Dochter van 'Captain Tom' stak opbrengsten boeken in eigen zak

Hannah Ingram-Moore heeft toegegeven dat ze de opbrengsten van de drie boeken van haar vader, de bekende Britse oorlogsveteraan Tom Moore ('Captain Tom'), heeft behouden. Dit is in strijd met het oorspronkelijke doel van het geld, namelijk het goede doel. Het achtergehouden bedrag bedraagt 800.000 pond, wat neerkomt op ongeveer 927.000 euro.

In het tv-programma TalkTV met Piers Morgan onthulde Hannah Ingram-Moore dat het de wens van haar vader was dat de opbrengsten van zijn drie boeken naar zijn stichting Club Nook zouden gaan.

Tom Moore, toen 99 jaar, werd wereldwijd bekend tijdens de coronapandemie. De oude baas zamelde door rondjes te lopen met zijn rollator een fortuin in om het coronavirus te bestrijden.

In eerste instantie was het zijn doel om duizend pond op te halen voordat hij honderd werd. Echter, stond de teller op zijn verjaardag al op dertig miljoen pond. Voor zijn inzamelingsactie werd Captain Tom tot ridder geslagen door koningin Elizabeth.  Moore overleed op 2 februari 2021 ten gevolge van een longonsteking en COVID-19.

Er bestonden al langere tijd vermoedens dat de erfgename van Moore de opbrengsten van de boeken voor privédoeleinden had gebruikt.