Van Gerwen naar kwartfinales Players Championship Finals, Zonneveld en Wattimena eruit

In het Engelse Minehead zijn zaterdagavond de achtste finales gespeeld in de Players Championship Finals, het eindejaarstoernooi gebaseerd op de ranglijst van dertig Players Championship-toernooien gedurende het jaar. Drie Nederlanders zaten nog in het toernooi, één wist te winnen.

Michael van Gerwen nam het op tegen de Belg Mario Vandenbogaerde, die een tijdje prima mee kon. Op 4-4 plaatste de Nederlander echter een break en vervolgens liep hij gestaag weg naar een 10-6 zege. Jermaine Wattimena maakte het spannend tegen Ryan Joyce, maar die kwam na een break op 9-7 en profiteerde van Wattimena's gemiste kansen: 10-7.

Voor Niels Zonneveld was het allemaal wat minder spannend: hij werd door Gabriel Clemens van het podium geveegd met 10-1. Ryan Searle leek eenzelfde lot beschoren tegen Luke Humphries, hoewel de spanning in het Engelse onderonsje nog terug kwam: van 6-1 naar 8-7. Humphries gaf echter nog even wat gas en won alsnog met 10-7.

Kim Huybrechts en Stephen Bunting maakten er een mooie wedstrijd van, waarin het gelijk op ging tot 7-7. Bunting plaatste een break voor 9-8, liet vervolgens wat matchdarts liggen, maar maakte het alsnog af: 10-8. James Wade kwam met onder meer een 140-finish op 8-5 tegen Dimitri van den Bergh, waarna hij de Belg met wat moeite om het af te maken aan de kant schoof: 10-6.

Ook het duel tussen Damon Heta en Brendan Dolan ging gelijk op, maar met een fraaie 125-finish plaatste Heta een break voor 7-5. Dolan brak terug, maar Heta maakte het met 10-8 keurig af. Dave Chisnall en Luke Woodhouse gingen ook lange tijd gelijk op, maar in de beslissende fase plaatste Woodhouse een break om het vervolgens met een 101-finish af te maken voor een 10-8 zege en zijn eerste kwartfinaleplek in een major.