Fenomenale Van Gerwen op Players Championship Finals, Zonneveld stunt

In het Engelse Minehead is zaterdagmiddag de tweede ronde afgewerkt van de Players Championship Finals, het finaletoernooi na dertig Players Championship-toernooien gedurende het jaar. Zeven Nederlanders schopten het tot de laatste 32, drie van hen staan in de achtste finales.

Michael van Gerwen speelde een van zijn beste wedstrijden ooit, Ross Smith had geen schijn van kans, ondanks zijn eigen prima spel. De groene sloopkogel was op weg naar een gemiddelde van meer dan 120 punten, maar een imperfecte laatste finish bracht het nog omlaag naar een uiteraard fenomenaal goede 118,52 punten voor zijn 6-1 zege.

Niels Zonneveld speelde tegen de Welshman Jonny Clayton en maakte gehakt van de mondiale top-10-speler: 6-2. Jermaine Wattimena stond heerlijk te gooien in een Nederlands onderonsje tegen Richard Veenstra, maar liet hem terugkomen tot 5-5, om het vervolgens met een fraaie 164-finish alsnog af te maken.

Kevin Doets liet veel kansen liggen tegen Damon Heta en ging daardoor met 6-4 onderuit, Maik Kuivenhoven verloor met 6-5 van de Noord-Ier Brendan Dolan. Gian van Veen was niet opgewassen tegen een sterk spelende Stephen Bunting, die hem met 6-1 het nakijken gaf.

Zaterdagavond worden de achtste finales gespeeld in Minehead.