Zou jij je auto inruilen voor een elektrische (bak)fiets?

Enkele Nederlandse fietsondernemers willen proberen om autorijders hun auto in te laten ruilen voor een e-bike, ze werken daartoe samen met een autohandelaar of verhandelen de auto zelf. Zou jij je auto inruilen voor een elektrische (bak)fiets?

E-bikes (Beeld : prostooleh on Freepik)
E-bikes (Beeld : prostooleh on Freepik)

De handelaren hopen zo een nieuwe stroom aan klanten aan te boren die bijvoorbeeld uit milieuoverwegingen voor de fiets kiest of die een tweede auto bezitten die nauwelijks aan rijden toekomt.

Voor de inruilactie is veel interesse, maar lang niet overal komt het tot een inruil. Een handelaar die succesvol is met de actie zegt tot nu toe van zo’n honderd klanten hun auto te hebben ingeruild voor een elektrische fiets. "Een bakfiets gaat al snel over de 6000 euro." Een mooie deal is daarom best snel gemaakt, aldus de manager.

Soms komen mensen aanzetten met een oud barrel dat nauwelijks nog iets waard is. Maar er worden ook wel spiksplinternieuwe wagens aangeboden. Als de inkoopwaarde van de auto hoger is dan de nieuwe fiets, dan krijgt de klant het extra bedrag naast de nieuwe e-bike.

1126 stemmen , laatste: 01-09-2023, 09:21