Voortvluchtige moordverdachte Bretly D. zojuist opgepakt in Amsterdams hotel

Moordverdachte Bretly D., die de laatste dagen voortvluchtig was, is vanochtend opgepakt in een hotel in Amsterdam. Dat meldt de politie. Zo meldt AT5

De politie kreeg rond 08.00 uur een tip dat D. zou zijn gezien. Agenten zagen hem vervolgens lopen. Hij kon rond 08.15  uur in een hotel aan de Prins Hendrikkade worden aangehouden. Na zijn aanhouding is daar door de politie onderzoek verricht.

De politie deed de voorbije dagen al verschillende invallen in Oost in verband met de klopjacht op D., maar daar werd hij niet aangetroffen. Gisteravond werden nieuwe beelden vrijgegeven waarop te zien was dat D. afgelopen weekend op Amsterdam Centraal was.

Moord en steekpartij
De 24-jarige D. wordt verdacht van een moord in Rotterdam en een steekpartij in Zutphen. Op 13 oktober werd In Rotterdam een 60-jarige Rotterdammer in zijn woning doodgeschoten. In de nacht van 20 op 21 oktober liep in Zutphen een ruzie uit de hand, waarbij D. vermoedelijk een 32-jarige man neerstak. Dat slachtoffer raakte lichtgewond en wist te ontsnappen.

De politie loofde 25.000 euro uit voor de gouden tip die leidde tot zijn aanhouding. Zijn volledige naam en foto werden verspreid, wat uitzonderlijk is. De laatste 24 uur kwamen zo'n 200 tips binnen bij de politie. Veel tips wezen richting Amsterdam, aldus de politie. Eerder maakte de politie bekend dat D. zich voornamelijk met de trein verplaatste.