Party: Sensation White

22:00 - Brian S

Om Dionysus, de god van dance, wijn en extase, te eren, is Brian S uitgenodigd, de eerste DJ van vanavond. Een briljante opening van de avond, Brians funky clubsounds zijn perfect om lekker op te warmen, terwijl het publiek volop binnenstroomt.

Brian S draait tot een uur of half twaalf lekker rustig en geeft iedereen volop de tijd om warm te draaien, iets dat wel nodig was aangezien de goden door alle activiteiten in de Arena geen tijd hadden om ook nog op het weer te letten.


23:25 - Benjamin Bates

Na Brian S opent Zeus de tweede akte van ons Griekse verhaal. Venus, de godin van de liefde, wordt opgeroepen. Wederom klinkt het koor, dat ook tijdens de opening aanwezig was, en schalt het themanummer van The Rush door de luidsprekers. Benjamin Bates, collega, partner en vriend van Marco V, is als tweede aan de beurt om te draaien.

Benjamin draait uitstekend en zet een set neer die perfect aansluit bij zijn voorganger. Iets vlotter, iets steviger, met een mix van voornamelijk uptempo club en tech-house bouwt hij de avond op een geweldige manier verder op. Het is helaas al snel bijna één uur.

00:50 - Paul van Dyk

Derde akte, Eros, god van de seksuele fantasie. Het moment waarop twee tot één worden, aldus Venus. Onze Duitse vriend Paul van Dyk wordt opgeroepen om gas bij te geven en Sensation White 2004 tot een hoogtepunt te laten komen.

Simpel gezegd lukt dat. Paul van Dyk draaide al geweldig op Innercity in december van het afgelopen jaar, maar hier bewijst hij wederom één van de top-DJ's van de wereld te zijn. De heerlijke trance galmt door de Arena, af en toe lekker dromerig en af en toe lekker stevig, met als hoogtepunten Born Slippy van Underworld en natuurlijk Pauls eigen creaties.


02:15 - Megamix

Sommigen hebben er een hekel aan, maar ze zijn in de minderheid. De vierde akte is daar, Zeus zelf kondigt de Megamix aan. Nadat het publiek al helemaal uit hun dak ging tijdens de set van Paul van Dyk, doen ze dat helemaal tijdens de Sensation White Megamix. Voordat deze begint, laat Zeus het donderen in de Arena met vuurwerk, dat met luid applaus wordt ontvangen.

Het publiek smult en reageert heftig op de Megamix, met een intro uit Nomads "(I wanna give you) Devotion". Toppers van Daft Punk, Ferry Corsten, Katana, Camisra, Tiësto, The Good Men, Cygnus X en Marcel Woods komen langs, uiteraard sluit de Megamix af met het Sensation theme door The Rush.

02:35 - Sander Kleinenberg

De volgende akte, Sander Kleinenberg. Helaas blijkt het muzikale hoogtepunt geweest te zijn, want vanaf hier werd Sensation een stuk minder. Sander mixt naar mijn idee slecht, zet niet echt een samenhangende set neer en de muziek is ook veel te tam. Een duidelijke terugval in de opbouw die tot dat moment zo geweldig was. Met onopvallende club en tech-house die qua tempo tussen de eerste twee DJ's inligt vond ik dit de slechtste DJ van de avond, Sensation onwaardig.


04:00 - Erick Morillo

Van Sander Kleinenberg had ik meer verwacht, maar Erick Morillo ken ik iets beter en vond ik meteen al niets voor Sensation. Mijn voorgevoel blijkt te kloppen, hoewel Erick een stuk beter mixt en wel degelijk een samenhangende set neerzet, vind ik de muziek gewoonweg niets voor Sensation. Sowieso wederom een laag tempo, maar de muziekstijl past gewoon niet bij Sensation. Ericks duidelijk Amerikaanse stijl doet me gapen.

05:45 - Joost van Bellen

Demeter, de godin van nieuw leven, luidt de zevende en laatste akte in. Het is nog lekker druk in de Arena als Joost van Bellen als laatste DJ het publiek mag vermaken. Wederom is het tempo laag, maar door Van Bellens originele muziekkeuze weet hij het publiek toch lekker wakker te houden.

Als Sensation White 2004 bijna is afgelopen, blijkt het contrast nogmaals als de Sensation Theme nog éénmaal door de luidsprekers schalt en de overgebleven feestgangers nog hard uit hun dak gaan. Zo had het de hele avond moeten zijn, helaas werd het na de Megamix muzikaal gezien een tam feest.