Bewoner ligt vermoedelijk drie jaar dood in huis Amsterdam-Zuidoost

In Amsterdam-Zuidoost hebben agenten in een woning een overleden persoon aangetroffen, waarvan de politie denkt dat de persoon al drie jaar geleden is overleden. De bewoner is woensdagochtend gevonden nadat een buurtbewoner een melding had gedaan bij de wijkagent. Of het om een man of een vrouw gaat is niet bekend gemaakt.

Er is in de woning onderzoek gedaan door de recherche naar de doodsoorzaak. Uit spullen die zijn aangetroffen blijkt dat de bewoner een paar jaar geleden is overleden. Er zijn voor de rest geen sporen van bijvoorbeeld een inbraak en waardevolle spullen liggen nog in de woning. Volgens de politie lijkt het om een natuurlijke dood te gaan.

Op elkaar letten
De politie deelt uit respect voor de nabestaanden geen verdere informatie. Daarnaast vraagt de politie een beetje te letten op elkaar. "Heeft u iemand in uw omgeving waar u zich zorgen om maakt, omdat iemand plotseling stiller lijkt, niet meer naar buiten komt, afspraken niet nakomt, en wiens brievenbus steeds voller wordt? Twijfel niet en neem contact op met de politie."

In de stad bestaan er ook zogenoemde telefooncirkels, omdat er jaarlijks gemiddeld 36 overleden senioren pas na lange tijd worden gevonden. Een groep senioren belt elkaar dan dagelijks om te kijken of alles goed gaat. Een begeleider belt in de ochtend de eerste oudere, die weer belt met een ander. De laatste belt uiteindelijk weer de begeleider om de cirkel rond te krijgen.