Zeer zware systeemeisen Alan Wake 2 pc-versie

Nog maar twee dagen en dan komt het langverwachte vervolg op Alan Wake uit. Net als zijn voorganger wordt de game ontwikkeld door Remedy Entertainment, de Finse gameontwikkelaar die bekend staat om het gebruik van geavanceerde technieken die prachtige graphics opleveren.

De keerzijde is dat je in het geval van de pc-versie nogal 'beefy' hardware moet bezitten om het maximale er uit te kunnen halen. Zo wordt er voor 1080p met 60 frames per seconde op de "medium" graphics preset al een RTX 3070 geadviseerd en zal je voor 60 frames per seconde op 4K al een RTX 4070 of RX 7800 XT moeten bezitten. Wil je dan ook nog ray tracing kunnen aanzetten, dan zal je met een RTX 4080 of equivalent op de proppen moeten komen. Bekijk alle systeemeisen in de afbeelding onderaan.

Alan Wake 2 komt op 27 oktober uit voor Xbox Series X|S, PlayStation 5 en pc. De pc-versie is voorlopig exclusief te spelen via de Epic Games Store. Bekijk onderstaande trailer voor een impressie van de game en de technische snufjes die daarbij komen kijken.