Noppert en Van Gerwen naar achtste finales Grand Slam of Darts, Greaves stunt nét niet

In Wolverhampton zijn dinsdagavond de laatste groepswedstrijden gespeeld van de Grand Slam of Darts. Vier van de acht groepen moesten nog beslist worden en dat leverde meerdere malen een spannende ontknoping op.

Groep E
Dave Chisnall speelde tegen sensatie Stowe Buntz en begon met een 104-finish goed. Buntz kwam via een 122-finish even later van twee legs achterstand terug op 4-3 en zelfs 4-4. In de beslissende leg was Chisnall toch iets te sterk en op matchdart zes maakte hij het af: 5-4. Peter Wright en Stephen Bunting speelde daarna een rechtstreeks duel om met Buntz mee te gaan naar de achtste finales, waarbij Bunting via finishes van 103 en 107 op 4-1 kwam. Wright stribbelde nog even tegen, maar Bunting maakte het af en won met 5-3.

Groep F
Andrew Gilding had Haruki Muramatsu tegenover zich en was simpelweg een maatje te groot voor de Japanner: 5-1 en een plekje in de achtste finales. Brendan Dolan moest vervolgens met minstens twee legs verschil winnen van Danny Noppert, maar dat gebeurde niet: Noppert kwam op 4-2 en daarmee was het voor Dolan voorbij. De wedstrijd ging uiteraard door en ging naar een beslissende leg, waarin Noppert met een fraaie 124-finish via bullseye de winst en een plek in de achtste finales pakte.

Groep G
In een Nederlands onderonsje pakte Martijn Kleermaker een 3-1 voorsprong tegen Michael van Gerwen, waarna hij zich ook naar 4-2 speelde. Van Gerwen trok er alsnog een beslissende leg uit, liet daarin vier matchdarts liggen, maar zag Kleermaker zijn kansen ook niet pakken en won alsnog met 5-4. Ook Rob Cross en Fallon Sherrock streden rechtstreeks om een plek in de achtste finales, waarbij Cross constant de boventoon voerde en het via dubbel-1 afmaakte: 5-2.

Groep H
Nathan Aspinall nam het op tegen Ricardo Pietreczko, waarbij de eerste zes legs netjes verdeeld worden. Na nog twee legs was een beslissende leg nodig en met wat moeite sloot Pietreczko zijn toernooi toch nog met een zege af: 5-4. Ook Damon Heta en Beau Greaves speelden vervolgens om een plekje in de achtste finales, waarbij Greaves indruk maakte en een 3-1 voorsprong pakte. Heta hield zich in de wedstrijd met een cruciale 164-finish, gevolgd door een 130-finish voor 3-3, wederom met Greaves op een lage finish. Greaves liet op 4-3 kansen voor de wedstrijd liggen, waarna een beslissende leg nodig was. Daarin was Heta toch te sterk en met een fraaie 105-finish maakte hij het met 5-4 af.