FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 15 december 2023

Biatlete Braisaz-Bouchet pakt indrukwekkende sprintzege, Doll verslaat Bø

De beste biatleten ter wereld zijn alweer toe aan hun derde locatie op de World Cup-kalender van dit seizoen en het is een nieuwe: men is neergestreken in het fraaie Zwitserse Lenzerheide, waar na jaren IBU Cups - het tweede niveau - nu eindelijk een World Cup wordt gehouden. Donderdag en vrijdag stonden de sprints op het programma, zaterdag volgt voor de top-60 van die wedstrijden de achtervolging.

Sprint vrouwen
De verrassend goede Noorse Marit Ishol Skogan noteerde even de snelste tijd, maar ondertussen was Justine Braisaz-Bouchet nog wel een stuk sneller onderweg. De Française schoot ook alle tien schijven om, maar was beduidend sneller aan de finish: 55,7 seconden. Zij zag vervolgens hoe de Italiaanse Lisa Vittozzi met tien treffers 17,2 seconden tekort kwam, waarna de ogen op Ingrid Landmark Tandrevold gericht waren.

Tandrevold liet op de schietbaan ook geen enkele schijf overeind staan en was sneller dan Vittozzi, maar niet snel genoeg voor de winst: de Noorse werd op 12,2 seconden van Braisaz-Bouchet tweede. Vittozzi's podiumplek kwam niet meer in gevaar, Skogan werd uiteindelijk zeer fraai zesde. De Française Julia Simon (+39,7) en de Zweedse Elvira Öberg (+52,0) nestelden zich er met beiden één misser nog voor, achter Vittozzi.

Sprint mannen
Een spannende en vooral erg Noors-Duitse wedstrijd, waarbij Sturla Holm Lægreid met tien treffers als eerste een snelle finishtijd noteerde. Die bleef niet lang staan, want ondanks zijn ene misser was de Duitser Philipp Nawrath 2,3 seconden sneller aan de finish, terwijl diens landgenoot Philipp Horn - kersvers gepromoveerd vanuit het niveau onder de World Cup - de tijd van Lægreid evenaarde, ook met één misser.

Dat was even het podium, tot Benedikt Doll in actie kwam. De Duitser schoot alles om én was minstens net zo snel als zijn landgenoten, waardoor hij aan de finish maar liefst 36,8 seconden onder Nawrath's tijd door dook. Het gevaar kwam daarna nog van één man: Johannes Thingnes Bø. De doorgaans zo dominante Noor liet één schijf staan bij het liggend schieten en raakte de rest, maar was net niet snel genoeg voor de winst: tweede op 5,4 seconden van Doll, terwijl Nawrath het podium completeerde. Lægreid en Horn werden vierde, voor de vierde Duitser in de top-7, Johannes Kühn. De Belg Florent Claude pakte een fraaie twaalfde plek.

Skiër Bennett stunt met afdalingszege op Saslong, Kriechmayr wint super-G

Voor de snelste alpineskiërs ter wereld is het World Cup-seizoen dan éindelijk van start gegaan. Dat was al het geval op de technische onderdelen, maar de afdalingen en super-G's in Zermatt én Beaver Creek werden de afgelopen weken afgelast. In het Italiaanse Val Gardena kon men dan eindelijk beginnen, met donderdag de afdaling en vrijdag de super-G - zaterdag volgt nog een langere afdaling.

Afdaling
Op de befaamde Saslongpiste begon men vanaf een wat lagere starthoogte, maar dat mocht de pret niet drukken. World Cup-favoriet Marco Odermatt uit Zwitserland was de eerste die écht een snelle tijd noteerde, kort daarna dook de Noor Aleksander Aamodt Kilde er nog twee honderdsten onderdoor. Lange tijd stond Kilde bovenaan de tijdenlijst, met één man die echt in de buurt kwam: de Fransman Nils Allegre strandde op 0,10 seconden.

Als 34e ging de Amerikaan Bryce Bennett naar beneden en hij maakte grote indruk. Sterker nog, hij dook nog eens 0,03 seconden onder de tijd van Kilde door en pakte de overwinning, de tweede uit zijn carrière - twee jaar geleden was hij ook al de beste op de Saslong, waar landgenoot Steven Nyman ook grote successen vierde. Kilde werd zo uiteindelijk tweede, Odermatt derde.

Super-G
Waar de Oostenrijkers op de afdaling nog collectief matig presteerden, ging het een dag later prima. Daniel Hemetsberger kwam als zesde naar beneden en had de snelste tijd in handen, kort daarop kwam Odermatt één honderdste tekort om hem van de troon te stoten. Een tijdje later was het de beurt aan Vincent Kriechmayr en die was wél sneller: 0,02 seconden, om precies te zijn.

De een na de ander kwam vervolgens in de buurt, de top-19 zat zelfs binnen een halve seconde van Kriechmayr, maar niemand wist zijn tijd daadwerkelijk te verbeteren. Een 1-2'tje voor de Oostenrijkers dus, met Odermatt op welgeteld drie honderdsten van een seconde op plek drie.

Toneeljuf veroordeeld voor misbruik leerling

In Hialeah, Florida heeft een voormalig toneeldocente bekend schuldig te zijn aan seksueel misbruik van haar destijds veertienjarige leerling.

De juf, die in 2017 nog de titel “Rookie Teacher of the Year” binnensleepte, stuurde haar pupil schunnige foto's, haalde hem over om beelden terug te sturen die als kinderporno kwalificeren, en misbruikte hem in haar witte Jeep.

De zaak kwam ongeveer twee jaar geleden aan het licht. De zus van het slachtoffer werd achterdochtig toen zij merkte dat hij zijn telefoon steeds afschermde. Toen ze zijn telefoon te pakken kreeg ontdekte ze de dubieuze berichtenuitwisseling en informeerde haar vader.

De 33-jarige ex-juf werd veroordeeld tot huisarrest en zal moeten deelnemen aan een rehabilitatieprogramma voor zedendelinquenten.

FOK!ker maakt hit over Feyenoordspeler

FOK!ker DutchSuomiFan1992 maakte al vele hits, wat te denken van de hit over Gom van Strien of dit nummer

Nu is hij terug met alweer een grote hit, namelijk over een Feyenoorder.

Hij zingt over Ayase Ueda! Wat een meezinger! Geniet jij?

Bewoner ligt vermoedelijk drie jaar dood in huis Amsterdam-Zuidoost

In Amsterdam-Zuidoost hebben agenten in een woning een overleden persoon aangetroffen, waarvan de politie denkt dat de persoon al drie jaar geleden is overleden. De bewoner is woensdagochtend gevonden nadat een buurtbewoner een melding had gedaan bij de wijkagent. Of het om een man of een vrouw gaat is niet bekend gemaakt.

Er is in de woning onderzoek gedaan door de recherche naar de doodsoorzaak. Uit spullen die zijn aangetroffen blijkt dat de bewoner een paar jaar geleden is overleden. Er zijn voor de rest geen sporen van bijvoorbeeld een inbraak en waardevolle spullen liggen nog in de woning. Volgens de politie lijkt het om een natuurlijke dood te gaan.

Op elkaar letten
De politie deelt uit respect voor de nabestaanden geen verdere informatie. Daarnaast vraagt de politie een beetje te letten op elkaar. "Heeft u iemand in uw omgeving waar u zich zorgen om maakt, omdat iemand plotseling stiller lijkt, niet meer naar buiten komt, afspraken niet nakomt, en wiens brievenbus steeds voller wordt? Twijfel niet en neem contact op met de politie."

In de stad bestaan er ook zogenoemde telefooncirkels, omdat er jaarlijks gemiddeld 36 overleden senioren pas na lange tijd worden gevonden. Een groep senioren belt elkaar dan dagelijks om te kijken of alles goed gaat. Een begeleider belt in de ochtend de eerste oudere, die weer belt met een ander. De laatste belt uiteindelijk weer de begeleider om de cirkel rond te krijgen.

PlayStation Plus Extra- en Premium-games van december

Sony heeft de PlayStation Plus Extra- en Premium-games van december bekendgemaakt. De meest opvallende naam is uiteraard Grand Theft Auto V, maar er zitten ook een aantal andere leuke games tussen. Metal: Hellsinger bijvoorbeeld heeft vorig jaar indruk gemaakt bij zowel pers als publiek. Ook Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin van Team Ninja is een interessante titel.

De onderstaande games zijn vanaf 20 december beschikbaar voor abonnees.

PlayStation Plus Extra
- Grand Theft Auto V | PS4, PS5
- Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin | PS4, PS5
- Moto GP23 | PS4, PS5
- Metal: Hellsinger | PS4, PS5
- Salt and Sacrifice | PS4, PS5
- Moonscars | PS4, PS5
- Mega Man 11 | PS4
- Gigabash | PS4, PS5
- Grime | PS4, PS5
- Tinykin | PS4, PS5
- Prodeus | PS4, PS5
- Shadowrun Returns | PS4, PS5
- Shadowrun: Dragonfall – Director’s Cut | PS4, PS5
- Shadowrun: Hong Kong – Extended Edition | PS4, PS5

PlayStation Premium | Classics 
- Mega Man Legacy Collection | PS4
- Mega Man Legacy Collection 2 | PS4
- Thrillville | PS4, PS5
- Thrillville: Off the Rails | PS4, PS5
- Buzz Lightyear of Star Command | PS4, PS5

The Last of Us Online is geannuleerd

The Last of Us Online, een multiplayer live service-game die al een paar jaar door Naughty Dog wordt ontwikkeld, is geannuleerd. Dat heeft de studio uit Californië vandaag via een blogpost bekendgemaakt.

"Er is geen gemakkelijke manier om dit te zeggen: we hebben de ongelooflijk moeilijke beslissing genomen om de ontwikkeling van [The Last of Us Online] te stoppen. We weten dat dit geen fijn nieuws is, vooral voor onze toegewijde The Last of Us Factions-community. Wij zijn net zo kapot van deze beslissing, omdat we ernaar uitkeken om dit spel met jullie te delen", aldus de blogpost. Factions was de verrassend populaire multiplayer-modus van het originele deel op de PS3.

Het was al langer bekend dat de ontwikkeling van The Last of Us Online stroef verliep. Volgens geruchten van een paar maanden geleden was het project al in de koelkast gezet. Volgens Naughty Dog konden ze deze multiplayer-game niet ondersteunen en tegelijk ook grote singleplayer-games blijven maken. "Toen de productie op volle toeren begon te draaien, werd de enorme schaal van onze ambitie helder. Om The Last of Us Online uit te brengen en te ondersteunen, moesten we al onze studiomiddelen inzetten om de game na de lancering nog jarenlang te ondersteunen, wat de ontwikkeling van toekomstige singleplayer-games ernstig zou beïnvloeden. Er lagen dus twee wegen voor ons: een studio worden die alleen live games maakt of ons blijven richten op verhalende games voor één speler, het type spel waar wij bekend om zijn geworden."

Naughty Dog vertelt verder dat niet alles wordt weggegooid. De post zegt dat ze de lessen en investeringen in technologie naar andere projecten zullen meenemen. Tevens maakt de studio ook bekend dat ze op dit moment aan meer dan één singleplayer game werke

Hongarije blokkeert EU-steun voor Oekraïne

Hongarije heeft de uitbetaling van verdere EU-hulp aan Oekraïne voor een totaalbedrag van 50 miljard euro geblokkeerd. Dit kondigde de Hongaarse premier Orban aan op de top van staatshoofden en regeringsleiders in Brussel.

Volgens EU-voorzitter Michel zullen de 27 lidstaten zich daarom begin volgend jaar opnieuw over de kwestie moeten buigen. De Europese Commissie wil dat het EU-budget wordt verhoogd om het door Rusland binnengevallen land de komende jaren te behoeden voor een economische ineenstorting.

'Zwaar afhankelijk van hulp'
Oost-Europa expert Frederik Rother vertelde dat de EU-fondsen erg belangrijk zijn voor Oekraïne. Het land is sterk afhankelijk van Westerse hulp, en niet alleen op militair gebied. Het gaat ook om het draaiende houden van de staat - met andere woorden, pensioenen, salarissen en sociale uitkeringen. Volgens deskundigen is de begroting voor 2024 ook opgesteld in de veronderstelling dat er internationale fondsen zouden binnenkomen.

Verzet tegen het start toetredingsonderhandelingen Oekraïne
Hongarije had zich eerder verzet tegen het openen van toetredingsonderhandelingen met Oekraïne. Het land maakte echter geen gebruik van zijn vetomogelijkheid. De staatshoofden en regeringsleiders moeten dergelijke besluiten unaniem nemen. Oekraïne moet aan nog meer voorwaarden voldoen voordat de gesprekken over toetreding tot de EU daadwerkelijk kunnen beginnen. Het toetredingsproces zal waarschijnlijk enkele jaren in beslag nemen. Er werd ook besloten om toetredingsgesprekken te beginnen met de Republiek Moldavië.

Waarom crashen alle computers in 2038?

Stel je voor: vliegtuigen stoppen ermee, de stormvloedkering breekt open, water stroomt Nederland in, beurzen crashen en al het kunstlicht op aarde valt uit. Dit klinkt als een doemscenario uit een film, toch zou dit in 2038 echt kunnen gebeuren als we de manier hoe onze computers tijd bijhouden niet snel veranderen. Roland van Rijswijk-Deij (Universiteit Twente) legt voor Universiteit van Nederland uit wat er moet veranderen aan onze computers voordat het te laat is.

00:00 Wat kan er gebeuren in 2038?
1:50 Waarom kunnen computers niet verder tellen dan 2038?
2:38 Hoe houden computers tijd bij?
4:11 Waarom is het een ramp als onze computers niet verder kunnen tellen dan 2038?
5:05 Wat zijn de gevolgen hiervan

Bijna 2 op 3 Nederlanders wil elektrisch rijden, hoge prijs zorgt voor stagnatie

Elektrische auto’s groeien rap in aantal in Nederland, maar er zijn toch factoren die de groei op dit moment nog tegenhouden. Autoverzekering.nl deed onderzoek naar de redenen waarom veel Nederlanders nu nog terughoudend zijn rondom het kopen van een elektrische auto.

Animo is hoog, de prijs helaas ook
De belangrijkste reden hiervoor is de aanschafprijs. Uit het onderzoek blijkt dat bijna twee derde van de Nederlanders (65,7%) wel graag elektrisch wil rijden, maar de aanschafprijs van elektrische auto’s nog te hoog vindt. Ook ondanks de aanschafsubsidie voor nieuwe- en tweedehandsvoertuigen. Een aantal jaar geleden hield het daar op voor menig autokoper, maar omdat EV’s inmiddels al ruim tien jaar over de Nederlandse wegen rijden, kan het nu misschien toch de moeite waard zijn om het occasion aanbod in de gaten te houden.

Angst voor extra kosten
“Heb je net een smak geld uitgegeven aan een nieuwe auto, ben je nóg niet klaar”. Zo denkt 60,4 procent van de Nederlanders erover, want zij geven aan dat de bijkomende kosten, zoals die voor het installeren van een laadpaal onder andere, hen er ook van weerhouden om een elektrische auto aan te schaffen.

Angst voor hoge energiekosten
43,5 procent van de ondervraagden geeft aan nog even te wachten op gunstige tijden. Zij stellen de aankoop van een EV nog even uit vanwege de huidige hoge energiekosten die nu een groot deel van het budget opslokken en daarnaast het laden van het voertuig duur maken.

Onzekerheid over verzekeren
Ten slotte is een deel van de Nederlanders ook onzeker over het verzekeren van elektrische auto’s. 17,6 procent geeft aan dat zij niet weten hoe ze hun auto het beste zouden moeten verzekeren als ze elektrisch zouden gaan rijden.

Staat mag doorgaan met F-35 onderdelen aan Israël te leveren

De Staat is niet verplicht om levering van F-35 onderdelen aan Israël op grond van een eerder vastgestelde vergunning te stoppen. Dit volgt uit een uitspraak van de rechtbank Den Haag in het kort geding dat drie belangenorganisaties hebben aangespannen.

Vorderingen van drie belangenorganisaties
Oxfam Novib, Vredesbeweging PAX Nederland en The Rights Forum behartigen in dit kort geding de belangen van (Palestijnse) burgers in Gaza die slachtoffer zijn of dreigen te worden van oorlogsgeweld. Ook komen zij op voor het algemeen belang dat is gediend bij het naleven van het internationaal humanitair oorlogsrecht. Deze drie organisaties vinden dat de Staat het internationale recht schendt door Israël te voorzien van (onderdelen bestemd voor) gevechtsmaterieel, terwijl volgens de belangenorganisaties de Staat weet dat Israël hiermee fundamentele beginselen van het oorlogsrecht schendt. Zij vorderen dat de Staat hiermee stopt.

Doorlevering F-35 onderdelen
De Staat wijst erop dat de minister bij het nemen van de beslissing om F-35 onderdelen te blijven leveren aan Israël een brede afweging heeft gemaakt. De minister is er daarbij niet vanuit gegaan dat al vaststaat dat Israël het internationale humanitaire oorlogsrecht schendt. Zij stelt dat de huidige (oorlogs-)situatie in Gaza zeer complex is en dat er nog veel onduidelijk is. De Staat heeft op de zitting toegelicht welke andere belangen de minister heeft meegewogen. Die afweging heeft geresulteerd in de beslissing niet te stoppen met de doorlevering aan Israël van de F-35 onderdelen.

Oordeel rechter
De rechter oordeelt allereerst dat de minister niet verplicht was om de in 2016 verleende vergunning voor het vervoer van F-35 onderdelen nu, in verband met het conflict tussen Hamas en Israël, opnieuw te toetsen aan de criteria waaraan is getoetst in 2016. Wel was de minister verplicht om te bezien of aan de levering van de F-35 onderdelen aan Israël een einde gemaakt zou moeten worden. Dat heeft de minister ook gedaan.

De rechter beoordeelt daarna of de minister in redelijkheid heeft kunnen komen tot haar beslissing om niet in te grijpen en de vergunning in stand te laten. Daarbij moet de rechter zich terughoudend opstellen. De afwegingen die de minister maakt zijn in sterke mate van politieke en (andere) beleidsmatige aard en de rechter moet de minister daarin een ruime mate van vrijheid laten.

De rechter komt tot de conclusie dat de minister de relevante belangen heeft afgewogen en in redelijkheid tot haar afwegingen en handelwijze kon komen. De door Oxfam Novib gevorderde voorzieningen met betrekking tot de uit- en doorvoer van F-35 onderdelen naar Israël worden afgewezen.

Martin Bosma nieuwe Kamervoorzitter

Martin Bosma (PVV) is de nieuwe Voorzitter van de Tweede Kamer. In de tweede ronde van de verkiezingsprocedure kreeg hij 75 van de 146 geldig uitgebrachte stemmen. Bosma is sinds 2006 lid van de Tweede Kamer.

De verkiezing van de nieuwe Kamervoorzitter werd op donderdag 14 december in de tweede ronde beslist. Bosma kreeg 75 van de 146 geldig uitgebrachte stemmen, Tom van der Lee (GroenLinks/PvdA) kreeg er 66 in deze ronde. Het PVV-Kamerlid haalde daarmee de benodigde meerderheid.

Eerste ronde
In de eerste ronde kreeg Bosma 71 stemmen en Van der Lee 61. Zij haalden daarmee geen van beiden een volstrekte meerderheid. Daarvoor waren 73 stemmen nodig, omdat er in die ronde 145 geldige stemmen werden uitgebracht. Er moest een nieuwe ronde plaatsvinden.

 

Overheid en sector slaan handen ineen tegen ordeverstorende passagiers

Ordeverstorende passagiers in de luchtvaart zijn een serieus probleem. Het is een veiligheidsrisico, zorgt voor overlast voor reizigers en kan leiden tot omleidingen en vertragingen van vluchten. De overheid en de sector willen daarom samen optrekken om dit probleem tegen te gaan. Donderdag hebben alle betrokken partijen een verklaring ondertekend, om deze gezamenlijke aanpak verder kracht bij te zetten.

De overheid en de sector werken al samen om dit probleem tegen te gaan, maar willen meer doen. Sinds mei is er een digitaal aangifteformulier, waarmee cockpitpersoneel gemakkelijk aangifte kan doen tegen ordeverstorende passagiers. Wie zich misdraagt in een vliegtuig moet worden aangepakt, en het is belangrijk dat alle mensen die in een vliegtuig werken op de hoogte zijn van de mogelijkheden om hieraan bij te dragen.

Nederland is het derde land in Europa dat een verklaring zoals deze heeft ondertekend, na Noorwegen en Ierland. Het onderwerp staat sowieso internationaal breder op de agenda, ook bij de Europese en internationale luchtvaartorganisaties EASA en IATA.

Voor luchtvaart- en luchthavenpersoneel zijn ordeverstorende passagiers een groot probleem, wereldwijd. Eenmaal in de lucht is het personeel van een vliegtuig op zichzelf aangewezen. Overheid en sector gaan samen kijken hoe personeel nog beter kan worden getraind, om met dit soort incidenten om te gaan.

Airlines houden zwarte lijsten bij van passagiers die zich in hun vliegtuigen hebben misdragen. De aanpak van dit probleem kan verder worden gebracht als dit soort informatie tussen Nederlandse airlines kan worden gedeeld. Alle partijen kijken hoe hier stappen op kunnen worden gezet, mét oog voor de privacyrechten van passagiers.

“Vliegen is een van de veiligste vormen van transport. Dat er mensen zijn die zich misdragen in een vliegtuig en daarmee de veiligheid van passagiers en personeel in gevaar brengen is onacceptabel”, zegt minister Mark Harbers. “Helaas komt het steeds vaker voor. Het is belangrijk dat we met alle betrokken partijen ons gezamenlijk inzetten om dit soort incidenten verder terug te dringen.”

De intentieverklaring is ondertekend door Royal Schiphol Group NV, Transavia, KLM, TUI, Corendon Dutch Airlines, het Openbaar Ministerie, en de Koninklijke Marechaussee.

Ruim 30 gemeenten pleiten voor landelijk vuurwerkverbod

Ruim dertig gemeenten steunen het idee van een nationaal verbod op de verkoop, bezit en afsteken van vuurwerk. Volgens deze gemeenten zou zo'n landelijk verbod beter werken dan een verzameling van lokale verboden.

Dit blijkt uit een onderzoek van het ANP, waarop meer dan 150 gemeenten hebben gereageerd.

Onder de voorstanders bevinden zich de vier grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Deze gemeenten hebben eerder al gepleit voor een nationaal verbod, zowel bij de regering als bij de Tweede Kamer, maar tot nu toe zonder succes. Volgens de burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen, zorgt een landelijk verbod voor meer duidelijkheid voor inwoners, verkopers en handhavers, en is daardoor effectiever.

Ook gemeenten zoals Groningen, Tilburg, Arnhem, Zoetermeer, Haarlem, Zwolle en Delft spreken zich uit voor een verbod op vuurwerk.

FOK! Wat een weer: rustig najaarsweer

herfstbanner

Goede morgen!

Vanochtend is er bewolking, maar is ook de zon geregeld te zien. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De wind komt uit west tot zuidwest en is zwak tot matig.

Vanmiddag is het droog en hebben we te maken met een afwisseling van zon en bewolking. De maximumtemperatuur ligt rond 10°C. De wind komt uit west tot zuidwest en is zwak tot matig.

Vanavond blijft het droog en klaart het steeds meer op. Boven land is er weinig wind. Langs de kust is de wind matig uit een westelijke richting.

Komende nacht blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 4°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan de kust vrij krachtig.

Tot morgen!

                   


Mooie wolken boven de Maas bij Overasselt (Foto: StateOfMind )
Mooie wolken boven de Maas bij Overasselt (Archief)foto: StateOfMind )

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                              

Random Pics van de Dag #1129

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
©FOK.nl e.a.