CD Review: U2 - All That You Can't Leave...

Het is wel vaker bij een album zo dat als je 'm voor het eerst hoort je niet meteen onder de indruk bent, maar dat als je 'm vaker hebt gehoord dat je ieder nummer in "the big picture" weet te plaatsen. Zo ook bij dit album. De nummers zijn los van elkaar in eerste instantie misschien niet zo bijzonder, maar als je een paar keer hebt geluisterd, ga je het meer waarderen.

De eerste twee nummers zijn al bij het grote publiek bekend: het zijn de singles Beautiful Day en Stuck In A Moment You Can't Get Out Of. Wat je daarna kunt verwachten is nog negen nummers, die aan de ene kant de bekende U2-stijl uitstralen, en aan de andere kant een nieuw geluid laten horen. Dat nieuwe geluid is vooral een rustig geluid, waaruit je wel mag opmaken dat U2 wellicht al wat ouder aan het worden is.

Het beschouwen van de dingen in de wereld zit er bij U2 nog steeds in. En om daar achter te komen hoef je de CD nog niet eens beluisterd te hebben. Met titels als "Peace On Earth" en "When I Look At The World" en de oproepen in het CD-boekje om Greenpeace, War Child en Amnesty International te steunen, geeft de band aan nog steeds zeer betrokken te zijn bij de ontwikkelingen in de wereld.


Conclusie: U2 is niet meer zo jong, en dat hoor je wel terug. All That You Can't Leave Behind is dus best een rustige CD, maar nergens echt saai.
Beste nummer: (4) Walk On
Score: 6,5