Party: Impulz Festival '04

Op de parkeerplaats hoorde ik nog net hoe Nederland zich plaatste voor de halve finale, die vanavond gespeeld gaat worden tegen EK gastland Portugal. Op het moment dat ik over de parkeerplaats richting ingang liep, wist ik al dat het met de sfeer haast wel goed moest zitten. Iedereen had goede zin!


Toen ik binnenkwam, had zich al het één en ander afgespeeld, zoals je in de timetable kunt lezen. Langs de hardstyle area, waar op dat moment Warmduscher draaide, liepen we door naar de Main Stage. Wat een geweldig podium! Nadat ik al onder de indruk was van de schitterende laser die over het water van recreatiegebied Bussloo scheen, viel mijn mond alleen nog maar verder open bij het zien van het grote podium. Wat een lichten! Op dat moment was John 00 Flemming aan het draaien en voor mij deed hij dat met de perfecte muziek om de avond mee te beginnen.


Na John nam Ferry Corsten het over. Het was op dat moment goed druk bij het grote podium, maar niet te druk! Er was genoeg ruimte voor iedereen om te dansen en dat werd dan ook volop gedaan. Omdat ik graag ook Tom Harding wilde zien, ging ik al snel even een kijkje nemen in de HQ tent. Daar stond Lab 4 Live op te treden, de heren moesten goed hun best doen want het publiek leek me een beetje tam. Kiezen tussen Tom Harding en Ferry Corsten vind ik moeilijk, maar kiezen tussen Ferry en Lab 4 is makkelijker, dus ben ik weer even gaan genieten van Ferry, om uiteindelijk om één uur weer richting HQ te lopen voor Tom Harding.


Zoals altijd stond Tom weer heerlijk druk te doen achter de apparatuur. Het publiek opzwepen was niet eens nodig, het was heerlijk druk in de HQ en iedereen leek het prima naar z'n zin te hebben. Hoe moeilijk het ook was om me weg te slepen bij Tom Harding, ik wilde eerst even wat eten. Het drukke programma voor de rest van de avond zou me daar namelijk weinig tijd voor geven. Eten was geregeld zoals altijd. Wel aparte munten halen, maar het eten halen gaf verder weinig problemen en de gebruikelijke etenswaren waren te krijgen. Al snel had ik m'n buikje gevuld en konden we terug naar het grote podium voor Johan Gielen. Wat een drukte! Wel terecht, want Johan draaide als vanouds ontzettend goed. Door de geweldige lichtshow op het podium vermaakte iedereen zich weer geweldig.


Lang genieten kon ik niet, want ik moest en ik zou Bonzai Classic Traxx Live zien. Ik, als oudere jongere, bedacht me al meteen allerlei titels waarop ik als 16-jarig ventje flink had staan te... ehh... dansen. De Multigroove tent was vol, erg warm en het merk Lonsdale was populair. Ik paste er overigens wel precies tussen met mijn kapsel en helemaal toen ik uit m'n dak ging op 'Bonzai Channel One'. Wat een plaat! Met tegenzin verliet ik na Bonzai Classic Traxx Live de Multigroove tent om naar de Beach Area te gaan, oftewel de Club Area. Daar las ik dat Marysol helaas niet kon komen, maar gelukkig draaide Marcello wel en kon ik na het betere stampwerk genieten van heerlijke melodieuze club. Jammer dat er op dat moment wat regen naar beneden viel, maar eigenlijk had ik het veel te goed naar m'n zin om me daar druk om te maken.


Het begon alweer licht te worden toen we over het strand naar Don Diablo liepen, die op het grote podium draaide. Van de grote drukte was niet zoveel meer te merken, zouden er al veel mensen naar huis zijn gegaan? Hoe dan ook, Don Diablo verdiende meer publiek, deze jongen draait geweldig! Vooral The Prodigy deed het prima, hoewel ik zelf m'n bitch maar niet up gesmackt heb, die was al moe genoeg. Ik nog niet, dus sleepte ik haar mee naar Blutonium Boy voor nog wat drank en 'Cocain'. De plaat wel te verstaan.


Toen het bijna zes uur was, voelde ik m'n benen ook behoorlijk en besloot ik toch maar naar huis te gaan, de rit zou nog even duren namelijk. Ik heb me in ieder geval vreselijk vermaakt, zo goed zelfs dat ik denk dat alleen een ander festival met veel aanbod dit nog kan verbeteren!