Oekraïense leger steekt succesvol Dnipro over

Bij Kherson hebben enkele honderden Oekraïense mariniers en soldaten een landing uitgevoerd aan de linkeroever van de Dnipro en lijken enkele kilometers landinwaarts te zijn getrokken en hebben daarbij enkele dorpen gedeeltelijk ontdaan van Russen. Er waren enkele dagen geleden al berichten dat Oekraïne aan de rechteroever troepen en materiaal aan het samentrekken was.

Een prominente Russische milblogger 'Rybar', alias Michail Zvinchuk, beweerde dat Oekraïense troepen door de Russische verdediging heen drongen toen ze landden op de oostelijke oever van de rivier de Dnipro. Hij beweerde dat ze in de middag van 17 oktober tijdelijk het dorp Poyma en posities aan de noordelijke buitenwijken van Pishchanivka bezetten.

Volgens het Institute for the Study of War (ISW) beweerde de milblogger later dat Russische troepen de Oekraïense troepen van deze posities terugduwden naar de rivier de Dnipro. Hij beweerde ook dat er vanaf de middag van 18 oktober nog steeds een Oekraïense sabotagegroep actief is in Pishchanivka.

Het komt op het moment dat de Oekraïense strijdkrachten voor het eerst gebruik maakten van een door de VS geleverd langeafstandswapen door twee Russische militaire vliegvelden aan te vallen, waarbij met succes negen helikopters en een munitiebasis werden vernietigd.