Roemenië - Portugal (0-1)

1e helft

Gelijk na de aftrap is al duidelijk dat Portugal het spel maakt. Figo krijgt vrij snel al een aardige kans maar dan loopt ie tegen Popescu op voor een penaltie die hij terrecht niet krijgt. Even later komt er Rui Costa door de verdedeging maar zou buitenspel hebben gestaan. Portugal speelt een beetje als Ajax in hun goede tijd veel balbezit en de bal door de hele ploeg.



In de 16de minuut maakt Hagi een beetje een onbeholpen overtreding wat hem op geel komt te staan. Even later wordt Moldovan door Chivu de ruimte ingestuurd en gaat op de Portugeese keeper Baija af ging maar die kwam goed uit en kon de bal onderscheppen. In de 25ste minuut krijgt Roemenië een vrije trap helemaal linksvoor die Ilie heel knap in laat draaien, gaat vlak naast. Contra trekt Figo naar de grond wat geel betekend voor hem. Een tijdje later krijgt Figo geel als ie aan het shirt van Petrescu trekt.



In de 32ste minuut wordt Rui Costa afgevlagt als ie anderhalve meter achter de verdediger staat blunder van de grensrechter.

Het spel is al met al toch aardig slordig dus nog niet een erg boeiende 1e helft die zo boeiend van start ging. Na 1 minuut extra tijd fluit de wisselvallend fluitende scheids af voor de rust.

2e helft

In de rust hebben zich geen wissels voorgedaan.
Baija is zoals ook voor de rust een van de mindere van Portugal laat veel ballen los. In de 52ste minuut krijgt Moldovan een goede mogelijkheid binnen te koppen uit een corner mede omdat Baija te vroeg uitkwam maar kopt net naast. In de 55e minuut wordt Sa Pinto gewisseld voor Gomez en Conseicao komt ook in de wedstrijd voor de Portugezen. In de 63 minuut wordt Petrescu gewisseld voor Petre. 5 minuten wordt Moldovan gewisseld voor Ganea. In de 77ste minuut wordt Ilie naar de kant gehaald voor Rosu.



Er zijn in de 2e helft best wel wat kansjes over en weer maar vooral de o zo belangrijke eindpass is vaak erg slordig waardoor er vrij weinig erg boeinde dingen te melden zijn helaas.
In de 85ste minuut schiet Hagi knalhart van grote afstand met veel effect op doel waar Baija het nog knap lastig mee heeft. Rui Costa wordt even later gewisseld voor Castina. Nog na de officiële extra tijd neemt Figo nog gauw een vrije trap die precies op het hoofd van Castina valt en doordat de Roemenen een soort van buitenspelval doet kan hij vrij inkoppen.



Portugal is zo de zeer onterechte winnaar want deze partij verdiende echt geen winnaar.