Angry Birds Trilogy

Eind september worden de bekende rode vogels naar de consoles (en de 3DS) geschoten. Maar we kennen de Angry Birds natuurlijk al langer dan vandaag. Is er bij deze game nog wel wat nieuws onder de zon?

Angry Birds. Tsja, wat moet ik daar nu nog over vertellen? Het afschieten van de rode, gele en blauwe vogels is ondertussen al een echte rage geworden en zal over een paar jaar voor sommige mensen toch echt een geval 'jeugdsentiment' worden. Waar mensen vroeger met nostalgie terugdachten aan Sesamstraat of Fraggle Rock, zullen er nu een hoop kinderen (en volwassenen) zijn, die toch terug moeten denken aan menig uurtje met de kakelende vogels.

Na het succes op pc, mac, iOS en PSP komen de Angry Birds dan nu ook naar Xbox 360, PlayStation 3 en Nintendo 3DS. Angry Birds Trilogy bevat de drie originele varianten van de game: Angry Birds Classic, Angry Birds Seasons en Angry Birds Rio.

Een level uit Angry Birds Seasons

Extra's
Het betreft hier dus de drie games, zoals je ze misschien al kent. Met natuurlijk wat extra's. Zo is het een HD-remake van de games, met verbeterde animaties. Nu zul je niet alleen de vogels, varkens en brokstukken zien bewegen, maar ook vele dingen in de achtergrond.

In Rio is er bijvoorbeeld een level waar een vliegtuig aan te pas komt. In de vernieuwde game zul je nu ook zien dat de propellers van het vliegtuig draaien en dat er rook uit de motoren komt. Dit alles was volgens de ontwikkelaars van Trilogy nog niet mogelijk toen Angry Birds voor het eerst uitkwam.

Je kunt in Angry Birds Trilogy ook gemakkelijk inzoomen op de puzzel om de beste aanval te bepalen. Ook hebben de ontwikkelaars het makkelijker gemaakt om een level te herstarten.

Een extra groot bonus level

Bewegen
Het is trouwens ook mogelijk om de game te spelen met behulp van de Kinect of de PlayStation Move. Helaas hebben we dit tijdens de demonstratie van de nieuwe game niet kunnen zien of uitproberen, maar de ontwikkelaar beloofde ons dat het heel instinctief zou werken.

Naast de verschillende bewegingscontrollers, bevat Angry Birds Trilogy ook een 'Bird Biography' waar je achtergrondweetjes van je favoriete vogels kunt lezen en art work voor de game kunt bekijken. Natuurlijk kun je ook achievements behalen, bijvoorbeeld door alle levels met drie sterren te voltooien, en er is een leaderboard, waar je je score per level met die van je vrienden kunt vergelijken.

Als laatste zijn er ook een aantal bonuslevels aan de game toegevoegd. Deze zijn extra groot en zullen veel moeite kosten om een perfecte score op te behalen.

De Bird Biography

Nieuws onder de zon?
Alles bij elkaar bevat Angry Birds Trilogy meer dan zevenhonderd levels. De game komt op 28 september uit voor een (relatief) bescheiden prijsje van dertig euro. De vraag is alleen of spelers die één of meerdere van de games al hebben nogmaals hiervoor willen betalen.