Poetin: proces tegen Trump toont verdorvenheid politieke systeem Amerika

Tijdens een interview op het Eastern Economic Forum op dinsdag zei de Russische president Vladimir Poetin dat de vervolging van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump "heel goed" was voor Rusland omdat het de "verdorvenheid" van het Amerikaanse politieke systeem aantoonde.

Trump, de Republikeinse kandidaat voor de presidentsverkiezing van 2024, werd in augustus beschuldigd van complotten om zijn verlies tegen de Democraat Joe Biden in de verkiezingen van 2020 ongedaan te maken. Biden, die op zoek is naar herverkiezing, heeft niet gereageerd op de procedure tegen Trump.

"Alles wat er gebeurt met Trump is een politiek gemotiveerde vervolging van iemands politieke rivaal, dat is wat het is", zei Poetin, eraan toevoegend "En het wordt gedaan voor de ogen van het Amerikaanse publiek en de hele wereld. Ze gooien gewoon hun vuile was buiten."

Poetin beweerde dat de uitslag van de presidentsverkiezingen van 2024 "waarschijnlijk" geen invloed zal hebben op de relatie van Rusland met de VS en beschuldigde de Amerikaanse regering ervan "de mensen te hersenspoelen" dat Rusland een existentiële tegenstander is.