Duitse acteur Fritz Wepper (82) overleden

De Duitse acteur Fritz Wepper is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de advocaat van zijn familie bekend gemaakt. Wepper was vooral bekend van de serie 'Derrick', waarin hij de assistent van de gelijknamige hoofdinspecteur speelde.

De familie van Wepper laat weten dat de acteur vredig in zijn slaap is gestorven. Er was kanker vastgesteld bij hem en hij moest eerder al een hartoperatie ondergaan. In december vorig jaar werd hij opgenomen in een ziekenhuis in München met een bloedvergiftiging. Daarna ging het even beter met hem, aldus zijn advocaat.

Wepper was decennialang op de Duitse televisieschermen te zien. Zo is hij vooral bekend van zijn rol in de Duitse krimiserie 'Derrick', waarin hij assistent Harry Klein vertolkte. Als rechterhand hielp dat personage hoofdinspecteur Stephan Derrick bij het oplossen van moordzaken.

Wepper brak als tiener door met de film 'Die Brücke', die in 1959 genomineerd was voor een Oscar. Verder kan je hem kennen als burgemeester Wolfgang Wöller in de serie 'Um Himmels Willen' en speelde hij naast Liza Minelli in de legendarische film 'Cabaret' uit 1972.