Film Review: Resident Evil

Het plan voor het maken van de film Resident Evil stamt al uit 1996. Producer Bernd Eichinger van de onafhankelijke filmmij. Constantin wist zodra hij de game Resident Evil zag, dat hij er een film van wilde maken. Al in 1997 werden de rechten verworven, en werd Paul Anderson in het project betrokken, als regisseur. Niet toevallig, want eerder had hij de game Mortal Kombat als in een film omgetoverd.

Paul Anderson heeft er in nauw overleg met de makers van de game voor gezorgd dat het script zowel de game respecteert, maar ook geschikt is voor het witte doek (en zowel voor kenners van de game, als niet-kenners). Dat ging zelfs zo ver dat dezelfde dominante kleuren gebruikt werden (diepgroen en blauw). Eén van de features die eveneens nadrukkelijk naar voren komen, is dat ook in de film overal een donkere hoek is, of een schaduw waar je niet voorbij kunt kijken.

Eén van de subtiele toevoegingen is bijvoorbeeld een aantal verwijzingen naar de boeken 'Alice in Wonderland' en 'Through the looking glass and what Alice found there', in zowel motieven, verhaallijnen als namen.