FOK! Wat een weer: kerst begint droog, later regen

winterbanner

Goede morgen!

Allereerst: om een reactie te geven over een special of jaaroverzictht; ik heb hier noch tijd, noch energie voor weten te vinden. Maar gelukkig was daar user Frutsel, die een heel mooi overzicht heeft gemaakt over wat er in 2023 speelde en waar dat speelde. Dit kan je allemaal hier teruglezen:

WKN Jaaroverzicht 2023

En voor het weer op dit moment in Nederland raadplegen wij het KNMI:

Vanochtend is het in de zuidelijke helft van het land bewolkt en regenachtig. In de noordelijke helft blijft het overwegend droog en schijnt mogelijk af en toe de zon. De wind waait in het zuiden uit het zuidwesten, elders uit het westen en is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6.

Vanmiddag is het in het noorden droog en schijnt de zon eerst af en toe. In het zuiden blijft het bewolkt en regenachtig. Het is met 9°C in het noorden tot 12°C in het zuiden wederom zeer zacht. De wind waait uit het zuidwesten en is in het noorden matig, maar neemt in het zuiden boven land toe naar vrij krachtig. Langs de kust waait het (vrij) krachtig en langs de zuidwestkust later hard, windkracht 5 tot 7.

Vanavond is het bewolkt en gaat het overal flink regenen. De wind waait uit het zuidwesten en is boven land matig tot vrij krachtig en langs de kust krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.

Komende nacht regent het eerst op veel plaatsen. In de loop van de nacht wordt het van het westen uit overwegend droog. De minimumtemperatuur ligt tussen 10°C in het zuiden tot 7°C in het noordoosten. De zuidwestenwind draait geleidelijk naar west en is boven land matig tot vrij krachtig en langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Tot morgen!

                   

 Geen witte, maar natte kerst (Foto: Pixabay)
Geen witte, maar natte kerst (Foto: Pixabay)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.