Odermatt ongenaakbaar op reuzenslalom in Alta Badia

In het Italiaanse Alta Badia hebben de alpineskiërs hun tweede World Cup-reuzenslalom in twee dagen afgewerkt. Na de wedstrijd van zondag stond er maandag nog één op het programma, deze was wat de winst betreft uiteindelijk toch een stukje minder spannend.

In run één was de Zwitser Marco Odermatt, zondag al de winnaar, alweer de snelste, het was bepaald niet verrassend. Het gat was groter dan een dag eerder, dit keer stond de Kroaat Filip Zubcic al op 0,87 seconden, kort gevolgd door de Oostenrijker Marco Schwarz (+0,95) en Zan Kranjec uit Slovenië (+0,96). Verder stonden alleen de Fransman Alexis Pinturault (+1,49), Loïc Meillard uit Zwitserland (+1,63) en de Noor Henrik Kristoffersen (+2,00) binnen twee tellen van Odermatt.

Kristoffersen verloor in de tweede run een plekje aan landgenoot Atle Lie McGrath, Meillard kwam met 0,07 seconden achter beide Noren terecht. Pinturault werkte zich met 0,24 seconden verschil naar de leiding, maar met 1,15 seconden maakte Kranjec daar gehakt van. Schwarz was met 0,17 seconden nog eens sneller, Zubcic kwam op 0,31 seconden achter Kranjec terecht, waarna reuzenslalomkoning Odermatt het weer af mocht maken. Er stond weer geen maat op de Zwitser en met 1,05 seconden pakte hij de overwinning, voor Schwarz en Kranjec.