Nederlandse boeren opnieuw in protest

Naar aanleiding van de boerenprotesten in Frankrijk en België zijn woensdagavond ook boeren in Nederland de straat op gegaan om actie te voeren. Een kleine groep boeren kwam met tractoren naar de Dam in Amsterdam, alles verliep rustig.

Volgens een woordvoerder van de provincie Gelderland zijn ongeveer 150 tot 180 boeren naar het provinciehuis in Arnhem gekomen. De boeren hebben aangegeven dat ze hun frustraties willen uiten en een manifest overhandigd, zo meldt de woordvoerder.

Vanuit Bergeijk hebben Nederlandse boeren op hun tractoren naar de grensovergang bij Eersel gereden om zich aan te sluiten bij een blokkade door Belgische boeren. Volgens de persoon die het initiatief heeft genomen, zijn er ongeveer 30 tot 35 Nederlandse sympathisanten aanwezig.

Ook andere snelwegen in het grensgebied met België zijn geblokkeerd door protesterende Belgische boeren, zo melden ANWB Verkeersinformatie en Rijkswaterstaat. Automobilisten moeten rekening houden met hinder.

Er stonden volgens de politie ook boeren bij het distributiecentrum van supermarktketen Jumbo in Woerden. Volgens de woordvoerder was de sfeer gemoedelijk en stonden ze er met vijftien tractoren.