Vrouw lastiggevallen in Amsterdam; 'explosie van geweld'

Twee mannen hebben op nieuwjaarsdag twee vrouwen en een man zwaar mishandeld op de Jan Evertsenstraat te Amsterdam. Dat gebeurde nadat ze even daarvoor één van de vrouwen hadden lastiggevallen.

De slachtoffers waren net van een feestje gekomen. De vrouwen gingen rond 7.00 uur naar een shoarmazaak. De man wachtte in de auto en een van de vrouwen ging eerder naar buiten dan de ander. Zij werd op straat aangesproken door twee mannen.

Geslagen en geschopt
"Deze twee mannen dringen zich aan haar op, waarop ze de jongens van haar afduwt", schrijft de politie. "Hierna escaleert de situatie gelijk en volgt er een explosie van geweld. De twee vrouwen worden geslagen en geschopt. De man die dan nog in de auto zit, ziet het gebeuren en schiet hen te hulp. Dan is ook hij aan de beurt. De man ontvangt rake klappen en schoppen. Ook als hij ten val komt, gaat het slaan en schoppen gewoon door. Zelfs tijdens zijn vlucht moet hij nog een laatste klap op zijn kaak incasseren."

De drie waren na de mishandeling behoorlijk gewond. Ze hebben naast het fysieke letsel volgens de politie er ook mentaal veel last van en vragen zich af wie de daders zijn. 

Beelden
De politie heeft al beelden waarop het geweld te zien is. Beide daders hebben een slank en lang (+/- 1.80 meter) postuur, zijn tussen de 20 en 25 jaar oud en hebben een lichte tot licht getinte huidskleur. Getuigen, mensen die meer beelden hebben of de daders kennen worden gevraagd zich te melden. Dat mag ook anoniem. 

Ook overweegt de politie om de beelden waarop de verdachten te zien zijn op een later moment te publiceren.