Man die dronken met 254km/u een gezin dood reed gaat in beroep tegen straf

Thomas de G., de veroordeelde dader van het tragische auto-ongeluk op de A59 bij Sprang-Capelle waarbij een gezin uit Raamsdonksveer om het leven kwam, tekent hoger beroep aan tegen zijn veroordeling. Dit nieuws volgt op een eerdere uitspraak waarbij De G. een straf van 10 jaar cel en tbs opgelegd kreeg voor het doodrijden van het gezin. Zijn advocaat, die de strafmaat betwist, stelt dat doodslag niet overtuigend bewezen is. Hij pleit voor een herziening van de straf, aangezien de huidige veroordeling gebaseerd is op een verdenking waar hij het niet mee eens is.

Op 10 maart vorig jaar escaleerde een roekeloze rit van De G., die met een snelheid van meer dan 200 km/u reed, in een fatale botsing. In de getroffen auto zaten een 46-jarige vader en moeder en hun twee kinderen van 10 en 13 jaar, die allen overleden. Opvallend is dat het Openbaar Ministerie oorspronkelijk 7 jaar cel en tbs had geëist, gezien De G.'s voorgeschiedenis met rijden onder invloed en eerdere intrekking van zijn rijbewijs.

Extra schokkend was De G.'s bekentenis dat hij voor het ongeluk negen à tien biertjes had gedronken en met een snelheid van 254 km/u over de snelweg reed, terwijl hij dit filmde met zijn mobiele telefoon. Tijdens de rechtszaak kwamen gruwelijke details aan het licht over het ongeluk, waaronder dat niet alle inzittenden onmiddellijk stierven na de botsing die hun auto in brand zette.