Skylanders Giants

Dit najaar worden alle jonge (en minder jonge) portalmasters opnieuw opgeroepen om Skylands te beschermen. Trek je Skylanders uit de kast om nogmaals Kaos te bevechten.

Voor wie niet bekend is met de Skylanders: het zijn plastic poppetjes die door middel van een 'magische' portal tot leven komen. De portal sluit je aan op je console en door de figuurtjes op de portal te zetten, worden ze in de game geladen. Dit gebeurt dankzij de RFID-chip in de basis van het figuurtje, die niet alleen het type personage bevat, maar ook je voortgang met dat personage (level, welke naam je hem hebt gegeven, welke hoed hij op heeft) bewaart. De aantrekkingskracht van Skylanders is dan ook voor een groot deel de drang om alle poppetjes te verzamelen.

Skylanders: Spyro's Adventure kwam uit in 2011, compleet met 32 verschillende Skylanders die afzonderlijk en in pakketten van drie in de speelgoed- en gamewinkels te koop zijn.

 Skylander-figuur op de 'Portal of Power'

Reuzen
Op 19 oktober komt het vervolg op Spyro's Adventure uit: Skylanders Giants. De kwaadaardige Kaos, die nog steeds Skylands wil overheersen, is aan het eind van Spyro's Adventure verslagen en zint op wraak. Tijd om hem nogmaals op zijn donder te geven met zowel oude als nieuwe vrienden.

Samen met Skylanders Giants komen acht nieuwe Skylanders en acht Giants uit. De Giants zijn grotere Skylanders: de plastic poppetjes zijn twee keer zo groot als een normale Skylander en ook als je ze in de game laadt zijn ze enorm. Door hun grootte kunnen ze door barrières breken waar andere Skylanders niet kunnen komen, maar ze passen natuurlijk juist weer niet in kleine gangen. Om elk hoekje van het spel te zien, zul je zowel normale als reuze-Skylanders nodig hebben.

Een van de nieuwe Giants: Swarm

Meer (van hetzelfde)
Giants begint dus net als Spyro's Adventure is geëindigd. Als portalmaster moet je weer gebieden verkennen met je Skylanders, vijanden verslaan en schatkisten en leuke hoofddeksels verzamelen.

Wat dat betreft is Giants meer van hetzelfde. Skylanders is als franchise voornamelijk bedoeld voor de jongere generatie, al heeft de vorige game de ontwikkelaars wel geleerd dat hun doelgroep groter is dan verwacht. Giants is dan ook uitgebreider en heeft meer features dan Spyro's Adventure, maar echt moeilijk zal de game nog steeds niet worden.

Whirlwind is één van de Skylanders uit Spyro's Adventure 

Schapen en schepen
Een aantal vernieuwingen op een rijtje:
- Je thuisbasis is in deze game een enorm luchtschip
- De maximale level van een Skylander is level 15 (in plaats van level 10)
- Er zitten meerdere minigames in de game, waaronder een soort kaartspel dat erg doet denken aan het kaartspel uit Final Fantasy VIII.
- Elke Skylander krijgt nu quests: achievements specifiek voor die Skylander, zoals 'versla zoveel vijanden met een specifieke aanval'.

Maar natuurlijk zijn er ook oude bekenden. De macho Flynn bestuurt in deze game het luchtschip (vertrouwen we hem dat wel toe?) en er is nog steeds van alles te verzamelen, zoals de hoeden, legendary treasures en schatkisten. Ook de elemental gates bestaan nog steeds: poorten waar je een Skylander van een bepaald type voor nodig hebt om te openen. En natuurlijk zijn de schaapjes, die we al kennen uit de allereerste Spyro-game, weer van de partij.

Chill: een nieuwe Skylander-vriendin

Pakketten
Skylanders Giants komt, net als Spyro's Adventure, uit voor PlayStation 3, Xbox 360, Wii, Nintendo 3DS en pc. De game wordt uitgebracht als een Starter Pack, compleet met Portal of Power, een Giant, een nieuwe Skylander en een heruitgave van een oude Skylander. Wie de Portal of Power van de eerste game al heeft, kan ook de booster pack kopen, waar alleen de game en de drie Skylanders in zitten.

Naast de (in totaal) 16 nieuwe Skylanders, kunnen alle 32 oude Skylanders ook in Giants gebruikt worden. Heb je een Skylander uit de oude serie gemist? Niet getreurd, want alle 32 worden voor Giants opnieuw uitgebracht, met een iets ander uiterlijk en iets andere aanvallen.

Verwachting
Net als Spyro's Adventure is Skylanders Giants voornamelijk bedoeld om het geld uit je zak te kloppen. Met 16 nieuwe Skylanders en de 32 'remakes' zullen kinderen al weer snel aan hun ouders hangen voor meer figuurtjes.

Toch was Spyro's Adventure - ook voor de 'iets minder jonge' speler - grappig en leuk om te doen. Het kleine stukje van Giants wat ik heb kunnen spelen belooft dezelfde gameplay en humor. Hopelijk dat deze game ons alleen wat langer bezighoudt dan zijn voorganger.