Italië - Roemenië (2-0)

1e helft

Beide ploegen beginnen erg aanvallend en er wordt een hoog tempo gespeeld, in de 6de minuut krijgt Totti een goeie kans maar door goed verdedegingswerk kan hij niet scoren. Paar minuten later komt Stelea goed uit op een lange pass en slaat de bal weg op het uiterste randje (misschien net erover) van het strafschopgebied maar hij mag blijven staan. In 20ste minuut geeft Totti een hele goede pass maar Stelea is eerder bij de bal. Roemenië krijgt ook wel kansjes maar niet heel erg gevaarlijk nog mede dankzij de altijd sterke verdediging van Italië.

In de 27ste minuut krijgt Fiorre een mooie pass van Inzhagi maar kan de bal net niet lekker raken. Paar minuten later krijgt Moldovan bijna de kans om in te tikken maar Toldo zit er net tussen en onderschept de pass. Een minuut later scoort Totti de 0-1, na een vrijetrap komt Stelea verkeerd uit waardoor ook de verdediging van slag is waarna en de bal bij Totti uitkomt die als enige niet buitenspel stond en dus voor de zekerheid maar zelf scoort en niet afspeeld naar Inzhagi die er eigenlijk beter voorstaat maar daarvoor wel buitenspel stond.

Vlak daarna is Hagi min of meer door gebroken waarop Toldo uitkomt, Hagi verschalkt hem bijna met een schitterend lobje op de paal. Vlak daarna krijgt Italië eerst een kans die net naast gaat en daarna Roemenië twee kansen die net niet op het doel zijn. Een aantal minuten later wordt Inzhagi weggestuurd door Albertini en staat door een niet goed oplettende Filipescu niet buitenspel, oog in oog met Stelea scoort Inzhagi natuurlijk ijskoud de 0-2.

Kort daarna krijgt ie gelijk nog een kans maar wordt goed verdedigd. Roemenië daarna hetzelfde een heel hard schot werd geblocked. Kort daarop is het rust.

2e helft

Italië speelt nu zoals natuurlijk te verwachten viel op de counter wat het spel niet echt leuker gemaakt heeft om naar te kijken, geen echt noemenswaardige kansen. In de 53ste minuut gaat Hagi heel gemeen op Conte’s been staan waardoor hij niet verder kan, terecht geel voor Hagi. Even later wordt Juliano ongellukig geraakt aan zijn hooft maar kan na een korte behandeling door.

In de 58ste minuut maakt Hagi hoogstwaarschijnlijk zijn laatste schwalbe want het betekend zijn 2de gele kaart, wat eigenlijk wel een vervelend afscheid is van een speler die het voetbal toch veel gebracht heeft.

Even later schiet Munteanu van afstand maar Toldo tikt net over, even later schiet de nummer 3 Beladeric van dichtbij de goal hard tegen een verdediger aan en de rebound gaat over.

In de 66ste minuut neemt Inzhagi een mooie pass van Albertini knap aan en haalt vernietigend uit maar de bal gaat via Stelea en de paal niet in het doel.

In 77ste minuut geeft weer Albertini een goeie pass aan Inzhagi die dit keer het doel dit keer niet weet te vinden. In de resterende tijd gebeurt er niet echt veel noemenswaardigs meer, mede dankzij de Italianen die niet meer veel inzet meer tonen om aan te vallen met uitzondering van Del Piero.

Het was zeker in de 1e helft een heel interresant duel om te volgen, de leukste tot nu toe in ieder geval. Nederland - Italië in de halve finale zou een interresante maar lastige confrontatie zijn al kan het natuurlijk ook Joegoslavië - Italië kunnen zijn