FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 26 december 2023

Sigrid Kaag gaat als VN-gezant humanitaire hulp voor Gaza coördineren

Demissionair vice-premier en minister van Financiën Sigrid Kaag (D66) gaat vanaf januari de humanitaire hulp aan mensen in nood in de Gazastrook coördineren voor de Verenigde Naties. Secretaris-generaal van de VN António Guterres kondigde de benoeming van de 62-jarige aan.

Kaag, zal de nieuwe functie vanaf 8 januari bekleden. Mark Rutte maakte bekend dat Rob Jetten (D66), demissionair minister voor Klimaat en Energie, de functie van minister van Financiën zal waarnemen tot er een opvolger is gevonden. "Marnix van Rij zal tot die tijd de feitelijke werkzaamheden verrichten." Van Rij is demissionair staatssecretaris van Financiën. 

De benoeming van Kaag volgt op een verzoek van de VN-Veiligheidsraad in een resolutie die kort voor Kerstmis werd aangenomen. Daarin riep het machtigste VN-orgaan op tot meer humanitaire hulp voor ongeveer twee miljoen mensen in nood in de Gazastrook.

Kaag heeft in het verleden ook ervaring opgedaan bij de VN. In 1994 werkte ze voor de VN-hulporganisatie UNRWA in Jeruzalem. Daarnaast heeft ze gediend als VN-adviseur in Khartoem en Nairobi, en als onder-secretaris-generaal van de VN in Syrië en Libanon.

Turkije voert luchtaanvallen uit op PKK in Irak, na dood 12 Turkse soldaten

Sinds afgelopen vrijdag zijn twaalf Turkse militairen omgekomen tijdens gevechten met de Koerdische PKK in Noord-Irak. Als vergelding heeft de Turkse luchtmacht aanvallen uitgevoerd op doelwitten in Syrië en het noorden van Irak.

De gevechten vonden plaats in Zap en Hakurk, twee bergachtige gebieden in Noord-Irak. Deze gevechten maken deel uit van een grondoperatie die in april 2022 is gestart. Het Turkse leger voert al meer dan dertig jaar regelmatig operaties uit tegen de PKK in Noord-Irak.

Sinds zaterdagavond heeft de Turkse luchtmacht meerdere vergeldingsaanvallen uitgevoerd. Het ministerie van Defensie meldt dat er 29 doelwitten zijn vernietigd in het noorden van Irak en Syrië. Defensieminister Yasar Güler heeft gemeld dat er sinds vrijdag zeker dertig PKK-leden zijn uitgeschakeld. Op zondag heeft de minister samen met de legerleiding een bezoek gebracht aan het grensgebied tussen Turkije en Irak.

President Recep Tayyip Erdogan heeft zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden van de omgekomen militairen. Erdogan verklaarde: "Het bloed van onze militairen is verspild, de separatistische schurken zullen verantwoordelijk worden gehouden voor het vergoten bloed. We zullen vastbesloten doorgaan met onze strategie om terrorisme volledig uit te roeien."

Turkije is al bijna veertig jaar in zwaar conflict met de PKK. Net als de Verenigde Staten en de Europese Unie beschouwen ze de PKK als een terroristische organisatie.

Oekraine blaast Russisch oorlogsschip geladen met drones op

Oekraïne heeft opnieuw het door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim aangevallen. Daarbij is een Russisch oorlogsschip beschadigd of mogelijk zelfs vernietigd.

Bij een luchtaanval op het door Rusland geannexeerde Krim-schiereiland heeft het Oekraïense leger ook het Russische oorlogsschip 'Novocherkassk' aangevallen. Oekraïne en Rusland hebben verschillende verklaringen afgelegd over de ernst van de schade die de aanval heeft veroorzaakt.

's Ochtends maakte de door Rusland aangestelde gouverneur van de Krim, Sergej Aksjonov, op Telegram bekend dat de Oekraïense luchtmacht de havenstad Feodosija op het schiereiland had aangevallen. Verschillende gebouwen waren beschadigd. Minstens één persoon werd gedood en twee raakten gewond. Het havengebied werd afgezet en verschillende inwoners moesten hun huizen verlaten.

Oekraïne had eerder aangekondigd dat de 'Novocherkassk' ook was geraakt en vernietigd bij de aanval. Volgens de luchtmacht bestond het vermoeden dat het schip drones aan boord had die bedoeld waren om aanvallen op Oekraïne uit te voeren.

Geen Russische informatie over de omvang van de schade
Kort daarna werd de aanval op het landingsschip met geleide raketten bevestigd door het ministerie van Defensie in Moskou. Het ministerie gaf echter geen informatie over de omvang van de schade aan het schip en in de haven van Feodosija. Woordvoerder Dmitry Peskov van het Kremlin verklaarde dat de Russische president Vladimir Poetin op de hoogte was gebracht van de luchtaanval.

Oekraïne wil 'de Krim bevrijden van de Russische bezetting'
Rusland beweerde dat de twee Oekraïense straaljagers die de aanval hadden uitgevoerd, waren neergeschoten. Dit is echter nog niet bevestigd door Oekraïne.

Het Oekraïense ministerie van Defensie prees de eigen luchtmacht in het korte bericht X. Het had "goed werk" geleverd. Volodymyr Zelenskyi, president van Oekraïne, bedankte de luchtmacht voor het vergroten van de "Russische onderwatervloot".

Het Krim-schiereiland, dat bij Oekraïne hoort, werd in 2014 door Rusland geannexeerd in strijd met het internationaal recht. Na het uitbreken van de Russische aanvalsoorlog stelde de Oekraïense regering onder Zelenskyi zich ook ten doel om "de Krim te bevrijden van de Russische bezetting".

De Oekraïense aanval op video:

Van der Poel ook in Gavere oppermachtig, Pieterse wint bij de vrouwen

Mathieu van der Poel heeft ook zijn vierde veldrit van het seizoen gewonnen. Net zoals in de drie voorgaande crossen stond er geen maat op de Nederlandse wereldkampioen. Van der Poel won met ruim een halve minuut voorsprong. Bij de vrouwen ging de winst naar Nederlands kampioen Puck Pieterse. In Gavere won ze voor Fem van Empel.

Mathieu van der Poel had in de eerste drie crossen al indruk gemaakt en ook in het Belgische Gavere stond er geen maat op de wereldkampioen. In de openingsronde reed Van der Poel direct weg bij de tegenstand. Wout van Aert was de eerste achtervolger, maar na de eerste ronde had de Belg al een achterstand van tien seconden en die zou in de tweede ronde alleen maar meer oplopen.

Van der Poel zijn vierde zege van het seizoen kwam geen moment in gevaar en hij zou uiteindelijk met ruim een halve minuut voorsprong winnen. Van Aert kwam als tweede over de streep en de laatste podiumplek ging naar Tom Piddcock. De Engelsman vocht een mooi duel uit met Joris Nieuwenhuis, waarin hij in de slotronde net te sterk was voor de Nederlander.

Bij de vrouwen ging de winst naar Puck Pieterse. De Nederlandse kampioene had in Gavere de beste start, maar mede door twee valpartijen in de openingsronde kon Ceylin del Carmen Alvarado nog wel aansluiten bij Pieterse. Tegen het eind van de tweede ronde reed Pieterse alsnog weg bij haar landgenote en reed naar haar eerste zege van het seizoen. Fem van Empel kende een mindere dag. De wereldkampioene, die dit seizoen steeds de beste was, zou nooit in aanmerking komen voor de winst, maar reed nog wel naar een tweede plaats. In de slotronde haalde ze Alvarado in.

'Sexting chatbot brengt geile kerstman tot leven'

Liefhebbers van Kerst kunnen nu flirten met de Kerstman - of een van zijn ondeugende elfen - op de erotisch-audio app Bloom, die mogelijkheden biedt voor chatten en audioberichten. "Als het op seks aankomt, hebben we allemaal unieke en specifieke verlangens die we eigenlijk wel vervuld willen zien," vertelde Hannah Albertshauser, de medeoprichter van het platform. "Als men geilt op de kerstman of op een van zijn elven en zich verveelt tijdens de feestdagen, dan kunnen ze op Bloom terecht," voegde ze eraan toe.

Zet de EU vanwege premier Wilders straks Nederland op een zijspoor?

Stefan de Vries, correspondent in Europa, gelooft dat Nederland door de verkiezingsoverwinning van de PVV in november een minder prominente rol kan gaan spelen binnen de Europese Unie. In het radioprogramma Sven op 1 zegt hij: "De gevolgen van premier Wilders die aanschuift in Brussel zijn niet te overzien. Dit zal een grote invloed hebben op onze positie."

De Vries benadrukt dat demissionair minister-president Mark Rutte veel kritiek heeft gekregen op zijn binnenlandse beleid, maar dat hij "een belangrijke rol heeft gespeeld bij het bepalen van de Nederlandse positie binnen de Europese Unie." "In het begin was Rutte niet erg enthousiast over Europa en Europese instellingen, maar de laatste jaren is hij zeer invloedrijk geworden." De Vries merkt op dat Rutte echt gehoord wordt.

Volgens de Europacorrespondent heeft dit ook te maken met Brexit. Het vertrek van Groot-Brittannië zorgde ervoor dat de rol van Nederland plotseling heel anders werd. Bovendien is de persoonlijke relatie tussen president Emmanuel Macron van Frankrijk en Rutte ook erg belangrijk. De banden tussen Frankrijk en Nederland zijn nog nooit zo goed geweest, en er is een uitstekende samenwerking.

Aan de andere kant rommelt het momenteel tussen Frankrijk en Duitsland, merkt De Vries op. Hierdoor spelen Nederland en Frankrijk een leidende rol. De Europacorrespondent maakt zich daarom zorgen over de verkiezingsoverwinning van de PVV en benadrukt dat deze overwinning een grote invloed kan hebben op de rol van Nederland binnen de EU.

VS vallen pro-Iraanse militie aan na aanval op luchtmachtbasis in Irak

Na een drone-aanval op Amerikaanse soldaten in Noord-Irak voerde het Amerikaanse leger vergeldingsaanvallen uit tegen een sjiitische militie.

Gisteravond werden op drie locaties gebouwen verwoest en vermoedelijk werden hierbij enkele leden van de pro-Iraanse Hezbollah-militie gedood, aldus het Amerikaanse Centrale Commando. Als er verdere aanvallen op Amerikaanse soldaten in de regio plaatsvinden, zouden verdere reacties volgen.

Drie Amerikaanse soldaten raakten gisteren gewond bij de drone-aanval op de Amerikaanse luchtmachtbasis in Erbil in Noord-Irak, één soldaat verkeert in levensgevaar. De pro-Iraanse Hezbollah-militie vecht met Amerikaanse troepen in Irak sinds Hamas Israël op 7 oktober aanviel. In een eerste verklaring veroordeelde de regering de Amerikaanse vergeldingsacties.

Frankrijk in schok na moord op moeder (35) en vier kinderen (10, 7, 4 en 9 maanden)

In Frankrijk is heftig gereageerd op de dood van een moeder en haar vier kinderen, die gisteravond werden aangetroffen in een appartement in Meaux, nabij Parijs. De vader is hoogstwaarschijnlijk verantwoordelijk voor hun dood en is vanochtend aangehouden in Sevran, een voorstad van Parijs.

Volgens het Franse Openbaar Ministerie zijn de lichamen van de moeder en de kinderen (10, 7, 4 jaar en een baby van 9 maanden) gisteravond om 21.00 uur gevonden. De vrouw en de twee oudsten zijn met messteken om het leven gebracht, terwijl de jongsten geen zichtbare verwondingen hadden. Mogelijk zijn zij door verdrinking omgekomen, aldus het OM.

De vader was niet aanwezig in de woning. Een buurvrouw had op kerstavond nog contact met de moeder. Later is er geschreeuw gehoord in de nacht of vroege ochtend. Omdat de buurvrouw de moeder niet telefonisch kon bereiken, besloot ze 's avonds een kijkje te nemen. Op de deur van de woning en de deurklink werd bloed aangetroffen, waarna ze de politie belde.

Volgens het Openbaar Ministerie stond de vader bekend bij de politie. In 2019 had hij zijn vrouw al eens met een mes aangevallen, maar zij deed geen aangifte en vanwege zijn psychische problemen werd hij destijds niet vervolgd. Onlangs zou hij zijn baan hebben verloren.

Storing in de Python, bezoekers uur vast

Op eerste kerstdag zaten enkele bezoekers van de Efteling vast in de Python, gedurende een periode van ongeveer een uur. Deze achtbaan ondervond een storing, wat resulteerde in de noodzaak voor hulpverleners om de bezoekers uit de karretjes te halen. De storing vond plaats kort nadat het treintje het instapstation had verlaten. "Gelukkig bevonden de bezoekers zich nog in het laagste gedeelte", vertelt een woordvoerder van het pretpark aan Omroep Brabant. De Efteling betreurt het dat de bezoekers zo lang in de regen en wind hebben moeten zitten.

Zwaargewicht Joshua verslaat Wallin, Parker klopt Wilder en Bivol domineert tegen Arthur

Voor de liefhebber van een stevige partij boksen keren we nog even terug naar het weekeinde en wel naar Saoedi-Arabië. In Riyadh stond de Day of Reckoning op het programma, een avond met vooral veel grote zwaargewichten, inclusief meerdere wereldkampioenen - eigenlijk ontbraken alleen Oleksandr Usyk en Tyson Fury, die nog herstellende was van zijn gevecht met Francis Ngannou.

Anthony Joshua (26-3) - Otto Wallin (26-1)
In oktober leek het er nog op dat Joshua het misschien op zou gaan nemen tegen Deontay Wilder, maar in november bleek het net even anders: Wilder kreeg Joseph Parker tegenover zich, Joshua ging de ring in met Otto Wallin. Titels stonden er niet op het spel in Riyadh, maar na zijn twee nederlagen tegen Oleksandr Usyk in 2021 en 2022 pakte Joshua wel zijn derde zege op rij in 2023: Wallin's team gooide na de vijfde ronde de handdoek in de ring, omdat Joshua simpelweg véél beter was.

Deontay Wilder (43-2) - Joseph Parker (33-3)
Na 43 gevechten zonder nederlaag - waaronder één draw tegen Tyson Fury - verloor Wilder in februari 2020 en oktober 2021 van Fury, waarna hij een ruim jaar geleden van Robert Helenius won met een knockout in ronde één. Parker vocht in 2018 tegen Anthony Joshua voor diens wereldtitels en zijn eigen WBO-wereldtitel, maar verloor, en via zeges op onder meer Derek Chisora en tussendoor een nederlaag tegen Joe Joyce vocht hij zich terug naar een nieuwe kans.

In Riyadh namen Wilder en Parker het tegen elkaar op, met als inzet de WBO Intercontinental-titel van Parker en de vacante WBC International-titel. Al vanaf het begin was Parker op vrijwel alle fronten de beste en de inmiddels 38-jarige Wilder leek simpelweg de energie niet te hebben om het hem moeilijk genoeg te maken. Na twaalf ronden, waarin Parker grotendeels domineerde, wezen alle drie juryleden hem aan als de winnaar.

Dmitry Bivol (21-0) - Lyndon Arthur (23-1)
De oorspronkelijke bedoeling was dat Bivol, de WBA Super-wereldkampioen in het lichtzwaargewicht, het op zou nemen tegen Artur Beterbiev, de kampioen bij de andere bonden. Wegens de sancties tegen Russische sporters ging dat echter niet door en ontstond uiteindelijk het gevecht tussen Bivol en IBO-kampioen Arthur. Dat werd vrij eenzijdig: Bivol domineerde elke ronde, kreeg Arthur met een linkerhoek naar het lichaam één keer naar de grond en kreeg van alle drie juryleden met 120-107 de overwinning toebedeeld.

Daniel Dubois (19-2) - Jarrell Miller (26-0)
Dubois verloor in augustus van Usyk, toen hij een enorme kans had om álle zwaargewichttitels te pakken. Dat lukte niet en tegen Miller mocht hij weer in de 'winning mood' proberen te komen. Dat ging bijzonder goed: Dubois domineerde, ramde er in de tiende ronde behoorlijk op los en zag de scheidsrechter er daarna een einde aan maken, waarmee Miller's eerste nederlaag een feit was.

Filip Hrgovic (16-0) - Mark de Mori (41-2)
Hrgovic is al enige tijd een van de zwaargewichten waar flink wat ogen op gericht zijn en De Mori kon daar niks aan veranderen. Het leek een complete mismatch en binnen twee minuten had de Kroaat hem twee keer naar de grond geslagen, waarna de scheidsrechter het mooi geweest vond. Hrgovic is volgens de letter der (boks)wet de eerstvolgende in de rij om Usyk uit te mogen dagen, maar of en wanneer dat daadwerkelijk gaat gebeuren is nog even de vraag.

Arslanbek Makhmudov (18-0) - Agit Kabayel (23-0)
Kabayel werkt zich ook al de nodige jaren beetje bij beetje naar boven in de zwaargewichtrankings en nam het nu op tegen de Rus Makhmudov, die sinds 2019 de WBC-NABF-titel in handen had en deze verdedigde tegen mannen als Mariusz Wach en Carlos Takam. Kabayel bleek echter andere koek: de Duitser was veel te sterk voor Makhmudov, die het amper vier ronden vol wist te houden alvorens Kabayel er definitief een einde aan maakte, waardoor de Duitser nu de WBC-NABF-titel én de WBA Intercontinental-titel in bezit heeft.

Frank Sanchez (23-0) - Junior Fa (20-2)
Sanchez legde zijn WBC Americas-titel in de waagschaal tegen Fa, die twee van zijn vorige drie gevechten had verloren. Dat Sanchez de betere was werd ook al snel duidelijk en in de zevende ronde was het na de derde knockdown voorbij: Sanchez bleef ongeslagen, de kans dat Fa om een grote titel mag vechten is weer een stukje kleiner geworden.

Jai Opetaia (23-0) - Ellis Zorro (17-0)
Opetaia zou oorspronkelijk zijn in 2022 van Mairis Briedis gewonnen IBF- en The Ring-titels in het cruisergewicht verdedigen, maar de IBF liet in de week voor het gevecht tegen Zorro weten dat Opetaia zijn titel in moest leveren, want Briedis had de tegenstander moeten zijn. Het gevecht ging uiteraard door en aan het eind van de eerste ronde maakte Opetaia het al af met een harde knockout, waardoor hij de titel van The Ring mocht behouden.

Freestyleskiërs Ferreira en Gu heersen in halfpipe, Hall en Forehand winnen big air

's Werelds beste freestyleskiërs hebben een drukke openingsmaand achter de rug in de World Cup. Men trok naar China voor de big air in Beijing en de halfpipe in Secret Garden, waarna in het Amerikaanse Copper Mountain in beide disciplines een wedstrijd af werd gewerkt.

Beijing big air, mannen
De Amerikaan Alexander Hall opende met een right double 1080 bring back 900 safety, om het vervolgens af te maken met een fraaie switch left tail butter double 1440 opposite japan grab. Hij kreeg er 182,00 punten voor en pakte zo de winst, nét voor de Canadees Edouard Therriault (181,75) en Andri Ragettli uit Zwitserland (179,75).

Beijing big air, vrouwen
De ervaren Zwitserse Mathilde Gremaud bleek de sterkste: met een carved left double 1260 tailgrab gevolgd door een switch left double 1080 safety scoorde ze in totaal 175,50 punten. Plek twee was met 167,25 punten voor de Britse Kirsty Muir, terwijl de 16-jarige Flora Tabanelli met 160,75 punten voor het eerste Italiaanse World Cup-podium in jaren zorgde.

Secret Garden halfpipe, mannen
De Amerikaan Alex Ferreira, een van de grootheden in de halfpipe, pakte weer eens een overwinning: zijn eerste run bleek met 91,00 punten de winnende. De pas 15-jarige Nieuw-Zeelander Luke Harrold volgde met 89,25 punten uit run twee, voor de 88,75 punten die Ferreira's landgenoot Hunter Hess in de tweede run kreeg.

Secret Garden halfpipe, vrouwen
De Chinees-Amerikaanse Gu Eileen liet voor deels eigen publiek in China drie mooie runs zien, die allemaal ruimschoots voldoende zouden zijn geweest voor de winst. De tweede run was met 94,25 punten de beste en leverde daadwerkelijk de winst op, voor de Amerikaanse Hanna Faulhaber (82,25) en de Canadese Amy Fraser (79,25).

Copper Mountain halfpipe, mannen
Het werd voor eigen publiek een Amerikaans feestje, met de gehele top-5 afkomstig uit de Verenigde Staten. Ferreira was opnieuw de beste, zijn werkelijk fantastische eerste run werd beloond met 97,00 punten. Hess moest het met 95,00 punten doen met plek twee, voor de 92,50 punten van Birk Irving.

Copper Mountain halfpipe, vrouwen
Gu zette ook in Copper Mountain drie fantastische runs neer, die wederom allemaal goed zouden zijn geweest voor de winst. De beste was de tweede run: 95,75 punten. Spannend was het wel, want Faulhaber kwam met 92,00 punten flink in de buurt en ook de Britse Zoe Atkin zat er niet ver vandaan met de 91,00 punten uit haar eerste run.

Copper Mountain big air, mannen
De Amerikaan Mac Forehand zette in sprong twee een left triple 1800 mute neer en kwam daarna met het omgekeerde: een switch left triple 1800 mute. Hij kreeg er 187,00 punten voor en dat leverde hem de winst op, voor de jonge Italiaan Miro Tabanelli (185,00) en de Noor Birk Ruud (184,00).

Copper Mountain big air, vrouwen
De Française Tess Ledeux was de beste met twee prachtige sprongen: een left double 1620 safety gevolgd door een switch left double 1260 safety. Het leverde haar 189,00 punten op, iets meer dan de 185,50 van de Zwitserse Mathilde Gremaud, terwijl de Britse Kirsty Muir met 173,75 punten plek drie pakte.

FOK! Wat een weer: overwegend droog en zonnig

winterbanner

Goede morgen!

Allereerst: om een reactie te geven over een special of jaaroverzictht; ik heb hier noch tijd, noch energie voor weten te vinden. Maar gelukkig was daar user Frutsel, die een heel mooi overzicht heeft gemaakt over wat er in 2023 speelde en waar dat speelde. Dit kan je allemaal hier teruglezen:

WKN Jaaroverzicht 2023

En voor het weer op dit moment in Nederland raadplegen wij het KNMI:

Vanochtend schijnt af en toe de zon. In het noorden en zuidoosten is meer bewolking aanwezig en in het zuidoosten is er eerst nog een enkele bui. De wind komt uit het westen en is boven land meest matig en langs de kust en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6, en eerst nog af en toe hard, windkracht 7.

Vanmiddag wisselen wolken en zon elkaar af en maakt het noordoosten kans op een lichte bui. Het wordt maximaal 8°C in het noorden en plaatselijk 11°C in het zuiden. De wind gaat in het noorden uit het noordwesten waaien en is daar langs de kust krachtig, windkracht 6. Elders is de wind matig en waait deze uit het westen.

Vanavond zijn er enkele opklaringen en blijft het droog. In het Waddengebied staat er een (vrij) krachtige wind uit het noordwesten. Elders is de wind matig tot zwak.

Komende nacht is het eerst droog. Tegen de ochtend gaat het in het zuiden regenen. De minimumtemperatuur ligt tussen 5°C in het zuidwesten en 2°C in het noordoosten. Aan de kust staat een matige wind uit het zuidoosten. Landinwaarts is er weinig wind.

Tot morgen!

                   

 Geen witte, maar natte kerst (Foto: Pixabay)
Geen witte, maar natte kerst (Foto: Pixabay)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                              

Random Pics van de Dag #1139

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
©FOK.nl e.a.