Nieuwe Xbox wordt grootste technologische sprong ooit, aldus Phil Spencer in interview

Xbox spelers kunnen een gigantische technologische sprong verwachten wanneer de nieuwe generatie Xbox uitkomst. Aldus Xbox CEO Phil Spencer.

In de laatste Xbox podcast werd gesproken over de toekomst strategie van Xbox. Gamepass blijft alleen beschikbaar op Xbox en pc en zal niet op andere consoles beschikbaar gesteld worden. Verder wordt er in het interview gesproken over de nieuwe generatie consoles. Sarah Bond (de president van Xbox) geeft aan dat hun team al bezig is met het concept ontwerp van de volgende generatie Xbox. Waar Xbox zich op richt, is de grootste technologische sprong die je ooit in een hardwaregeneratie zult zien. 'Wat het beter maakt voor zowel spelers als de makers en de visie die ze hebben'. Aldus Sarah Bond.

Ook wordt er verteld dat er eind dit jaar een grote aankondiging met betrekking tot Xbox hardware aankomt. Waarschijnlijk gaat dit om een Xbox handheld, maar dit is (nog) niet bevestigd. Phil Spencer heeft eerder al aangegeven via X dat hij een groot fan is van handhelds, maar helaas niets heeft om aan te kondigen. Verder gaf hij aan dat Microsoft nog een lange weg te gaan heeft, omdat een van de zwakkere punten van onder andere de Lenovo Legion Go of de ASUS ROG Ally Windows is. Dit moet voor de gebruiker van het apparaat verbeterd worden. Windows is namelijk niet geoptimaliseerd is voor dusdanig kleine schermen.