Film Review: Resident Evil

Ik moet bekennen dat ik persoonlijk vooral vreselijk moet lachen om films met zombies. Hoe meer over the top de horror is, hoe meer ik mij amuseer. Kortom: ik heb me opperbest vermaakt, ook al was het niet zo bedoeld. Neemt niet weg dat ik toch wel met een beetje beklemmend gevoel de bioscoop uitliep. Want Resident Evil is wel erg knap geschoten. Er zit namelijk veel dynamiek in het beeld (snel-langzaam) en het geluid (hard-zacht). Een meer dan indrukwekkend geluid (mijn broekspijpen stonden geregeld te klapperen), en een soundtrack mede geschreven door Marilyn Manson past erg goed bij de film.
Na verloop van tijd dreigen deze effecten/tempowisselingen wel een beetje eentonig te worden, maar net op tijd is de film afgelopen. Ik heb me niet verveeld!

De verhaallijn is vaak een beetje gezocht; daar moet deze film het dan ook niet van hebben. Het is bovenal een actiefilm, misschien nog wel meer dan een horrorfilm. Er zitten een paar hele gave special effects in (ik zeg alleen 'The Queens Corridor', afgrijselijk mooi geschoten!), en je hebt constant het idee dat om de hoek iets zou kunnen loeren. De film laat je dus niet tot rust komen, en dat werkt door. In zijn genre is het dus goed vermaak.

Het einde is een beetje raar, maar minder raar als je bedenkt dat er inmiddels al een vervolg op geschoten is.


Score: een 7

In de bioscoop: 12 september


Details:GER/USA/UK, 103 minuten
Genre:actie/horror
NICAM:16 jaar, geweld, angst
Regie & Scenario:Paul Anderson (Event Horizon, Mortal Kombat)
Met oa: Milla Jovovich (The Fifth Element), Michelle Rodriquez (The Fast and the Furious)