liftend te vluchten. De amateur had echter de pech dat hij in een burgerauto van de politie stapte. De bestuurder was toevallig net naar de man op zoek.

Nadat de bankrover met z'n buit de bank was uitgevlucht, stapte hij op de fiets om zo snel mogelijk uit de buurt te komen. Na een paar minuten fietsen dumpte hij het rijwiel al weer in een vijver. Hierna ging hij, zich voordoend als zwerver, met zijn duim omhoog staan om een lift te bemachtigen. Uitgerekend de eerste automobilist die stopte bleek een rechercheur te zijn.

Tijdens de eerste twintig minuten van zijn vlucht, had de Duitser een deel van de buit aan toevallige voorbijgangers gegeven. De politie is naarstig naar deze passanten op zoek. De bankrover heeft de overval bekend, maar kon geen goede reden geven voor zijn daad. Omdat de jongeman niet als gevaarlijk wordt beschouwd, is hij weer op vrije voeten gesteld.

Voetbal: Uitslag Internazionale - PSV

Icoon Champions LeaguePSV is er niet in geslaagd om de tweede groepswedstrijd in de Champions League te winnen. De Eindhovenaren verloren met 2-0 van Internazionale. De twee treffers werden door Zlatan Ibrahimovic gemaakt. De Italianen eindigden het duel met twee man minder, omdat Christian Chivu en Suazo rood kregen.

In de beginfase deelden de twee ploegen wat speldenprikjes uit, maar dit zorgde nauwelijks voor serieus gevaar. In de dertiende minuut kregen de Italianen een strafschop, nadat Jan Kromkamp Zlatan Ibrahimovic vastpakte. De Zweed legde vanaf elf meter aan en zette zijn ploeg op voorsprong. Na iets meer dan een half uur spelen trof de Zweed opnieuw doel. Hij wist de bal namelijk vanaf de linkerkant achter Heurelho da Silva Gomes te koppen.

In de tweede helft was de eerste kans voor Eric Addo, maar hij kopte de bal naast het doel van Internazionale. Toch bleef het spel op en neer golven. Nog altijd waren er geen grote kansen te bespeuren, waardoor het af en toe wat saai oogde. Na iets meer dan een uur spelen gaf Danny Koevermans voor vanaf de linkerkant, maar Danko Lazovic kwam net te kort om de bal te raken. In de 65e minuut werd Jason Culina door Chivu onderuit gehaald, waarna de Roemeen zijn tweede gele kaart van de avond ontving. PSV wist hier echter niet van te profiteren, waardoor de twee treffers van Ibrahimovic de enige van de avond waren. In blessuretijd ontving ook Suazo overigens een rode kaart.

Klik hier voor het complete verslag

Alle uitslagen van vanavond:
Groep E: VfB Stuttgart - FC Barcelona (0-2)
Groep E: Olympique Lyon - Glasgow Rangers (0-3)
Groep F: Manchester United - AS Roma (1-0)
Groep F: Dinamo Kiev - Sporting Portugal (1-2)
Groep G: CSKA Moskou - Fenerbahce (2-2)
Groep G: Internazionale - PSV (2-0)
Groep H: Steaua Boekarest - Arsenal (0-1)
Groep H: Sevilla - Slavia Praag (4-2

Voor meer nieuws over de Champions League kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Demonstratie anti-bont in Parijs

Icoon BuitenlandsVandaag demonstreerden vier mensen in Parijs tegen het dragen van bont. Zij waren van de PeTA, de Amerikaanse dierenbescherming. Zij demonstreerden naakt, met slechts dierenschilderingen op het lijf. Zo waren er een vos, een lynx, een konijn en een wasbeer te zien. "We hebben expres voor de week van de mode gekozen die nu in Parijs is, om zo een groot publiek te bereiken. We willen dat mensen beseffen dat er nog steeds erg veel dieren lijden om uiteindelijk genadeloos vanwege hun vacht te worden afgemaakt,” legt coördinatrice Noémie Ventura van de PeTA in Frankrijk uit.

Ontwerpers als Calvin Klein, Stella McCartney, Tommy Hilfiger en Ralph Lauren werken niet meer met bont, maar de PeTA vindt dat het tijd wordt dat deze trend zich voortzet. Vorig jaar bezetten de demonstranten een winkel van Jean Paul Gaultier. Zij verfden de ramen rood en kalkten ze op de muren dat hij een moordenaar en slachter was. Afgelopen februari verstoorden demonstranten een modeshow van Valentino en Christian Lacroix. Dit keer riepen zij leuzen en poseerden voor fotografen. Daarna verdwenen ze zonder incidenten.

De demonstratie die niets om het lijf had

Uitslag Internazionale - PSV

PSV is er niet in geslaagd om de tweede groepswedstrijd in de Champions League te winnen. De Eindhovenaren verloren met 2-0 van Internazionale. De twee treffers werden door Zlatan Ibrahimovic gemaakt. De Italianen eindigden het duel met twee man minder, omdat Christian Chivu en Suazo rood kregen.

Trainer Ronald Koeman begon met Alcides in de basis. De Braziliaanse speler vormde samen met Eric Addo, Carlos Salcido en Jan Kromkamp de defensie. Internazionale kon voor het duel met de Eindhovenaren beschikken over Zlatan Ibrahimovic en Christian Chivu. Het duo was op tijd hersteld van blessures. Ook Maxwell, oud-speler van Ajax, startte in de basis.

Om 20:45 trapten PSV af voor het tweede duel in de groepsfase van de Champions League tegen Internazionale. In de eerste tien minuten van de wedstrijd waren er nog geen grote kansen te bespeuren. De twee ploegen wisten wel wat speldenprikjes uit te delen, maar dit zorgen nauwelijks voor serieus gevaar. In de dertiende minuut kregen de Italianen een strafschop, nadat Jan Kromkamp Zlatan Ibrahimovic vastpakte. De Zweed legde vanaf elf meter aan en zette zijn ploeg op voorsprong. Bijna tien minuten later kreeg Hernan Crespo een mogelijkheid, maar schoot de bal naast.

Na iets meer dan een half uur spelen wist Ibrahimovic te vergroten met een prachtige goals. De Zweed wist de bal namelijk vanaf de linkerkant achter Heurelho da Silva Gomes te koppen. Ook in de resterende vijftien minuten van de eerste helft was er nauwelijks echte actie te bespeuren. Naast een aantal vrije trappen en corners gebeurde er nauwelijks wat. De meeste kansen strandden namelijk in het strafschopgebied van de tegenstander.

De eerste kans in de tweede helft was voor Addo. De verdediger kopte de bal echter naast het doel van Internazionale. Toch bleef het spel op en neer golven. Nog altijd waren er geen grote kansen te bespeuren, waardoor het af en toe wat saai oogde. Na iets meer dan een uur spelen gaf Danny Koevermans voor vanaf de linkerkant, maar Danko Lazovic kwam net te kort om de bal te raken.

Aan de andere kant kreeg Internazionale een kans, omdat Jason Culina uitgleed. Kort hierna werd de Australiër door Chivu onderuit gehaald, waarna de Roemeen zijn tweede gele kaart van de avond ontving. In de 72e minuut kreeg PSV een vrije trap. Kenneth Perez legde aan en schoot richting het doel van Júlio César, maar scoorde niet. In de slotfase wist Suazo nog bijna te scoren, maar de speler van de Italianen wist geen doel te treffen. De blessuretijd bedroeg drie minuten en deze werden plichtmatig uitgespeeld


Karakteristieken:

Internazionale - PSV 2-0
15' Ibrahimovic 1-0
31' Ibrahimovic 2-0

Toeschouwers: 40.000
Stadion: Stadio Giuseppe Meazza (Ita)
Arbiter: Vasssaras (Gri)
Gele kaart: Samuel (Internazionale), Lazovic, Culina (PSV)
Rode kaart: Chivu (65/2xg), Suazo (94) (Internazionale)

Opstelllingen:
Internazionale: Júlio César, J. Zanetti, Samuel, Chivu, Maxwell, Figo, Cambiasso, Stankovic, Solari (Bolzoni/70), Crespo (Suazo/61), Ibrahimovic

PSV: Gomes, Kromkamp (Bakkal/67), Addo, Salcido, Alcides, Méndez (Koevermans/56), Simons, Perez, Culina, Lazovic, Farfán (Aisatti/75)

Russische miljardair wil Arsenal kopen

De Rusissche miljardair Alisher Usmanov wil Arsenal kopen. Dit verklaarde hij vandaag in een gesprek met de BBC.

De steenrijke Rus heeft op dit moment 23% van de aandelen van Arsenal in handen. Het is echter voor het eerst dat Usmanov openlijk uitkomt voor zijn ambitie. Toch zal dit waarschijnlijk niet op korte termijn gebeuren. ‘Wij hebben momenteel niet de mogelijkheden, maar dingen kunnen snel veranderen in het zakenleven. Iets wat je vandaag niet kunt doen, lukt morgen misschien wel’, aldus Usmanov.

Kwijlen bij het weer (part 2)

zoals GI al zei: "Hoge drukgebieden, lage drukgebieden. Hoge temperaturen of zelfs een beetje nattigheid. Allerlei dingen die ze me zo mag vertellen, en ik word niet boos als ze het fout heeft. Er is teveel oneerlijkheid als je ziet dat wij het met 'helga van leur' 'piet paulusma' en ' erwin krol' moeten doen. Deze vrouw heeft het vast vaker mis, maar damn, een stuk prettiger om naar te kijken."

Ohw ja, part 1 van GI...

Toeristen gearresteerd wegens bingo

De Turkse politie heeft zeven Britse toeristen gearresteerd. De zware misdaad die het zevental beging was het spelen van een potje bingo. De bingospelers werden door de zwaar bewapende agenten omsingeld en moesten lijdzaam toezien hoe hun bingospullen in beslag werden genomen.

Nadat hen vier uur lang het hemd van het lijf was gevraagd, werden ze met elk een boete van 42 pond (ruim 60 euro) weer vrijgelaten. Bingo wordt in Turkije gelijk geschaard aan gokken. En dat is in Turkije verboden.

"Zeer beangstigend. We wisten niet wat er met ons zou gebeuren", beschrijft de 25-jarige Carla Harrison deze pijnlijke ervaring. De eveneens 25-jarige Sarah Holland vindt het zelfs 'onnozel'. "Als gevolg van dit akkefietje had ik nu net zo goed een strafblad kunnen hebben."

Met dank aan Magic-IRC en porsche1 voor de submit.

Ruzie Albert Heijn en Coca Cola duurt voort

Icoon OpmerkelijkDe ruzie tussen supermarktketen Albert Heijn en Coca Cola over de anderhalveliterflessen van de drankfabrikant duurt voort. Een woordvoerster van Albert Heijn zei dinsdag dat "de gesprekken nog gevoerd worden en dat beide bedrijven nog steeds de intentie hebben eruit te komen''. Een concrete oplossing is er echter nog niet.

De anderhalveliterflessen Coca Cola en Fanta Orange en alle varianten erop zijn sinds september niet meer bij Albert Heijn te koop. De supermarktketen ligt met de frisdrankproducent overhoop over een prijsverhoging die Coca Cola heeft doorgevoerd. Omdat Albert Heijn besloot de hogere vraagprijs niet te betalen aan Coca Cola, stopte de levering. Andere supermarkten verkopen wel de anderhalveliterfles.
colafles
 Niet bij Albert Heijn..

Meisje van negen krijgt topfunctie

Ondanks dat het Britse meisje Caroline slechts negen jaar is, is het meisje op de hoogte van het reilen en zeilen in de internationale modewereld. Toen er een vacature in de krant stond voor de afdeling merchandise van een bedrijf, schroomde ze dan ook niet naar de functie te solliciteren. Het feest was compleet toen het meisje daadwerkelijk de baan kreeg aangeboden. Voor een jaarsalaris van 140.000 euro kan ze aan de slag.

In de handgeschreven sollicitatiebrief gaf ze toe dat ze heus wel wist dat ze te jong was voor die functie. Maar ondanks, of misschien wel dankzij haar lage leeftijd had ze een aantal goede ideeën voor het bedrijf. Mocht ze daadwerkelijk bij het bedrijf aan de slag gaan, dan zijn haar ouders bereid dichter bij het hoofdkantoor te wonen.

De directrice van het bedrijf Claire's was zo onder de indruk van Caroline, dat zij haar verkoos boven honderd andere gegadigden. Het negenjarige meisje moet nog wel eerst haar school afmaken, voor ze aan de slag mag.

Met dank aan Longmen en porsche1 voor de submit.

Nieuw album Underworld

Oblivion with Bells, is het nieuwste album van Underworld.

Na de release van het laatste album 'A Hundred Days Off' in 2000 trok het duo zich terug om zich te focussen op een aantal nieuwe uitdagingen. Zo componeerden ze de muziek voor twee soundtracks en releasten ze tal van digital-only tracks.

Na 7 jaar dus nieuw materiaal, kan je ook niet wachten tot het 14 oktober in de winkel ligt? (84mb)

Met dank aan robbish voor de submit.

Geamputeerd been ontketent rel

Het been, dat vorige week werd aangetroffen in een barbecue, is onderwerp van een rel. John Wood werd drie jaar geleden onvrijwillig gescheiden van zijn been na een vliegtuigongeluk. De man bewaarde de ledemaat in zijn barbecue, om na Woods dood met zijn lichaam te worden herenigd in zijn graf. Wegens financiële problemen werd het huis van de man door de schuldeiser leeggehaald en werd de huisraad, inclusief de barbecue, geveild.

Shannon Whisnant, de man die de barbecue voor een prikkie op de kop tikte, was onaangenaam verrast door de vondst van het been. Omdat hij niet wist wat hij ermee aan moest, bracht hij het naar de politie. De agenten brachten het been vervolgens weer naar een mortuarium.

Whisnant ziet nu echter brood in het been en wil het lichaamsdeel terug. Hij wil een attractie van de vondst maken, waar mensen tegen betaling naar mogen kijken.

Het mortuarium is onverbiddelijk; Whisnant krijgt het been niet terug. Whisnant heeft Wood dan ook gevraagd om de opbrengsten van de attractie te delen. "Halloween komt eraan, de ideale periode dus om mensen aan het schrikken te brengen en er wat extra mee te verdienen."

Wood is echter niet van plan op het voorstel in te gaan. Hij walgt bij het idee dat iemand over de rug van zijn ledemaat geld wil verdienen.

Straf stoeptegelsmijter blijft staan

Icoon MisdaadDe straf die stoeptegelgooier Davy V. uit Rijswijk uitzit voor het doodgooien van de 30-jarige Louise (Angelique) Donk uit Uden, is onherroepelijk geworden. De Hoge Raad wees vandaag een cassatieverzoek van V. af.

De man behoort tot een groep jongeren die in 2005 tussen de 2 en 6 jaar celstaf tegen zich hoorden uitspreken wegens het gooien van stoeptegels van het viaduct over de A4 bij Rijswijk. De indertijd 19-jarige Davy V. kreeg toen de op één na hoogste straf: 5 jaar cel. Volgens de rechter was hij samen met Jeroen van G. (22) de leider van de groep stenengooiers. Beiden werden ook schuldig bevonden aan poging tot moord op een vrachtwagenchauffeur, op wiens auto Van G. een zak puin had laten vallen, terwijl V. stond toe te kijken zonder in te grijpen.

Slachtoffer Donk kreeg een tegel dwars door haar voorruit tegen haar voorhoofd en overleed later in een ziekenhuis aan haar verwondingen.

V. zal nu in de loop van 2008 vrijkomen. Vijf jaar celstraf komt overeen met effectief 3,3 jaar zitten. Er gaat namelijk éénderde af voor de standaardregeling Vervroegde Invrijheidstelling (VI).

Agente wil geld zien van tietengraaier

Een politieagente van het korps Rotterdam-Rijnmond eist 750 euro schadevergoeding van een 42-jarige Rotterdammer wegens onzedelijke betasting. De dakloze man greep twee maanden terug naar de borsten van de 23-jarige politiesurveillante, toen die in haar vrije tijd in het Kralingse Bos aan het skaten was.

De advocaat van de zwerver noemt de schadeclaim ''belachelijk'' hoog. De rechtszaak tegen de zwerver is aangehouden zodat de reclassering een plan kan maken om de verdachte op het rechte pad te krijgen.

De man sprong indertijd in beschonken toestand voor de vrouw, vroeg haar het shirt op te tillen en maakte 'graaibewegingen'.

Zuid-Koreaanse president in Noord-Korea

Icoon BuitenlandsDe Zuid-Koreaanse president Roh Moo-hyun is vanochtend in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang aangekomen om te praten over een akoord voor meer samenwerking. In Pyongyang is hij ontvangen door de Noord-Koreaanse leider Kim Jung-Il. Het is de tweede keer sinds 1953 dat de Noord- en Zuid-Koreaanse leiders elkaar ontmoeten. Beide landen zijn officieel nog steeds in een oorlog met elkaar verwikkeld. Deze begon in 1950, maar na drie jaar kwam het tot een wapenstilstand die tot op de dag van vandaag van kracht is.

Roh hoopt tijdens zijn driedaagse verblijf tot een "vredevolle oplossing" te komen met zijn Noord-Koreaanse ambtgenoot. Bij het oversteken van de grens passeerde hij symbolisch te voet de gedemilitariseerde zone tussen de landen, gevolgd door een delegatie van Zuid-Koreaanse zakenmensen en politici. "Ik overschrijd deze verboden streep in mijn hoedanigheid als president", aldus Roh vlak voordat hij het Noord-Koreaanse grondgebied betrad. "Deze grens heeft de natie een halve eeuw lang verdeeld. Dit heeft tot veel leed geleid voor ons land en heeft de ontwikkeling beknot."

In 2000 vond de eerste ontmoeting plaats tussen de Noord- en Zuid-Koreaanse leider. Destijds was Kim Dae-jung, de toenmalige president van Zuid-Korea, in Noord-Korea. Jung-Il beloofde toen een tegenbezoek te brengen, maar daar is het tot nog toe niet van gekomen. Wel leidde het bezoek van Dae-jung tot een verbetering van de slechte verstandhouding tussen beide staten.
Met dank aan Joost-mag-het-weten voor de submit.

Koeien moeten wc-training krijgen

De Nieuw-Zeelandse agrarische wetenschapster Lindsay Mathews meent het ei van Columbus te hebben gevonden inzake het koeienvlaaienoverschot in Nieuw-Zeeland. Volgens haar zouden de herkauwers best hun behoefte kunnen doen op een speciaal toilet, mits ze er maar in worden getraind.

Er wonen ruim vijf miljoen koeien in de voormalige Britse kolonie. Het land is het grootste exportland van melkproducten.

Een nadeel van al die koeien is de hoeveelheid koeienvlaaien. De stront vervuilt steeds meer beken en rivieren. Een koeientoilet is dus nog nieteens zo'n gek idee.

[upd] Universiteit Iran nodigt Bush uit

Icoon BuitenlandsEen Iraanse universiteit heeft de Amerikaanse president George W. Bush uitgenodigd. Bush is welkom op de campus van de Ferdowsi universiteit in de stad Mashad om met studenten over mensenrechten, terrorisme en de Holocaust te praten.

Dat heeft de president van de Ferdowsi universiteit, Alireza Afshour, vandaag gezegd. Hij wees erop dat het Iraanse staatshoofd Mahmoud Ahmadinejad onlangs de universiteit Columbia in New York bezocht en toen respectloos werd behandeld.

Het bezoek van Ahmadinejad vorige week aan de universiteit Columbia liep uit op een klucht. De zaal, voornamelijk gevuld met studenten, reageerde afwisselend met gelach of boegeroep op de uitspraken van de president. Diens toespraak bevatte omstreden uitlatingen over homoseksualiteit en de gebruikelijke zinsneden over de Israëlische vervolging van Palestijnen.

Update: 18.48 uur
Het Amerikaanse Witte Huis heeft afwijzend gereageerd op de uitnodiging van de universiteit.

''Als Iran een vrije en democratische maatschappij was waar mensen zich vrijelijk konden uiten, en niet het bezit van nucleaire wapens nastreefde, en Israel niet probeerde te vernietigen, dan zou de president die uitnodiging kunnen overwegen'', aldus woordvoerster van het Witte Huis Dana Perino.


Kruidvat biedt excuses aan voor ironische mail

Drogisterijketen Kruidvat biedt zijn excuses aan voor een reclamemail die ze vanochtend naar hun klanten hebben gestuurd. In de reclameboodschap biedt het Kruidvat dagjes uit per trein aan, tegen een gereduceerd tarief. Niets mis mee, maar het aanbieden van het dagtochtje volgt slechts twee dagen op een slecht afgelopen dagje uit voor enkele van hun medewerkers.

Tijdens een personeelsuitje van de drogist sloeg hun vlot om en kwamen twee personeelsleden van het Kruidvat om het leven. Gelijk nadat bekend was geworden dat het hier om enkele van hun werknemers ging, besloot de directie van de drogisterijketen uit medeleven een communicatiestop af te kondigen.

Vandaag werd de mediastilte per abuis al verbroken. Het Kruidvat zegt de slechte timing te betreuren.

De gewonde overlevenden van het ongeluk zijn inmiddels allemaal weer thuis. De politie heeft al met enkele slachtoffers over het ongeluk kunnen praten. Over de inhoud van deze gesprekken wil de politie verder geen mededelingen doen.

Radioactieve accu voedt laptop jarenlang

Baal jij er ook altijd zo van dat de accu van je laptop zo snel leeg is? Dan is er nu goed nieuws. Wetenschappers zijn er namelijk in geslaagd een accu te ontwikkelen die werkt door middel van radioactieve isotopen. Deze batterij moet het mogelijk maken dat je jarenlang met je laptop kunt werken, zonder dat de accu leegraakt.

Op basis van een revolutionaire techniek kunnen batterijen zeer dun worden gemaakt. Bijkomend voordeel is dat de accu's geen hitte afgeven. Wel moet je er geen bezwaar tegen hebben dat je een nucleair apparaat meesjouwt. Zo'n accu is echter niet gevaarlijker dan bijvoorbeeld een rookmelder, die ook gebruik maakt van nucleaire straling.

Voor kernafval, na straling het grootste nadeel van kernenergie, hoeft de gebruiker niet bang te zijn. Het enige dat vrijkomt is radioactief tritium, maar dit wordt door een siliciumverbinding buitenspel gezet. Bovendien geeft deze stof zo weinig straling af, dat je er alleen last van kunt krijgen als je er heel grote hoeveelheden van binnenkrijgt.

Mogelijk kunnen de eerste gelukkigen nog dit decennium gebruikmaken van de nieuwe batterij. Als alles volgens schema verloopt, komt de accu binnen twee tot drie jaar op de markt.

Prijs cd Radiohead bepaal je zelf

Icoon MuziekHoeveel wil je geven voor het nieuwe album van Radiohead? Dat kun je nu zelf bepalen. 'In Rainbows' is vanaf volgende week woensdag te downloaden op de officiële website van de band. Kopers mogen daar zelf bepalen wat ze voor de digitale versie van het album willen betalen.

Als je de nummers in je digitale winkelwagentje doet, blijft de plek waar de prijs staat leeg. Die kun je dus zelf invullen.

Als je een originele cd wilt hebben, kan je dat ook bestellen via de website van de band. Die versie is inclusief bonusmateriaal, dat niet digitaal te verkrijgen is. De normale cd zal waarschijnlijk op 3 december te krijgen zijn.

Met dank aan Blinkybill voor de submit.

Vennegoor definitief niet tegen AC Milan

Jan Vennegoor of Hesselink mist morgenavond de Champions League-wedstrijd tegen AC Milan. De 28-jarige aanvaller van Celtic raakte afgelopen zaterdag in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Dundee United geblesseerd aan zijn dijbeen. Het is nog onduidelijk hoe lang de Nederlander is uitgeschakeld.

Vennegoor wist dit seizoen in acht competitiewedstrijden vijf keer het doel te vinden voor de Schotse landskampioen.

Lurling wil bij NAC blijven

Als het aan Anthony Lurling ligt, sluit hij zijn loopbaan af bij NAC Breda. De aanvaller heeft het prima naar zijn zin en wil zijn tot 2009 lopende contract verlengen.


"Wanneer mijn contract over twee jaar afloopt, blijf ik graag nog langer. Ik hoef niet meer weg uit Breda", aldus de 30-jarige aanvaller, die deze zomer overkwam van FC Den Bosch. "Voetbal is weer hobby geworden. Zowel in als buiten het veld zijn we hecht, hebben we plezier. Dé basis voor prestaties."

Middelbaar beroepsonderwijs gaat staken

Icoon OnderwijsDe vakbonden roepen leraren in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) op tot een estafettestaking. Zij doen dat uit onvrede over de onderhandelingen voor een nieuwe cao. Volgens de bonden zijn de docenten bereid om te staken.

Dat hebben de Algemene Onderwijsbond (AOb), CNV Onderwijs, Abvakabo FNV en Unie NFTO vanmiddag gezegd. ''Vanaf 11 oktober wordt elke donderdag op een of meerdere ROC's het personeel opgeroepen niet aan het werk te gaan. Het ROC Twente in Hengelo is als eerste aan de beurt'' zegt actieleider Gerrit Stemerding.

Allochtoon gezin Waspik uitgepest

Icoon BinnenlandsEen gezin uit Liberia dat sinds een jaar woonde in het dorpje Waspik (gemeente Waalwijk) is ondergedoken na onophoudelijke discriminatie en pestpraktijken van een groep jongeren. De gemeente gaat nu op zoek naar andere huisvesting voor de familie Hayes.

Volgens locoburgemeester Peter van Dongen was de Liberiaanse familie, die een huis bewoonden in de Roonlaan, een van de weinige allochtone families in het 5000 inwoners tellende dorp. Een groepje jongeren is verantwoordelijk voor de discriminerende pesterijen maar voor zover bekend hebben de incidenten nooit tot aanhoudingen geleid. Van Dongen zegt dat na eerdere incidenten in april een plan van aanpak werd gemaakt. Dat heeft echter niet gewerkt, moest de loco-burgervader vandaag erkennen: ''De situatie is geëscaleerd.''

Afgelopen weekeind reden jongeren met een scooter in op één van de dochters van het gezin. De jonge vrouw kwam met de schrik vrij maar de familie voelt zich niet meer veilig en zit sindsdien ondergedoken.

De treiterijen het afgelopen jaar bestonden uit intimidatie en scheldpartijen. Ook werden er bijvoorbeeld eieren tegen de woning van Hayes gegooid en ontplofte vuurwerk in het huis.

Met dank aan TiberiuZ voor de submit.

Stam lijkt van de partij tegen Zagreb

Ajax kan aankomende donderdag, in de return van het UEFA Cup-duel tegen Dinamo Zagreb, waarschijnlijk weer beschikken over Jaap Stam.

De 35-jarige aanvoerder trainde vandaag weer voluit mee met de selectie en had geen last van zijn knie. "Zoals het er nu uitziet, kan ik gewoon meedoen", aldus Stam.

Ajax verdedigt donderdag in de Amsterdam Arena een 1-0 voorsprong van twee weken geleden in de Kroatische hoofdstad.

Nog geen spoeddebat over Hirsi Ali

Icoon PolitiekDe Tweede Kamer houdt voorlopig nog geen spoeddebat over de terugkeer van Ayaan Hirsi Ali naar Nederland. Wel wil het parlement voor donderdagmiddag tekst en uitleg van het kabinet over de problemen met de beveiliging van de oud-politica.

Dat bleek vanmiddag in de Kamer, waar GroenLinks aandrong op een spoeddebat en een brief van de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken over de kwestie. PvdA-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem wil daarin duidelijk krijgen waarop de beveiliging van Hirsi Ali in de Verenigde Staten spaak is gelopen, waarna ze zich genoodzaakt voelde naar Nederland terug te keren. ''Is het een materiële of principiële zaak'', vroeg hij zich af.

VVD'er Laetitia Griffith wil weten of Hirsi Ali sowieso wel in Nederland is en of haar veiligheid en huisvesting hier zijn gewaarborgd. Ook wil het liberale Kamerlid opheldering over de gang van zaken rond de beveiliging en welke afspraken daarover zijn gemaakt. Griffith wil verder inzicht in de kosten voor de beveiliging van Hirsi Ali.

Het CDA vond het niet wijs een spoeddebat te houden over de beveiliging van een individu.

Vind jij dat Ayaan in het buitenland nog beveiligd moet worden op kosten van Nederland of juist niet? Stem in de poll!


'Spoeddebat over beveiliging van een individu niet wijs'

EU verscherpt acties voor vermiste kinderen

Icoon EuropaDe EU-landen willen een flexibel alarmsysteem tegen kinderontvoeringen. Tegelijk moet op internet een lijst komen van vermiste kinderen. Ministers van Justitie van de 27 EU-landen stelden dat vandaag na informeel EU-beraad.

Het alarmsysteem betekent dat landen elkaar snel kunnen inschakelen voor opsporingsberichten op tv of op borden bij drukbezochte plaatsen zoals snelwegen en stations.

''Belangrijk is dat het alarmsysteem flexibel is. Geen nieuwe regels of instanties, maar elkaar gewoon praktisch helpen'', zei minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie). Hij denkt niet aan een alarm voor de hele EU, maar vooral aan opsporingsberichten in buurlanden België en Duitsland als dat zinvol is voor een kinderontvoering in Nederland.

''We moeten wel selectief zijn'', zei de minister echter. ''Als je voortdurend tientallen oproepen doet, is het gevaar dat mensen ze negeren.'' Nederland telt volgens hem een zeer beperkt aantal criminele kinderontvoeringen per jaar. ''Misschien zelfs een enkel geval. Wat niet wegneemt dat het dramatisch kan zijn.''

De beoogde internetlijst van vermiste kinderen kan nog even op zich laten wachten. Die lijst moet verschijnen op een Europese justitiewebsite, waar nog zeker enkele jaren aan wordt gewerkt. Nationale autoriteiten zoals het Openbaar Ministerie moeten de namen van de vermiste kinderen doorgeven: niet elke ongeruste moeder mag een naam invoeren.

Kinderbescherming is momenteel een speerpunt van de EU. De geruchtmakende verdwijning van de Britse Madeleine McCann in Zuid-Portugal heeft opnieuw duidelijk gemaakt dat we het uiterste moeten doen om kinderen te beschermen, zei EU-commissaris Franco Frattini (Justitie).

Eerder dit jaar lanceerde Brussel al een speciaal telefoonnummer voor vermiste kinderen. Tot dusver hebben echter nog weinig landen dat nummer 116000 inwerking gesteld, zo kritiseerde EU-commissaris Franco Frattini (Justitie). Hij doelde onder meer op Nederland.

Frattini zei vandaag nog dat hij heeft gevraagd om een speciale magistraat voor kinderbescherming bij de EU-organisatie voor officieren van justitie, Eurojust in Den Haag.

Yildirim van start met nieuwe partij

Icoon PolitiekDüzgün Yildirim, die onlangs uit de SP werd gezet omdat hij weigert zijn senaatszetel op te geven, hervat volgende week zijn werkzaamheden in de Eerste Kamer als de eenmansfractie Solidara. De Zwollenaar maakte de officiële oprichting van zijn nieuwe partij vandaag bekend.

Samen met een aantal opgestapte SP'ers, onder meer uit Zwolle, Emmen en Deventer, gaat Yildirim de komende tijd een programma opstellen en leden werven. Hij zegt vanuit veel steden steunbetuigingen te hebben ontvangen.

Yildirim werd met voorkeurstemmen in de Eerste Kamer gekozen, tot onvrede van de SP die vast wilde houden aan de lijstvolgorde. Toen hij bleef weigeren zijn zetel op te geven, werd hij door het partijbestuur geroyeerd.

Solidara, 'solidariteit' in de kunsttaal Esperanto, wordt een linkse partij, ''maar niet per se socialistisch'', aldus Yildirim. ''We zullen zeker verschillen van de SP. Soms zullen we meer naar de PvdA neigen, dan weer meer naar GroenLinks. Wij zijn bijvoorbeeld voor een gekozen burgemeester. In ieder geval zullen we onze democratische grondbeginselen ook intern toepassen, in tegenstelling tot de SP.''



Düzgün Yildirim, partijleider Solidara

Rechter weigert naar 'Keukentapes' te luisteren

Icoon JustitieDe rechtbank waar Willem Holleeder terecht staat, weigert naar de zogenoemde 'keukentapes' te luisteren. Dat zijn bandjes met gesprekken die zijn gevoerd in de keuken van de vermoorde vastgoedhandelaar Willem Endstra. Holleeder wilde dat een opname van twee uur in de rechtbank zou worden afgespeeld. Hij hoopte zo aan te tonen dat Endstra onbetrouwbaar was en ook criminele zaken deed.

De rechtbank weigert de opname te beluisteren, omdat het maar een selectie van twee uur is uit de keukentapes. Dat terwijl Holleeder 50 uur aan geluidsmateriaal aan het televisieprogramma NOVA gegeven heeft. Die heeft er gisteren de eerste fragmenten van uitgezonden.

Officier van Justitie Koos Plooij noemde de "maatschappelijk onrust" en "bewuste ruis" die Holleeder heeft gecreëerd met het op straat gooien van de tapes "buitengewoon ongewenst". Hij vindt dat Holleeder de rechters niet mag afschepen met maar twee uur. De rechtbank is dat met hem eens, onder meer omdat niet is vast te stellen of de selectie van Holleeder representatief is.

Met dank aan neegij voor de submit.

Nederlandse kinderen spelen het liefst buiten

Icoon Enqu괥Nederlandse kinderen spelen nog altijd liever buiten dan op de computer. Dat is een van de uitkomsten van het 'Duracell Speelgoedonderzoek', waarvan de resultaten vandaag bekend zijn gemaakt.

Zo'n 30 procent van de kinderen tussen 5 en 10 jaar oud geeft aan het liefst op straat te spelen, 18 procent zit liever achter een pc of spelcomputer. Voor het onderzoek werden 900 kinderen en 900 ouders in negen Europese landen ondervraagd. Nederlandse kinderen blijken op een aantal punten af te wijken van hun leeftijdsgenootjes in andere landen.

Zo krijgen ze het minste zakgeld - de helft krijgt gemiddeld 2,02 euro, de andere helft krijgt niets- maar sparen ze juist het meest: zo'n twee derde van de ondervraagde kinderen zegt te sparen.

Gemiddeld is binnen spelen met speelgoed het populairst onder Europese kinderen, gevolgd door buiten spelen en computeren. Nederlandse kinderen spelen relatief gezien niet veel met hun ouders: een kwart zegt dat helemaal nooit te doen, tegen 15 procent in heel Europa.

KNVB Beker: Ajax woensdag, Feyenoord donderdag

De KNVB heeft vandaag bekend gemaakt dat Ajax de wedstrijd tegen SC Heerenveen in de derde ronde van het nationale bekertoernooi op woensdag 31 oktober speelt. Het duel tussen Feyenoord en FC Groningen is op donderdag 1 november.

De duels van Ajax en Feyenoord worden allebei rechtstreeks op televisie uitgezonden. Dinsdagavond 30 oktober is als live-duel gekozen voor de wedstrijd Roda JC- De Graafschap.

Hoer snuift coke van zoontjes buik

Een 37-jarige Amerikaanse uit Saratoga Springs in de staat Utah, moet voor een tijdje achter slot en grendel. De vrouw, Wendy Cook, speelde de hoer en gebruikte drugs voor de ogen van haar kinderen.

Om zo veel mogelijk geld binnen te harken, zoog ze haar klanten het zaad uit de zak terwijl ze haar twee maanden oude zoontje aan de borst legde. Om tussen het luier verschonen toch een noodzakelijk lijntje binnen te krijgen, snoof ze de cocaïne op van de buik van het kereltje.

De drukke moeder werd betrapt toen ze een undercover agent met haar diensten wilde verblijden. Deze agent ontdekte dat Cook samen met haar twee kinderen en twee klanten in de auto zat. De arme koters moesten de hele nacht toekijken hoe moeder als hoer de kost verdiende.

De vrouw zal worden veroordeeld wegens het in gevaar brengen van haar kinderen. Haar vijf jaar oude dochter en de baby zullen worden ondergebracht bij familieleden.

Onbevoegde blaastest is toch geldig

Icoon PolitieEen blaastest die was afgenomen door een agent die daar niet toe bevoegd was, is toch geldig. Dat heeft de Hoge Raad besloten. In maart sprak het gerechtshof in Arnhem een man die werd gecontroleerd nog vrij. Hij had wel teveel gedronken, maar de agent had de test nooit mogen doen, vond de rechter toen.

De ademtest was op het politiebureau afgenomen zonder dat de korpschef de agent had aangewezen om het analyse-apparaat te bedienen. Dat is wel verplicht, maar de Hoge Raad zegt nu dat de uitkomst van de test niet verandert door zo'n administratief foutje.

De Friese advocaat Anker kwam erachter dat veel vaker wordt vergeten uitdrukkelijk iemand aan te wijzen om de adem-analyse te doen. Hij hoopte dat met deze zaak meer mensen konden worden vrijgesproken.

Realistisch tennisracket voor de Wii

Nintendo heeft met de Wii en de Wii-mote een voor tennisfans vrij realistische manier gevonden om ook virtueel een balletje te kunnen slaan. Echter wanneer je met een controller heen en weer staat te zwaaien mis je toch wel iets ten opzichte van het echte spelletje.

Prince, een marktleider van tennisspullen, heeft in samenwerking met Qualtech Global Ltd. een Wii tennisracket ontworpen welke het spelen van tennisgames nog realistischer moet gaan maken. Het racket is zo ontworpen dat de wii-mote in het handvat geklikt kan worden.



De Prince Wii tennisrackets zullen vanaf 15 november verkrijgbaar zijn en ze zullen te leveren zijn in meerdere kleuren.

Prijsvragennieuws week 40

We hebben weer wat winnaars aan te kondigen van spullen die we de laatste weken hebben weggegegen op FOK!. Als je natuurlijk wel geregistreerd en ingelogd bent. Natuurlijk lopen er nu ook nog leuke prijsvragen en zullen deze ook deze week weer worden aangevuld met spannende en leuke prijsvragen.


Registratie is gratis en dient enkel om je prijsvraaginzending te registreren (geen misbruik van gegevens of spam op je mailadres)

Laten we beginnen met de winnaars van de foto's op doek gesponsord door Canvassite.nl:


nassor
uniekje
snijder
destrovel
rick_kuiper


Gefeliciteerd. Jullie zullen zo snel mogelijk een mailtje krijgen van FOK! of canvassite met daarin instructies om jullie prijs te claimen!

We gaven ook een supertoffe inklapbare pokertafel weg, beschikbaar gesteld door Seven Deuce en daarvoor hebben we ook een winnaar. The one and only


Ascaroth


Ook hierover wordt contact met je opgenomen. Veel succes en dat je maar niet te vaak een 7 2 gedeeld mag krijgen.

Het proces rondom de vermeende topcrimineel Willem Holleeder wordt steeds spannender en daarom gaven we ook een aantal "Free Willem" shirts weg van http://www.datsiertjewel.nl/. De winnaars hiervan zijn:


Geronimoos
aardappel
brainster
Rocksteen
NASDAQbastardo
ed125
Melli3
DaKKiE1984
7ucardie
maanmist


Ook met jullie zal contact op worden genomen in verband met de maat.

Alle winnaars natuurlijk van harte gefeliciteerd met jullie prijs!

Nederland - Slovenië nu al uitverkocht

De KNVB heeft gezegd dat de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Slovenië, die op 17 oktober in Eindhoven gespeeld wordt, nu al volledig uitverkocht is.

Er is een kans dat Oranje zich in de wedstrijd tegen Slovenië al weet te plaatsen voor het Europees kampioenschap volgend jaar in Zwitserland en Oostenrijk. Daarvoor moet het echter wel de uitwedstrijd tegen Roemenië, drie dagen eerder, weten te winnen. Bovendien moet Bulgarije op dezelfde avond punten laten liggen in de uitwedstrijd tegen Albanië.

Archaic Sealed Heat een van de mooiste DS games

Op 4 oktober komt hij uit in Japan: het lang verwachte DS spel Archaic Sealed Heat (ASH). Achter de productie van deze RPG zit het bekende Mistwalker, dat bestaat uit een aantal leden van het vroegere Final Fantasy team.
Hironobu Sakaguchi, vader van de Final Fantasy reeks en oprichter van Mistwalker, bracht eerder al Blue Dragon naar de 360, en in de toekomst komt ook 'zijn' Lost Oddysey naar de console van Microsoft.

De verwachtingen zijn hoog gespannen, aangezien Mistwalker heeft laten weten dat ASH een van de mooiste games op de DS moet worden. Een Amerikaanse of Europese launch is helaas nog niet bekend.





School verbiedt leerlingen elkaar te omhelzen

Een middelbare school in een buitenwijk van Chicago heeft z'n leerlingen verboden elkaar nog langer te omhelzen. Volgens de rectrix vormen de leerlingen lange rijen, waarin men om beurten wordt omhelsd.

Door de groepsknuffels verschijnen de leerlingen te laat in de les. Nog een nadeel is dat de wandelgangen in het gebouw door al het geknuffel toch wel erg druk. worden. Ook duren sommige omhelzingen te lang en worden ze soms te intiem.

De schooldirectrice heeft een brief aan de ouders van de leerlingen geschreven. Hierin legde ze uit dat de knuffelpartijtjes voor sommige leerlingen ongewenst of ongepast zijn.

Dieven met 3600 flessen wijn aan de haal

Dieven met kennelijk een grote dorst zijn in de buurt van het Franse Lyon aan de haal gegaan met 3.600 flessen wijn. De flessen Côtes-du-Rhône zouden naar wijndrinkers uit Japan, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk gaan.

Het gaat hier niet om goedkope bocht, want de totaalwaarde van de flessen wordt geschat op zo'n zeventigduizend euro. De politie vermoedt dat de drie volgeladen vrachtwagens met wijn op de zwarte markt zullen worden verkocht.

Trulli wil moeilijk seizoen goed afsluiten

Jarno Trulli staat op het punt een teleurstellend seizoen af te sluiten bij het team van Toyota Racing. De Italiaan scoorde dit jaar slechts zeven punten, wat nog niet de helft is van het aantal van vorig jaar. In 2005 kende Trulli nog een uitstekend seizoen bij Toyota, hij stond toen drie keer op het podium.

De Italiaan, die ook volgend jaar voor het team rijdt, hoopt het jaar op een positieve manier af te kunnen sluiten. "We naderen het einde van het seizoen en hebben net een frustrerend weekend achter de rug. Het was een erg moeilijk seizoen, maar ik zou het graag met wat positieve resultaten afsluiten. Ik denk dat ons dat in China wel moet wel lukken."

Westerse landen tegen premierschap Poetin

Icoon Buitenlands Veel Westerse landen hebben hun angst geuit over het mogelijk aankomende premierschap van de nu nog Russische president Vladimir Poetin. Er zijn zorgen over de staat van de democratie in Rusland.

Poetin mag volgens de grondwet geen derde termijn als president dienen. Daarom wil hij volgend jaar premier worden. Onder meer Duitsland en de Verenigde Staten zijn bang dat hij dan de grondwet zo verandert dat de premier de machtigste man wordt. Deze angst wordt mede gevoed doordat hij Viktor Zoebkov als premier aangesteld heeft. Deze man is zo onbekend dat hij bijna verplicht is om naar de pijpen van Poetin te dansen.

De Duitse parlementariër Ruprecht Polenz stelt dat Poetin de macht koste wat het kost wil behouden. "Hij zal ervoor zorgen dat een man president wordt, die van hem als nieuwe premier afhankelijk is". Ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condolleezza Rice is daar bang voor. Ze stelt dat de instituties in Rusland niet gelijkwaardig zijn. "De Doema functioneert niet, de rechtbanken zijn er niet".

Ook binnen Rusland heerst er kritiek. Zo wil de oppositie, onder leiding van ex-schaakwereldkampioen Gary Kasparov, een beter functionerende democratie in Rusland. Zo werden Kasparov en andere demonstranten in april nog opgepakt door de politie.

Lee maakt debuut voor Jong Feyenoord

Chun-soo Lee heeft gisteravond zijn eerste wedstrijd gespeeld in het shirt van Feyenoord. De Zuid-Koreaan speelde één helft mee in de competitiewedstrijd van Jong Feyenoord tegen Jong MVV, die door de Rotterdammers met 3-1 werd gewonnen.

Lee kwam twee weken geleden in Rotterdam, maar kampte met een conditionele achterstand. Daarom besloot coach Bert van Marwijk de Aziaat nog niet op te nemen in zijn selectie voor de wedstrijd tegen SC Heerenveen van afgelopen weekend.

Londen kan 1000 militairen uit Irak halen

Icoon BuitenlandsGroot-Brittannië kan voor Kerstmis 1000 militairen uit Irak halen. Dat heeft de Britse premier Gordon Brown vandaag in de Iraakse hoofdstad Bagdad gezegd, aldus de BBC.

Hij is naar Irak gereisd voor gesprekken over een vermindering van de Britse militaire aanwezigheid in het Arabische land. Groot-Brittannië heeft nu ongeveer 5000 militairen in Irak. Zij zijn gelegerd op een basis bij het vliegveld van de havenstad Basra. Door geleidelijk de verantwoordelijkheid voor de veiligheid over te dragen aan Iraakse ordebewakers zijn er minder Britse militairen nodig. Brown stelde dat het mogelijk moet zijn om in de komende twee maanden de controle over Basra volledig aan de Irakezen over te dragen.

Brown zal tijdens zijn bezoek overleg voeren met Iraakse topfunctionarissen, onder wie de Iraakse premier Nuri al-Maliki. Ook ontmoet hij de Amerikaanse militaire commandant in Irak, generaal David Petreaeus.

Brown houdt volgende week een belangrijke toespraak in het Britse parlement over de militaire aanwezigheid in Irak. De premier scoort op dit moment goed in de Britse opiniepeilingen. Hij zou op het punt staan parlementsverkiezingen uit te schrijven. Een Britse troepenreductie kan zijn populariteit verder doen toenemen.

Ari terug in selectie AZ

Voor de return in de UEFA Cup tegen het Portugese Pacos de Ferreira van aankomende donderdag zit AZ weer wat ruimer in de spelers. Met Barry Opdam, Boy Waterman, Simon Cziommer en Ari keerden er vandaag vier spelers terug bij de groepstraining. De training is overigens achter gesloten deuren.

AZ verdedigt een 1-0 voorsprong tegen de Portugese club, die een-na-laatste staat in Portugal met twee punten uit zes duels.

Mancini: "Wedstrijd tegen PSV van vitaal belang"

De trainer van Internazionale, Roberto Mancini, beseft dat de Champions League-wedstrijd van vanavond tegen PSV van vitaal belang is.

De Nerazzurri zullen een goed resultaat moeten neerzetten na de 1-0 nederlaag in de eerste groepswedstrijd tegen Fenerbahçe. "Na wat er afgelopen seizoen gebeurde tegen Valencia (door een knokpartij werden Nicolas Burdisso, Julio Cruz, Maicon en Ivan Cordoba voor meerdere duels geschorst) wisten we dat we in de eerste twee, drie wedstrijden problemen zouden krijgen," aldus Mancini. "Naast die schorsingen kampen we met blessures. De wedstrijd tegen PSV is fundamenteel na het slechte begin, we moeten dus extra voorzichtig zijn."

Jeugd bedenkt nieuw spel: zo snel mogelijk flauwvallen

Icoon OpmerkelijkLeerlingen van een middelbare school in Spijkenisse hebben een bizar spel beoefend: hoe val je zo snel mogelijk flauw. Onder aanmoediging van leeftijdsgenootjes gingen vier leerlingen van de Blaise Pascal-school vrijdag de strijd met elkaar aan.

De leerlingen beoefenden het spel door hun hoofd tussen de knieën te houden met de handen in de nek. Door daarna snel weer op te staan en hard op de rug van de hand te blazen viel het viertal flauw. Vrienden stonden klaar om het viertal op te vangen. Het gebeuren is opgenomen met mobiele telefoons van de omstanders. De flauwgevallen leerlingen kwamen enkele tellen later weer bij hun positieven.

De rector van de school, Gert-Jan Albers, heeft nog niets van het gebeuren gehoord en is op zoek naar het viertal. Hij zou gisteren met toezichthouders hebben overlegd om een herhaling van dit voorval te voorkomen. De GGD zegt dat de kans op blijvende schade klein is, maar raadt het spelletje wel af.

Kijk ook eens op het Forum

Wilders tegen betaalde beveiliging in buitenland

Icoon PolitiekNederland moet niet langer de kosten betalen van de beveiliging van Ayaan Hirsi Ali in de Verenigde Staten, aldus PVV-leider Geert Wilders.

Het is, volgens hem, "onzinnig om te verwachten dat Nederland voor eeuwig blijft betalen" wanneer iemand zich definitief in het buitenland vestigt. Dit heeft Wilders allemaal vandaag gezegd in reactie op de terugkeer van Hirsi Ali in Nederland. Ze is terug omdat de Nederlandse overheid heeft besloten om niet meer voor de kosten van haar beveiliging in de VS op te draaien.

Slory hervat looptraining bij Feyenoord

Andwéle Slory heeft de looptraining hervat. De aanvaller brak in de eerste competitiewedstrijd van Feyenoord, op 19 augustus 2007 tegen FC Utrecht, zijn middenvoetsbeentje. Het zal nog wel even duren voordat Slory zich weer bij de selectie kan aansluiten.

Kevin Hofland verliet afgelopen zaterdag in de slotfase van de wedstrijd tegen SC Heerenveen licht aangeslagen het veld. Hij was echter gewoon op de groepstraining aanwezig, evenals Theo Lucius die met een lichte liesblessure kampte.

DVD: Nederland Toen - De Zuiderzee

quote:
Waar is het water, waar is de haven,
Waar je altijd horen kon: ‘We gaan aan boord’
[...]
Toen ging de zee zo tekeer, in een razend verweer,
Ongestraft sloeg niemand haar neer;
Nu jaren later hier paarden draven,
Zie ik de hand en macht van onze Heer.

Eens ging de zee hier tekeer,
Maar die tijd komt niet weer,
’t Water leit nou achter de dijk.
Waar eens de golven het land bedolven,
Golft nu een halmenzee, de oogst is rijp.

Spelers Tottenham steunen Martin Jol

Martin Jol, de trainer van Tottenham Hotspur, kan, na de wonderbaarlijke wedstrijd van gisteren, rekenen op de maximale steun van zijn spelers.

Met nog 21 minuten op de klok stonden de Spurs thuis tegen Aston Villa met 1-4 achter. Volgens Robbie Keane had de ploeg het gevoel dat ze al dood en begraven waren. “Maar we toonden een hoop karakter. Dat is iets dat in dit team hebben. Nadat Younes Kaboul de gelijkmaker scoorde rende iedereen op de manager af. Je had hem moeten zien kijken. Iedereen leefde met hem mee. Hij heeft de steun van alle spelers. Over de laatste jaren heeft hij bewezen een goede coach te zijn", aldus Keane.

Furry happy monsters

The Muppetshow al een sucses ergens sinds het stenen tijdperk ofzo, en nog steeds komen er beroemde gasten die samen met Kermit en z'n vriendjes optreden in het theater. In dit geval REM die een aangepaste versie van een van hun grootste hits ten gehore brengt.

Mocht je een dip hebben dan voel je je na het zien van dit clipje geheid weer stukken beter.

Met dank aan xTomer voor de submit

Ruim helft werknemers wil parttime werken

Icoon BinnenlandsMeer dan de helft (57 procent) van de werknemers in Nederland wil graag in deeltijd werken. Maar in de praktijk is slechts een kwart van de werkenden parttimer. Dat blijkt uit de Randstad Werkmonitor van oktober, waarvoor ruim achthonderd werkenden zijn ondervraagd.

Voor het onderzoek is voor parttime werk uitgegaan van minimaal 24 en maximaal 34 uur per week. Bij mannen is de kloof tussen wens en werkelijkheid nog groter: 42 procent van de mannen wil minder dan 35 uur werken, slechts 13 procent doet het. Ook chefs en afdelingshoofden kunnen best een dag in de week thuis blijven, zeggen vier op de tien managers. Toch krijgen in sommige organisaties mensen met een hogere functie minder gemakkelijk toestemming minder te gaan werken dan mensen met een lagere functie.

Van de werkenden vindt 10 procent dat op dit moment de balans tussen werk en privé zoek is, blijkt uit het onderzoek. Volgens een op de vijf geeft de werkgever onvoldoende ruimte om een goede balans na te streven. Ruim 40 procent vindt het ook een taak van de werkgever om personeelsleden actief te steunen bij het vinden van een goede balans. Maar veel werknemers die parttime willen werken, kaarten dit niet aan bij de baas. Ook zien veel werkenden ervan af minder te gaan werken als zij daartoe de kans krijgen. Zij zien op tegen het lagere salaris en zijn bang voor een negatieve beeldvorming. Zij hebben het gevoel dat zij minder ambitieus en minder collegiaal worden gevonden.

Werknemers geven aan dat zij een betere relatie hebben met collega's die fulltime werken dan met parttimers. Ook vinden zij dat mensen met een volledige baan beter in staat zijn hun werk te plannen. Lang niet alle werknemers weten dat een bedrijf deeltijdwerk in principe moet toestaan. Vier op de tien weten het niet en een vijfde heeft er hoogstens wel eens van gehoord.

Europa Universalis: Rome aangekondigd

Paradox Interactive heeft onlangs Europa Universalis: Rome aangekondigd. Het team maakte eerder Europa Universalis en Hearts of Iron. Paradox zegt dat er tot nu toe weinig uitdagende strategy-games zijn uitgekomen die zich afspelen in de tijd van de Romeinen. De ontwikkelaar voelt zich geroepen hier een game van te maken. Het spel speelt zich af vanaf de eerste Punische Oorlog tot de start van het keizerrijk. Spelers krijgen zo'n duizend gameplay opties voor hun kiezen, variërend van opties die landen en provincies beïnvloeden, tot zelfs de personages in een provincie. De game moet uitkomen in het tweede kwartaal van 2008.




Universe at War: Earth Assault uitgesteld naar januari 2008

De nieuwe RTS-game Universe at War: Earth Assault van Petroglyph is uitgesteld naar januari 2008. De game zou eigenlijk begin november in de winkels komen te liggen. Uitgever SEGA zegt dat het uitstel niet zo erg is, want nu liggen de releases van zowel de PC-versie als de 360-versie dichter bij elkaar, zodat beide groepen ongeveer tegelijk kunnen genieten van de game. Universe at War gaat over een invasie van buitenaardse wezens op onze planeet. Petroglyph zegt dat dit het eerste deel wordt in een serie en de ontwikkelaar zou nog genoeg inspiratie hebben voor twee opvolgers. Opvallend aan de game is dat de cross-platform feature wordt ondersteund. Dat betekent dat 360-spelers tegen PC-gamers kunnen strijden. Petroglyph bestaat deels uit mensen die vroeger voor Westwood hebben gewerkt en eerder hebben ze Star Wars: Empire at War gemaakt.



'Next-gen games zijn net als Spinal Tap'

"If you look what people do, it's a Spinal Tap thing. It's all turned up to 11." Dit zijn woorden uit de mond van Dave Doak die zijn sporen destijds ruimschoots heeft verdiend met spellen als GoldenEye en TimeSplitters. De ex-Rare medewerker heeft het onlangs met PC Gamer gehad over de valkuilen van next-gen en dan in het speciaal het uiterlijk van huidige games.

Hij uit kritiek op het feit dat alles tegenwoordig spectaculair eruit moet zien. Volgens hem is overgebruik van normal mapping, een techniek waarmee je vlakke oppervlaktes diepte kan geven, eerder regel dan uitzondering. "A typical next-gen look has often got all the next-gen stuff like specular highlights and normal mapping turned up to the max... But if it's not turned up to 11, people think it's not next-gen enough."

Als voorbeeld hoe de huidige technieken wel goed worden toegepast geeft hij Team Fortress 2. Hij merkt dat dit soort cartoony looks steeds meer worden gewaardeerd door mensen omdat juist dit soort spellen opvallen tussen al het realistische geweld.

Niet heel toevallig komt de cartoony look in dat spel over met zijn eigen TimeSplitters. "TimeSplitters has always had that and it's something we want to go back and look at again, specifically taking that cartoon look and doing it with the interesting rendering you can do now."


"Quite exciting, this computer magic."

Een jasje voor je Wiimote

Ben jij zo iemand die zijn (of haar) Wiimote altijd laat vallen? Let dan goed op! Nintendo komt binnenkort met een speciale bumperhoes voor je Wiimote; de "Wii Remote Jacket"

De hoes is van een lekker zacht siliconen materiaal gemaakt en zorgt ervoor dat je Wiimote een stootje kan hebben. De hoes wordt geleverd met alle nieuwe consoles, Wiimotes en Wii Play. Heb je al Wiimotes, dan moet je ze bestellen via de site van Nintendo. De geplande Amerikaanse uitlevering start op 15 oktober en Japan volgt daarna.

Kom je uit Europa, dan kun je via deze link ook de mooie hoesjes bestellen! Ze worden kostenloos naar je toegestuurd.

[GERUCHT] Microsoft en Bungie uit elkaar?



Als we Jacob Metcalf (aka 8bitjoystick), een werknemer in de multimedia development branche, mogen geloven heeft hij via-via vertrouwelijke informatie gekregen van een werknemer binnen Bungie. Deze persoon verklaart dat Microsoft en Bungie uit elkaar gaan, maar dat dit pas aankomende zaterdag bekend gemaakt zal worden om kwartaalcijfers niet te beinvloeden.

Als dit waar is zal Microsoft uiteraard alle rechten over Halo behouden, maar zal Bungie vrij zijn om nieuwe dingen te proberen. Bungie werd al in 2000 door Microsoft gekocht. Het is ongebruikelijk, maar het zou niet voor het eerst zijn dat een studio verkocht wordt. Nintendo heeft in het verleden bijvoorbeeld Rare aan Microsoft verkocht.

Toen Microsoft met dit gerucht geconfronteerd werd, reageerde een woordvoerder kortaf: "There's been no such announcement." gevolgd door:
"We continue to celebrate the tremendous success of the global phenomenon that is Halo 3."

Hier is het directe bericht van Metcalf te lezen:

A friend of mine who has someone close that works at Bungie has just been dying to tell me a secret about their future. Since the NDA officially expire today the sent me and email with the details. I have full faith in this contact.

De vermeende email luidt als volgt:

"So heres my big secret. You should google Bungie + Microsoft + separation this week.

You know that big ol BILLION dollar franchise Bungie has created for Microsoft, to show their appreciate Microsoft is letting Bungie leave. Of course Microsoft gets to keep all rights to the Halo franchise, but as today Bungie no longer part of Microsoft. Ask anyone who works there to search the global address book, they're no longer in there. Microsoft was supposed to release the press release today but if they wait till the 10/6 the impact wont effect the quarterly results. However today is the actual official date and the day the NDAs expire, however you still didn't hear this from me."

"Apparently MS just wants Bungie to make Halo for the rest of their natural days, and Bungie doesn't like how MS is constantly trying to "handle" everything they do; the way they market their games, the way they interact with their fans (basically the fact that they do appreciate their fans), and how stingie they are with the profits (comparable to the rest of the industry). So as of today they are their own independent entity. They'll probably make Halo 4 for Microsoft, however hey are also free to create new intellectual properties for whatever system they want. (Even though they prefer the xbox platform)"

"What a way to say thank you."

Germaine Groenier overleden

Icoon RadioEen programmamaakster van de VPRO, Germaine Groenier, is gisteren op 64-jarige leeftijd overleden aan kanker. Ze kreeg bekendheid door het spraakmakende radioprogramma Germaine sans gêne. Groenier ging in dit programma, dat tussen 1976 en 1978 werd uitgezonden, uitgebreid in op de seksuele problemen van haar luisteraars.

Verder bedacht Groenier ook het radioprogramma J.J.A.Goeverneurstraat, waar het wel en wee van de bewoners werd besproken uit een arbeidersstraat in Dordrecht. De programmamaakster regisseerde ook de tv-series Modern leven (1979), Twee winters verder (1990) en Domburg (1996).

Met dank aan yvonne voor de submit.

CD: Illnath - Second Skin of Harlequin

Wat begon in de jaren 80 met bands als Bathory en Venom zorgde voor een schok waar black metal fans nu nog van kunnen genieten. De invloed was enorm en door de jaren heen ontstonden er een hoop subgenres. Ironisch genoeg lijkt het genre nu op sterven na dood te zijn. De hoogtijdagen zijn voorbij en steeds meer bands kopiëren de oude stijl of proberen black metal te verweven met nieuwe invloeden. Zo komt nu ook Illnath aanzetten met een albumcover die wel erg populair lijkt te willen zijn voor iets dat oorspronkelijk niet commercieel bedoeld was. Maar feit blijft dat ze al 10 jaar bestaan en wie weet wat deze groep uit Denemarken kan brengen.

Boek: Neil Gaiman - Stardust (Ster)

Thristran Thorn, zoon van Thorne mocht op achtjarige leeftijd niet aanwezig zijn bij de festiviteiten van de markt aan de andere kant van de muur. Alleen tijdens deze festiviteiten die eens in de negen jaar plaatsvinden is er contact tussen de twee werelden die elk een eigen plaats aannemen aan hun zijde van de muur. Thristran wordt verliefd op de beeldschone Victoria Forrester maar het is niet wederzijds. Maar ze belooft zijn wens te vervullen als hij de vallende ster naar haar zal brengen. Thristran wil de zoektocht starten en zijn vader twijfelt geen moment en begeleidt zijn zoon richting de poort in de muur. Aan de andere kant blijkt Thristran een feilloos gevoel voor de juiste richting te hebben en start hij zijn avontuur en zoektocht naar de ster.

[NFL]Uitslagen en standen Week 4

Brett Favre gooide zijn 421ste en 422ste touchdown pass maar dat was niet zijn enige record dat hij zaterdag zette. Ook probeerde hij genoeg ballen te passen om zo het pass attempt record te verbreken. Deze staat sinds zondag op 8393.
Final1234T
New England Patriots (4-0-0) «10771034
Cincinnati Bengals (1-3-0)073313

Final1234T
Chicago Bears (1-3-0)0761427
Detroit Lions (3-1-0) «3003437

Final1234T
St. Louis Rams (0-4-0)07007
Dallas Cowboys (4-0-0) «01421035

Final1234T
Baltimore Ravens (2-2-0)060713
Cleveland Browns (2-2-0) «14103027

Final1234T
NY Jets (1-3-0)007714
Buffalo Bills (1-3-0) «0071017

Final1234T
Houston Texans (2-2-0)733316
Atlanta Falcons (1-3-0) «10103326

Final1234T
Green Bay Packers (4-0-0) «7331023
Minnesota Vikings (1-3-0)063716

Final1234T
Oakland Raiders (2-2-0) «14071435
Miami Dolphins (0-4-0)0710017

Final1234T
Seattle Seahawks (3-1-0) «0137323
San Francisco 49ers (2-2-0)00303

Final1234T
Tampa Bay Buccaneers (3-1-0) «1430320
Carolina Panthers (2-2-0)00077

Final1234T
Kansas City Chiefs (2-2-0) «06101430
San Diego Chargers (1-3-0)1060016

Final1234T
Denver Broncos (2-2-0)1037020
Indianapolis Colts (4-0-0) «014141038

Final1234T
Pittsburgh Steelers (3-1-0)700714
Arizona Cardinals (2-2-0) «0071421

Final1234T
Philadelphia Eagles (1-3-0)00033
NY Giants (2-2-0) «079016

Standen:

AFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
New England Patriots4001.000148482-02-04-00-02-0Won 4
Buffalo Bills130.25041931-10-21-30-01-1Won 1
New York Jets130.250721031-10-21-30-01-2Lost 1
Miami Dolphins040.000781190-20-20-20-20-1Lost 4

AFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Pittsburgh Steelers310.750111472-01-12-01-11-0Lost 1
Baltimore Ravens220.50079902-00-21-21-00-2Lost 1
Cleveland Browns220.5001091182-10-12-20-02-1Won 1
Cincinnati Bengals130.2501061291-10-21-20-11-1Lost 3

AFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Indianapolis Colts4001.000131742-02-03-01-02-0Won 4
Jacksonville Jaguars210.66746341-11-01-11-00-1Won 2
Tennessee Titans210.66764460-12-01-11-01-1Won 1
Houston Texans220.50094801-11-11-11-10-1Lost 2

AFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Kansas City Chiefs220.50056661-01-21-11-11-0Won 2
Denver Broncos220.50072951-11-12-20-01-0Lost 2
Oakland Raiders220.5001021001-11-12-10-10-1Won 2
San Diego Chargers130.250681021-10-20-21-10-1Lost 3

NFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Dallas Cowboys4001.000151722-02-01-03-01-0Won 4
Washington Redskins210.66753491-11-01-01-11-1Lost 1
New York Giants220.500881001-11-10-02-22-1Won 2
Philadelphia Eagles130.25084731-10-20-01-30-2Lost 1

NFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Green Bay Packers4001.000105662-02-01-03-01-0Won 4
Detroit Lions310.7501141212-01-11-02-12-0Won 1
Chicago Bears130.25060951-10-21-10-20-1Lost 2
Minnesota Vikings130.25067591-10-20-11-20-2Lost 3

NFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Tampa Bay Buccaneers310.75081442-01-10-03-12-0Won 3
Carolina Panthers220.50082870-22-00-12-11-1Lost 1
Atlanta Falcons130.25056801-10-21-10-20-1Won 1
New Orleans Saints030.000381030-10-20-20-10-1Lost 3

NFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Seattle Seahawks310.75087532-01-11-02-11-1Won 2
Arizona Cardinals220.50084802-00-21-11-11-1Won 1
San Francisco 49ers220.50056931-11-10-12-12-1Lost 2
St. Louis Rams040.000391030-20-20-00-40-1Lost 4

CD: Pink Floyd - The Piper At The Gates Of Dawn SE

Het jaar was 1967, 'Arnold Layne' en 'See Emily Play' werden uitgebracht en vier jonge mannen tekenden hun contract bij EMI. Het was het jaar waarin Pink Floyd zou doorbreken. Een televisie optreden bij Top of the Pops en opnamesessies in de EMI studio, ook wel bekend onder de noemer Abbey Road, zetten de Pink Floyd gekte in gang. Nu, veertig jaar later, wordt The Piper At The Gates Of Dawn nogmaals uitgebracht als jubileumuitgave.

NS wil trein en bus in TomTom

Icoon VervoerDe Nederlandse Spoorwegen onderhandelen met de makers van TomTom over de vermelding van treinen en bussen in de routeplanner. Dat zegt NS-topman Aad Veenman in een interview met het maandblad P+.

Veenman wil een combinatie tussen de huidige gegevens in de TomTom en die van de OV-routeplanner. "Wanneer het spoorboekje in de TomTom zit, kun je kiezen. Je kunt met de auto naar het station rijden, wanneer het verkeer voor je helemaal vast zit. De TomTom vertelt dan precies hoe laat je met de trein op je bestemming bent. Een integraal systeem dus."


"Bij het volgende station rechts afslaan."

Prodrive en McLaren wachten op Concorde Agreement

Ron Dennis heeft toegegeven dat er nog steeds plannen bestaan om Prodrive van bolides te voorzien in het komende seizoen. De onderhandelingen staan echter op een laag pitje in afwachting van het nieuwe Concorde Agreement.

We kunnen nu niet veel anders doen dan afwachten, aldus McLaren Mercedes teambaas Ron Dennis. In het nieuwe Concorde Agreement is het nog onduidelijk wat de definitie is van een constructeur en, met name, van een niet-constructeur. "Ons huidige standpunt is dat we het project ondersteunen, onder de voorwaarde dat het hen wordt toegestaan in 2008 met een vrijwel identieke auto te rijden."

Prodrive is niet het enige team dat hinder ondervindt van de afspraken in het nieuwe Concorde Agreement. Voor de Japanse GP liet ook Super Aguri weten er nog niet helemaal uit te zijn hoe het team volgend seizoen de samenwerking met Honda voortzet.

Dat McLaren geïnteresseerd is in een samenwerking met het nieuwe team van Dave Richards is inmiddels geen geheim meer: "Als de kans aanwezig is om in 2008 samen te werken, dan komt er een gedetailleerde commerciële overeenkomst om de hoek kijken. Wij hebben niet zoveel tijd, Prodrive iets meer. Als alles de goede kant opgaat moeten alleen onze aandeelhouders nog hun goedkeuring geven. Het is een vrij groot project en het is financieel goed onderbouwd, menen wij. Maar op dit moment zijn wij niet de ploeg die in balbezit is," aldus Ron Dennis.

Man uit Breda dood na rammen lantaarnpaal

Icoon OngelukEen 21-jarige man uit Breda is vanochtend om het leven gekomen bij een verkeersongeluk in Vught. Bij een afslag van de A65 ramde hij door een nog onbekende oorzaak een lantaarnpaal, meldt de politie. Agenten hebben nog een poging gedaan om het slachtoffer te reanimeren maar het mocht niet meer baten.

Het ongeval vond rond 4.20 uur plaats op de Rembrandlaan, die enkele uren afgesloten geweest is. Waarschijnlijk is het slachtoffer overleden door inwendig letsel.

Gisteravond vond er ook een ongeval met dodelijke afloop plaats in Bergen. Een nog onbekende bestuurder raakte met hoge snelheid van de weg en kwam tot stilstand tegen een boom. Het ongeval vond even na 22.00 uur plaats op de Siebengewaldseweg.

Zingende Chávez komt met volksmuziek op cd

Icoon OpmerkelijkHugo Chávez brengt een cd uit. De president van Venezuela zingt daarop traditionele Venezolaanse volksmuziek. De cd Canciones de Siempre (Liederen van Altijd) zal gratis in het Zuid-Amerikaanse land worden verspreid, zo is maandag vernomen in de omgeving van de president.

Chávez zong eerder al in het openbaar tijdens zijn wekelijkse radio- en tv-programma ''Hallo, president!''.


Chávez deelt zijn muziek gratis uit.

Ajax wil contract Vermaelen verlengen

Ajax wil het contract van Thomas Vermaelen openbreken en verlengen. Zijn huidige contract loopt tot medio 2010, Ajax wil deze openbreken en verlengen tot 2012. De verdediger ziet een contractverleningen wel zitten.

Momenteel is de Belgisch international nog herstellende van een enkelblessure. Vorige week liep Vermaelen een enkelblessure op in de topper tegen AZ. Vermaelen heeft ook nog last van een 'losse' schouder. Aanvankelijk was het de bedoeling dat hij ook hieraan geopereerd zou worden. Daar werd van afgezien omdat hij vanwege zijn enkel een tijd met krukken moet lopen. Krachttraining zal zijn schouderkwetsuur moeten verhelpen.

[MLB]Eindstanden regulier seizoen

Er was een play-off van één wedstrijd voor nodig om te bepalen wie de Wild Card kreeg in de National League. De Colorado Rockies wonnen deze uiteindelijk met 9-8 van de San Diego Padres in de dertiende inning.

In de American League Division series spelen de LA Angels tegen de Boston Red Sox en de Cleveland Indians tegen de New York Yankees. In de National League Division series spelen de Chicago Cubs tegen de Arizona Diamondbacks en de Philadelphia Phillies tegen de Colorado Rockies.


American League
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
x-Boston Red Sox9666.593-51-3045-36867657Lost 16-4
y-New York Yankees9468.580252-2942-39968777Won 26-4
Toronto Blue Jays8379.5121349-3234-47753699Lost 16-4
Baltimore Orioles6993.4262735-4634-47756868Lost 24-6
Tampa Bay Devil Rays6696.4073037-4429-52782944Won 13-7

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
x-Cleveland Indians9666.593-52-2944-37811704Won 16-4
Detroit Tigers8874.543845-3643-38887797Won 15-5
Minnesota Twins7983.4881741-4038-43718725Won 14-6
Chicago White Sox7290.4442438-4334-47693839Lost 16-4
Kansas City Royals6993.4262735-4634-47706778Lost 13-7

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
x-Los Angeles Angels of Anaheim9468.580-54-2740-41822731Lost 14-6
Seattle Mariners8874.543649-3239-42794813Won 57-3
Oakland Athletics7686.4691840-4136-45741758Won 12-8
Texas Rangers7587.4631947-3428-53816844Lost 35-5

National League
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
x-Philadelphia Phillies8973.549-47-3442-39892821Won 17-3
New York Mets8874.543141-4047-34804750Lost 14-6
Atlanta Braves8478.519544-3740-41810733Lost 25-5
Washington Nationals7389.4511640-4133-48673783Lost 15-5
Florida Marlins7191.4381836-4535-46790891Won 16-4

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
x-Chicago Cubs8577.525-44-3741-40752690Lost 16-4
Milwaukee Brewers8379.512251-3032-49801776Won 25-5
St. Louis Cardinals7884.481743-3835-46725829Won 57-3
Houston Astros7389.4511242-3931-50723813Won 27-3
Cincinnati Reds7290.4441339-4233-48783853Won 13-7
Pittsburgh Pirates6894.4201737-4431-50724846Lost 42-8

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
*-Arizona Diamondbacks9072.556-50-3140-41712732Lost 25-5
y-Colorado Rockies9073.552.551-3139-42860758Won 39-1
San Diego Padres8974.5461.547-3442-40741666Lost 34-6
Los Angeles Dodgers8280.506843-3839-42735727Lost 13-7
San Francisco Giants7191.4381939-4232-49683720Won 14-6

x= Divisie gewonnen y=Wild card gewonnen *=Beste in de League

Glock bijna zeker van F1-rentree

Timo Glock lijkt redelijk overtuigd van een terugkeer in de Formule 1. De jonge Duitser is in gesprek met Spyker, Toyota en Williams. De huidige GP2-kampioen is momenteel derde coureur bij BMW.

Glock maakte zijn F1-debuut in 2004 toen hij bij Jordan Grand Prix Giorgio Pantano verving. In totaal reed de Duitser 4 races in de F1. De Duitser verwacht in Brazilië meer duidelijkheid te kunnen geven.

'Hamilton bijna bestraft in Japan'

De overwinning van Lewis Hamilton in Japan heeft enig moment gevaar gelopen. Dat meldt het Spaanse Marca. De stewards hebben na ruim zeven uur vergaderen echter besloten de Brit niet te bestraffen.

De stewards hebben na de race beelden bekeken van de safety car-periode. Hamilton voerde het veld aan en zou enkele gevaarlijke remmanoeuvres hebben gemaakt. Sebastian Vettel, die achter de safety car Mark Webber van de baan reed, gaf Hamilton de schuld van zijn aanrijding: "Ik zag dat Lewis erg langzaam reed, waarna ik dacht dat hij een probleem had. Op het moment dat ik weer voor me keek zat ik al bijna tegen Mark's wagen aan. Ik denk dat hij ook op Lewis reageerde."

Naar verluidt zijn zowel Vettel als Hamilton door de stewards op het matje geroepen. Vettel werd wel bestraft voor het incident met Webber.

Bomb Tha System

Een ode aan graffiti-kunst en de stad waar het allemaal begon. Blest, een 19-jarige graffiti "schrijver" is net klaar met middelbare school. Met geen ambitities in de grote lijnen van werk en familie bombardeert hij de stad met graffiti-boodschappen tot zijn gang de -door de corrupte NYPD Vandal Squad- meest gezochte "bombers" wordt.

Geniet van een DivX actie-drama van 91 minuten (zolang ie nog online staat).

Verdonk: bescherming Hirsi Ali taak overheid

Icoon PolitiekOud-VVD-minister Rita Verdonk vindt dat de veiligheid van Ayaan Hirsi Ali, sinds gisteren weer terug op Nederlandse bodem, een zaak van de Nederlandse overheid is.

Ze reageerde in het tv-programma NOVA op die noodgedwongen terugkeer. Nederland zou niet meer willen opdraaien voor de kosten van de beveiliging van het oud-VVD-Tweede Kamerlid in de Verenigde Staten, waar ze sinds september vorig jaar voor een rechtse denktank (American Enterprise Institute) werkt.


Beveiliging is zaak Nederlandse overheid

Renault doet Alonso een aanbod

Renault F1 teambaas Flavio Briatore heeft tegen de Gazzetta dello Sport bevestigd dat hij Fernando Alonso een aanbod heeft gedaan voor een terugkeer bij Renault.

"Ik heb Fernando verteld dat hij, op het moment dat hij los is van McLaren Mercedes, direct mag terugkeren bij ons team," aldus Briatore. Er gaan geruchten dat Alonso naar Ferrari zou kunnen gaan, maar dit is volgens Briatore niet verstandig. "Bij Ferrari krijgt hij dezelfde hiërarchieproblemen met Kimi Räikkönen als nu met Lewis Hamilton. De tijd dat je twee sterke rijders kunt hebben is voorbij. Het is nu belangrijk dat een F1-team een nummer één en een nummer twee heeft, anders breng je een team in onbalans," aldus Briatore. "Als je een wereldkampioen binnenhaalt, dan moet je die rijder nummer één maken van je team."

Tenslotte kan Briatore het niet laten om een sneer te geven aan McLaren-teambaas Ron Dennis, die wel vaker pech heeft met Latijnse coureurs. "Ron zegt altijd dat hij goed overweg kan met zijn coureurs, voornamelijk de Latijnse. Maar bij Senna, Montoya en Alonso is hij waarschijnlijk het instructieboekje kwijtgeraakt."

SER: Kernenergie vooralsnog niet duurzaam

Icoon EconomieKernenergie kan in de huidige vorm niet als een duurzame technologie worden aangemerkt. Dat is een van de conclusies in het zogenoemde rapport Fact Finding Kernenergie van de Sociaal-Economische Raad (SER) dat dinsdag wordt uitgebracht.

Volgens de SER-commissie Toekomstige Energievoorziening moet de technologie eerst nog verbeterd worden. Daarbij gaat het onder meer om aandacht voor de veiligheid, de levensduur van nucleair afval en het gevaar dat het in verkeerde handen van 'niet vreedzame' regimes terechtkomt.

Kutdag!

Maandag 1 Oktober 2007. Als er iemand is voor wie het zeker een kutdag was, dan is dat wel Tania Head. Jarenlang vertelde ze haar dramatische 9/11 verhaal aan iedereen die het horen wilde, was ze gids op Ground Zero en zelfs voorzitter van het World Trade Center Survivor's Network. Hoe aangrijpend waren haar verhalen ook niet, zoals de stervende man die haar in de chaos van het brandende WTC zijn trouwring toevertrouwde, met de vraag die terug te bezorgen aan zijn vrouw....

Tja hartverscheurend allemaal, zelf op het nippertje overleefd, echtgenoot dood in de andere toren. Wie dan de ogen nog droog houdt. Helaas, helaas, allemaal niet waar. Wat ik alleen niet begrijp is dat men er in een land als De Verenigde Staten dan 6 jaar over doet om dat te ontdekken. Maar goed er blijken meer dingen lastig te zijn in Amerika.

 Laat ik toch ook nog even proberen de positieve dingen nog uit het nieuws te vissen. Zo hadden we een zeeer behulpzame gemeente die routebordjes plaatst naar coffeeshops. Weinig bijzonder zou je zeggen, maar naar nu blijkt heeft de politie de bordjes ook maar eens gevolgd. Verder nog een verliefde dame, kledingavies voor Mart Smeets en een CDA-voorzitter die radicaliseert. Het was weer een fijne dag...

Uitslagen Portugal speelronde 6

Afgelopen weekend en gisteren werd de zesde speelronde in Portugal gespeeld. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
BenficaSporting Portugal0-0
FC PortoBoavista2-0
Vitória SetúbalUnião Leiria2-0
Estrela AmadoraCS Maritimo1-1
CD NacionalNaval2-0
BelenensesPacos Ferreira1-0
Vitor. GuimarãesSporting Braga1-0
Académ. CoimbraLeixões SC1-1

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1FC Porto66001811-1
2CS Maritimo64111310-3
3Vitor. Guimarães6330129-4
4Sporting Portugal6321119-4
5Benfica6240107-1
6Vitor. Setubal6240109-5
7Sporting Braga621376-7
8Belenenses621374-7
9Leixões SC606066-6
10CD Nacional613264-6
11Estrela Amadora613265-6
12Académ. Coimbra613264-8
13Boavista604241-5
14União Leiria603332-8
15Paços Ferreira602423-9
16Naval602423-13

Programma :

DatumThuis:Uit:
07/10Académ. CoimbraPorto
07/10BoavistaBelenenses
07/10Sporting BragaCD Nacional
07/10Leixões SCNaval
07/10CS MaritimoVitor. Setubal
07/10Paços FerreiraEstrêla Amadora
07/10Sporting PortugalVitor. Guimarães
07/10União LeiriaBenfica

Spitsenprobleem bij NEC

Met vier geblesseerde aanvallers heeft NEC een groot probleem in de voorhoede. Na Jeremain Lens raakten zondag ook Jhonny van de Beukering, Tim Janssen en Brett Holman geblesseerd.

Van de Beukering liep tijdens de warming-up voor een invalbeurt tegen Willem II (1-0-winst) een scheurtje in zijn hamstring op. Hij is de komende drie tot vier weken uitgeschakeld. Tim Janssen en Brett Holman verlieten zondag het veld met enkelklachten. Bij geen van beide spelers werden grote beschadigingen geconstateerd.

Het is onbekend of Janssen en Holman weer op tijd fit zijn voor de wedstrijd tegen Excelsior zaterdag. Lens, die vorige week geblesseerd raakte aan zijn voet, speelt zaterdag zeker niet mee.

CD: Paul van Dyk - In Between

Paul van Dyk, in Duitsland geboren als Matthias Paul, zullen velen vooral kennen van de titel 'Nummer 1 DJ van de wereld'. Hij werd dit in 2005 en volgde de voor Nederlanders zo bekende DJ Tiësto op. Vóór die tijd maakte hij al wel muziek, maar erg low-profile, zoals veel muzikanten uit het voormalige Oost-Duitsland. Want eenwording of niet, de middelen in dat deel van Duitsland waren toch beduidend minder en een muzikant uit het Oosten moet meer en harder werken om door te breken. Het heeft de DJ er echter nooit van weerhouden zijn passie te volgen en met succes. Zo bewijst het album In Between. Zijn nieuwste cd bevat weer een aantal zeer goed gemixte nummers.

Meer knutselen in LittleBigPlanet trailer

Één van de titels waar de meeste PS3 bezitters naar uitkijken is LittleBigPlanet. Het spel zal je de mogelijkheid bieden om je eigen levels te maken en deze te delen via het Playstation netwerk. Maar in LittleBigPlanet kun je niet alleen je creativiteit kwijt in het ontwerpen van levels, ook je karakter kun je naar hartelust aanpassen. Zoals te zien is in de volgende trailer.

'Bauer' aangeklaagd voor rijden onder invloed

Icoon ShowbizzAls Jack Bauer kan Kiefer Sutherland alle wetten aan zijn laars lappen, maar in het echte leven moet hij zich toch echt aan de wet houden. De 24-acteur reed meerdere malen onder invloed en werd afgelopen week wederom gearresteerd .

Sutherland kan tot anderhalf jaar gevangenisstraf tegemoet zien als hij wordt veroordeeld. Vorige week werd hij betrapt toen hij keerde op een plek waar het niet mocht en bovendien teveel alcohol had gedronken. Een ademtest wees uit dat hij tweemaal zoveel op had dan was toegestaan. Bovendien schond hij de voorwaarden van zijn reclassering. Sutherland heeft al jaren een drankprobleem. Of Sutherlands carrière als geheim agent Jack Bauer in gevaar komt is niet bekend. Hij won al vele Emmy's en speelde tot nu toe in zes seizoenen 24. De zevende komt eraan en over een speelfilm wordt nog gepraat.

Kiefer wint een Emmy.

Multiplayer beta Crysis nu voor iedereen beschikbaar

Nadat de multiplayer beta van Crysis enige tijd alleen voor betaalde leden van Fileplanet was, is de beta nu opengesteld voor het grote publiek.

Hoe kom je in de beta? Het belangrijkste is natuurlijk de beta-key, die valt hier te krijgen, je moet wel ingelogd zijn bij Fileplanet. Daarna is het een kwestie van de beta downloaden en spelen maar.

Wees er snel bij, er zijn maar een beperkt aantal keys beschikbaar, en er geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Half-Life 2: Episode Three in ontwikkeling

Het tijdschrift PC Gamer van november bevestigt dat Episode Three van Half-Life 2 in ontwikkeling is en doet een deel van het verhaal van deze derde Half-Life 2 episode uit de doeken.

Aan het eind van Half-Life: Episode Two kijken Gordon en Alyx een video opgenomen door Judith Mossman, een wetenschapper die samenwerkt met Eli Vance. Mossman ontdekt dat er een vracht verdwenen is. Borealis zou een nieuwe technologie vervoeren welke ontwikkeld is door een mysterieus laboratorium met de naam Aperture Science, een belangrijke concurrent van de Black Messa.

Voor wanneer deze nieuwe aflevering gepland staat is nog niet bekend, maar de verwachting is dat er binnenkort meer bekend wordt gemaakt hierover.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.