Music Review: Garbage

Garbage is bij mij vooral bekend als alternatief rockbandje met een paar hits. Ik vond die nummers op zich wel leuk klinken, en verwachtte van Beautifulgarbage dan ook dat ik een niet al te slecht album zou treffen.

Omdat je een CD meestal bij het begin begint, luister ik eerst naar het eerste nummer (Shut Your Mouth), dat mij inderdaad het Garbage-gevoel geeft wat ik al van de band kende. Verder luisteren leidt mij echter nog iets verder rond in de wereld van Garbage, want ze kunnen toch wel iets meer dan alleen gitaren beroeren, zo blijkt.

Garbage is bijzonder afwisselend te noemen. Bij het ene nummer sta je enthousiast luchtgitaar te spelen, terwijl je het andere nummer prima kunt gebruiken om sneller in slaap te vallen (wat ik overigens niet negatief bedoel). Als je het album achter elkaar beluistert, in shuffle mode of gewoon één voor één, je hebt nergens het idee dat je naar één en dezelfde artiest aan het luisteren bent, terwijl je toch in één stijl blijft hangen. En dat is best positief te noemen.

Beautiful Garbage vermaakt je, op diverse manieren. Goed gitaarwerk vormt een bijzondere combinatie met de stem van zangeres Shirley Manson, en dat kenmerkt meteen de muziek van de band. Het album zit vol energie, en dat zorgt ervoor dat je CD graag nog een keer opzet.


Conclusie: Beautifulgarbage is simpelweg een heel goed album.
Beste nummer: (10) Parade
Score: 8,5