Brug in Baltimore ingestort na aanvaring, noodtoestand uitgeroepen

De Francis Scott Key Bridge in Baltimore is als een kaartenhuis in elkaar gestort nadat er een vrachtschip tegenaan voer. Er worden zeker zeven mensen vermist aldus de NOS.

De Francis Scott Key Bridge of Key Bridge is een boogbrug over de rivier de Patapsco in Baltimore, Maryland, en is een belangrijk onderdeel van de zuidelijke rondweg rondom Baltimore, tussen  Hawkins Point en Edgemere. De brug is vernoemd naar Francis Scott Key, de schrijver van het Amerikaanse volkslied.

De brug heeft een lengte van ongeveer 2,5 kilometer en werd in 1977 geopend. Het brugdek bestaat uit vier rijstroken. De drukke verkeersbrug maakt deel uit van de Interstate 695 (ringweg Baltimore).

Reddingswerkzaamheden worden bemoeilijkt volgens een woordvoerder, omdat het onveilig is op de brug, of wat er van over is. 

De bemanning van het schip zou volgens de NOS ongedeerd zijn. Het zou gaan om het vrachtschip de Dali, dat als bestemming Colombo (Sri Lanka) had. 

Update 12:18 uur
Er zijn twee mensen uit het water gehaald zo meldt de NOS. Een van hen is ernstig gewond. Het is niet duidelijk hoeveel mensen er nog in het water liggen. Er zouden zeker zeven voertuigen te water zijn geraakt. De brandweer is met gespecialiseerde teams op zoek naar de vermisten, waaronder bouwvakkers die op de brug aan het werk waren. De gouverneur van de staat Maryland heeft de noodtoestand uitgeroepen zo meldt hij op X.