DVD: Ronaldinho - De glimlach van het voetbal

Ronaldinho wordt over het algemeen gezien als één van de grootste voetballers van dit moment. Op het laatste WK wist hij helaas niet te schitteren met het Braziliaanse elftal maar vier jaar geleden werd hij nog wereldkampioen met Brazilië. Er is nu een dvd-box uit waarin alles draait om Ronaldinho en het Braziliaanse elftal.



Ronaldinho werd geboren op 21 maart 1980 als Ronaldo de Assis Moreira. In het plaatsje Porto Alegre groeide hij op. Het voetballen heeft hij niet van een vreemde, zijn vader speelde voor Cruzeiro. Zijn broer Roberto speelde een tijd voor Gremio maar blessures eindigden zijn carrière. Tegenwoordig is Roberto de manager van Ronaldinho.

Zijn professionele voetbalcarrière begon Ronaldinho bij de jeugd van het plaatselijke Gremio. In 2001 verkaste hij naar het Franse Paris Saint Germain. Nadat hij met Brazilië wereldkampioen was geworden in 2002 ontstond er interesse vanuit de meeste Europese topclubs. Winnaar in de strijd om de topspeler werd Barcelona. Sinds 2003 komt Ronaldinho dus uit in het rood/blauw van de Catalanen.



De eerste dvd van deze box-set beslaat een dag uit het leven van Ronaldinho. Hierin zie je hoe hij omgaat met de fans en zijn vrienden. Regelmatig laat hij vrienden overkomen uit Brazilië zodat hij altijd bekenden om zich heen heeft. Door middel van interviews maakt Ronaldinho duidelijk hoe hij nu in het leven staat en wat hij van alles denkt.

Op de tweede dvd vind je een docu over het Braziliaanse elftal. Sinds 2002 werd dit team gevolgd door een cameraman. Je ziet unieke beelden met in de hoofdrol Ronaldinho. Zo zie je onder andere beelden van de kleedkamer voor de finale op het WK van 2002.



De beeldkwaliteit op beide dvd's is redelijk. Helaas is op de tweede dvd wel merkbaar dat het met een mindere kwaliteit camera is opgenomen. Dit is gelukkig niet echt hinderlijk en geeft het juist een leuk effect. Haarscherpe beelden met superbelichting van een kleedkamer komen nu eenmaal ook niet echt goed over.

Deze dvd krijgt van mij drie sterren. Ik vraag me namelijk af wat de toegevoegde waarde is. Het zou veel beter zijn geweest om de eerste disc te combineren met een half uur of een uur acties van Ronaldinho op het veld. Niet iedereen zal het nu eenmaal kunnen schelen wat hij op een normale werkdag uitvoert.


Label: B-Motion Releasedatum: 11 september 2006 Kijkwijzer:
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!