Water loopt in metrotunnel door gesprongen leiding

Door een gesprongen waterleiding bij de Sixhavenweg in Amsterdam Noord stroomt water de tunnelbuis van de Noord-Zuidlijn in. De metro (lijn 52) rijdt daardoor niet meer tussen Noord en Centraal Station. Voor reizigers zijn pendelbussen ingezet.

In de metrotunnel tussen Centraal en Noord is een waterkering geplaatst. Zo loopt het water niet verder de tunnel in, meldt een woordvoerder. De kapotte leiding is inmiddels afgesloten waardoor geen water meer wegstroomt. Morgen wordt het gat gerepareerd. 

De leiding is geraakt bij het het rooien van bomen. Zowel Waternet als de brandweer waren bij de gesprongen leiding ter plekke. Waternet liet weten de situatie nauwlettend in de gaten te houden. 

Bruin water uit de kraan
Bij sommige mensen kan door de lekkage bruin water uit de kraan komen. Hen wordt aangeraden het water even te laten stromen tot het weer helder is. Dan kan het veilig gedronken worden, aldus Waternet. 

Het metroverkeer tussen Centraal en Noord blijft waarschijnlijk de rest van de avond gestremd. De IJtunnel blijft voor zover bekend wel open.