Frankrijk in schok na moord op moeder (35) en vier kinderen (10, 7, 4 en 9 maanden)

In Frankrijk is heftig gereageerd op de dood van een moeder en haar vier kinderen, die gisteravond werden aangetroffen in een appartement in Meaux, nabij Parijs. De vader is hoogstwaarschijnlijk verantwoordelijk voor hun dood en is vanochtend aangehouden in Sevran, een voorstad van Parijs.

Volgens het Franse Openbaar Ministerie zijn de lichamen van de moeder en de kinderen (10, 7, 4 jaar en een baby van 9 maanden) gisteravond om 21.00 uur gevonden. De vrouw en de twee oudsten zijn met messteken om het leven gebracht, terwijl de jongsten geen zichtbare verwondingen hadden. Mogelijk zijn zij door verdrinking omgekomen, aldus het OM.

De vader was niet aanwezig in de woning. Een buurvrouw had op kerstavond nog contact met de moeder. Later is er geschreeuw gehoord in de nacht of vroege ochtend. Omdat de buurvrouw de moeder niet telefonisch kon bereiken, besloot ze 's avonds een kijkje te nemen. Op de deur van de woning en de deurklink werd bloed aangetroffen, waarna ze de politie belde.

Volgens het Openbaar Ministerie stond de vader bekend bij de politie. In 2019 had hij zijn vrouw al eens met een mes aangevallen, maar zij deed geen aangifte en vanwege zijn psychische problemen werd hij destijds niet vervolgd. Onlangs zou hij zijn baan hebben verloren.