Na terroristische steekpartij Frankrijk, 7000 militairen ingezet wegens dreiging

Tot nu toe zijn er in Frankrijk tien mensen gearresteerd in verband met de fatale steekpartij in het Noord-Franse Arras gisteren. Volgens Le Parisien zijn onder hen familieleden van de verdachte. Bij de aanslag kwam een leraar om het leven.

Gisteravond kondigde Frankrijk aan dat er tot minstens maandagavond 7000 militairen zullen worden ingezet. Deze inzet maakt deel uit van ‘Opération Sentinelle’, een militaire operatie gericht op de strijd tegen terrorisme, zo meldt de Franse nieuwszender BFMTV.

Naast de familieleden van de verdachte zijn ook twee Belarussen gearresteerd. Volgens Le Parisien had de verdachte contact met hen voorafgaand aan de aanslag, maar er zijn geen aanwijzingen dat zij betrokken waren bij de aanval.

Vanmorgen heropende de school  haar deuren om elkaar steun te bieden,een aantal kinderen, ouders en medewerkers kwamen hier samen onder politiebescherming. Een vrouw vertelde aan persbureau AP dat zij met haar 17-jarige dochter was gekomen als protest tegen extremisme en om hun angst te overwinnen door terug te keren naar de plaats des onheils.

In Parijs werd het Louvre rond het middaguur geëvacueerd. Volgens berichten in de media was er sprake van een bommelding. Ongeveer 15.000 mensen moesten het gebouw verlaten. Het paleis van Versailles en het park werden ook geëvacueerd vanwege een dreiging van een aanval.

Zie ook: Dodelijke steekpartij op school Arras, elders lijkt aanslag verijdeld door politie