China: 'geen vreemde ziekteverwekkers bij kinderen met longontsteking'

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft de autoriteiten in China om meer informatie gevraagd over een toename van het aantal gevallen van longontsteking bij kinderen.

Update 11.05 uur: Volgens China zijn er geen nieuwe of ongebruikelijke ziekteverwekkers of ziektebeelden ontdekt na een opvallende toename van infecties van de luchtwegen bij kinderen. Dit maakte de Wereldgezondheidsorganisatie in Genève bekend na overleg met de Chinese autoriteiten. 

Ze rapporteerden aan de WHO dat de ziekten werden veroorzaakt door verschillende bekende ziekteverwekkers. China's Nationale Gezondheidscommissie schrijft de toename van dergelijke gevallen ook toe aan de verspreiding van bekende ziekteverwekkers na het opheffen van de pandemische maatregelen.

Eerdere berichtgeving: Tegelijkertijd riep de WHO de Chinese bevolking op maatregelen te nemen om het risico op luchtwegaandoeningen te verminderen. Mensen moeten zich laten vaccineren, wegblijven van zieken en thuisblijven als ze symptomen hebben. Volgens de WHO zijn de gevallen van 'griepachtige ziekten' in China sinds half oktober toegenomen in vergelijking met voorgaande jaren.

Chinese media en de gezondheidsautoriteit Promed melden een toename van longontsteking onder kinderen in Noord-China.