CD Review: Kick'n Harder (..On The Floor)

CD 1
Zoals gezegd dus dit keer geen mix, Kick'n Harder leunt dus blijkbaar op de kracht van de muziek. Een nobel initiatief, maar dan moet de muziek dit ook wel kunnen.

De eerste cd begint in ieder geval goed, met het overbekende 'Satisfaction' van Benny Benassi. Ook Perplexer laat weer eens van zich horen door mee te werken aan de eindeloos uitgemolken cover 'Centerfold' van CJ. Ook 'Elephant Girl' van Oliver Moldan is bekend en staat net als 'Pullover' (let op, niet van Speedy J maar van Sirrow) met recht op deze collectie.

Blockheadz, daar ben ik dan weer geen fan van. De niet bepaald inspirerende klanken van 'Rocking The Beat' (ja, met de gelijknamige en veel te vaak gebruikte sample) doen me weinig. Daarna volgt een slechte cover van 'Who Wants To Live Forever' door Sasha de Vries (de beat past niet bij het nummer, foute backspin samples completeren het geheel).

Voor degenen die weleens iemand zijn tegengekomen die een elektrolarynx gebruikt (een apparaat dat mensen die niet meer kunnen praten na een operatie tegen hun keel houden om toch klanken uit hun keel te laten komen), zo klinkt 'Bidibodi Bidibu', het effect is niet onaardig maar de monotone stem zorgt voor een saaie track. Net zo saai als de track die volgt, 'It's Hot' van Atomic Groove.

Nog net geen vrouwelijke Chipmunk is Natasja, die zingt op 'Heaven' van Chiffon. Een standaard hardtrance nummer. Net als je denkt dat er bijna geen fatsoenlijke nummers meer komen komt 'Brasil' van Boca. Ook met een typisch Duitse klank en nauwelijks vernieuwend (ik heb dezelfde soort muziek op een Duitse trance verzamelaar uit 1995 staan), maar na het voorgaande een verfrissend nummer. De eerste cd sluit af met het ook standaard klinkende nummer 'Our Time' van MB Style.

CD 2

Tot nu toe ben ik niet bepaald enthousiast. Een paar aardige nummers op een hele cd is niet wat je noemt hoopvol.

Ook de tweede cd start niet slecht. 'Dancehall' van GCI Groove Crew International klinkt aardig. Ook de Blockheadz track die op deze cd staat, 'Radar Bites', is een stuk beter dan wat er op de eerste cd te vinden is. 'Far Away' van Rellman & Moiree is een Milk Inc. nummer, maar dan met Duitse invloeden. Niet onaardig, maar zeker niet hoogstaand. 'Catalyst' is wederom een beetje een oud aandoend en standaard nummer, maar klinkt op de vocals na niet eens heel erg verkeerd.

Waar denk je aan bij 'Don't You Want Me'? Juist, Felix natuurlijk. Dat geweldige nummer werd gecoverd door KK Project, helaas deden ze dat vreselijk en wederom zonder enige inspiratie. Om in die trend te blijven koos House Nation voor 'Dreaming About Paprica', gelukkig is de titel even slecht als het nummer.

Een Duitse track met meer kwaliteit is 'Kraft' van Ri.Ba & Booster. Wel weer die typisch Duitse klank, maar het is immers een Duitse compilatie! Ray Clarke's 'Reality' is wederom een betere hardtrance track (hoewel langzaam). Dit geldt ook voor 'Don't Stop The Party' van Tory Kay, al klinkt ook dit nummer weer niet bepaald vol van inspiratie. Standaard opbouw, standaard instrumenten, maar wederom niet onaardig vergeleken met de rest. Simpele computergeluidjes op 'Nervous Breakdown' doen me snel doorskippen naar het laatste nummer van deze compilatie, 'Wonder Why', dat net als vele andere nummers leunt op oude instrumenten en een standaard opbouw.