CD: Five For Fighting - The Battle For Everything

John Ondrasik, geboren in San Fernando Valley (Los Angeles), is zanger, pianist, gitarist, violist, sarcast en commentator. Samen met een groep bevriende muzikanten (en niet-muzikanten) vormt hij de groep Five For Fighting.

Al op tweejarige leeftijd begon John zijn muzikale carrière. Zijn moeder was pianolerares en zodoende ging John piano spelen. Op zijn veertiende stal hij de gitaar van zijn zus en stopte hij met pianolessen om gitaar te gaan spelen. Hoewel hij naar eigen zeggen nooit een fantastische gitarist is geworden, weet hij wel hoe hij goede nummers moet schrijven.

Zijn stem trainde hij met opera. Zijn hart ging echter eigenlijk uit naar artiesten als The Beatles, Journey, Stevie Wonder, Earth, Wind & Fire en Elton John. Toen hij een keuze moest maken tussen opera en pop koos hij voor het laatste en ging hij nummers schrijven.

Het eerste album van Five For Fighting was 'Message for Albert', maar dat werd geen echte knaller. Het tweede album 'America Town', dat een jaar of drie geleden uit kwam, was een groter succes. Five For Fighting scoorde destijds ook een grote hit in Amerika met het nummer 'Superman (It's Not Easy)', een nummer dat werd vertolkt op het benefietconcert voor de omgekomen reddingswerkers en slachtoffers van de aanslag op het World Trade Center in New York.