Joegoslavië - Spanje (3-4)

De eerste helft

Spanje kan in een seconde of 20 in de persoon van Abelardo al bijna uitbreken maar loopt te lang met de bal en kan dus niet afgeronden. Even later neemt Mihajlovic een corner die daarna via een omweg weer bij hem uitkomt en knalhard kan uithalen maar gaat over het doel van Canñzares. Helguara maakt een tijdje later een mooie actie en kan vallend nog een vrij onverwacht schot produceren wat naast gaat. Er zijn een aantal kansjes aan beide kanten beide teams spelen lekker aanvallend.

In de 22ste minuut wordt Fran gewisseld omdat het telang duurt het hechten van een wenkbrauw. Raul neemt de vrije trap na de wissel en doet dat zoals meestal goed maar Kralj reageerd attend. Even later kan diezelfde Raùl bijna scoren als hij bijna een afstandschot van richting kan veranderen. Milosevic scoort in de 30ste minuut zijn 4de goal van het toernooi, Drulevic kan langs de lijn de bal precies op Milosevic zijn hoofd leggen die onhoudtbaar de bal achter Canisarez kopt. 1-0.

Even later kan Abelardo koppen uit een corner maar wordt goed gepakt daar Kralj. Aardige tijd later scoort Alfonso de gelijkmaker, Extebaria geeft een steekpasje aan Raùl die de bal nog iets dichterbij Kralj brengt en Alfonso rond af.

Kort daarna kan Mendieta niet scoren uit de rebound van een redding van Kralj door goed verdedegingswerk. Daarna wordt de hele verdedeging van Joegoslavië uitgespeeld inclusief de keeper maar Raùl kan net niet bij de bal om af te ronden.

Mihajlovic knalt nog een vrijetrap in de muur, daarna gebeurt er niets meer voor het einde van de wedstrijd twee minuten later fluit de scheids voor de rust.

Tweede helft

In het begin geen echte kansen maar in de 51ste minuut scoort Govedarica als hij een pass van Milosevic krijgt haalt de speler van RKC Waalwijk vernietigend, uit de bal knalt via de onderkant van de lat in het netje, 2-1.

Nog geen minuut later scoort Munitis de 2-2, na een pass van de nummer 17 Extebaria schiet hij in de uiterste hoek via de paal onhoudtbaar in voor Kralj.

In de 17de minuut ziet Kralj een van richting veranderd schot net naast gaan. Jocanovic krijgt zijn tweede gele kaart wat betekend dat hij de derde speler is die voortijdig mag vertrekken van Joegoslavië. Even later wordt er een indirekte vrijetrap gegeven als de bal gecamoufleerd wordt teruggespeeld met sprong en gestrekt been, maar de Joegoslaven doen er niets mee. Comienovic de verdediger van Joegoslavië kan na een vrijetrap en wat fliperkast voetbal de 3-2 aantekenen.

Even later wordt Kralj bijna verast door een lobje van Mendieta. Een tijd daarna een afstandschot dat Kralj makkelijk pakt. Een tijdje later wordt Mendieta op het randje neergelegd net geen strafschop nog, Raùl schiet de bal net langs nadat het vuurwerk van het veld verwijderd is. In de extra tijd laat Kralj een kopbal los die dan voorkomt bij Mendieta die dan omvergeduwd wordt door Govedarica, strafschop, Mendieta twijfelt dan niet om de strafschop te nemen, hij trapt niet in de schijnbewegingen van Kralj en scoort in de linkerhoek.

Heel vlak daarna neemt Mendieta een vrije trap op het middenveld die hij met de moed der wanhoop naar voren pompt die Uzaiz terug kan koppen op Alfonso die dan vernietigend uithaalt en de winnende goal maakt, de Spanjaarden maken een hoopje om de winst te vieren waardoor ze in Brugge kunnen blijven spelen en eerste blijven in de poule.

Al met al een erg interresant duel zoals meestal tussen deze twee landen want nog nooit was er een eindstand van meer dan een doelpunt verschil. Veel mooie doelpunten en erg spannend, Spanje wordt dus eerste in de poule met 6 punten en Joegoslavië tweede met 4 punten en een beter doelsaldo dan Noorwegen.