US Open toeschouwer weggestuurd na schreeuwen Hitler-uitspraak

De Duitse tennisser Alexander Zverev was erg van streek tijdens zijn wedstrijd op de US Open tegen de Italiaan Jannik Sinner nadat hij meende dat een toeschouwer de beroemdste uitspraak van Hitler vanaf de tribune had geschreeuwd.

Volgens Zverev ging het om de woorden “Deutschland über alles”, wat een verwijzing is naar het omstreden eerste couplet van het Duitse volkslied.

Het incident vond plaats tijdens de overwinning van Zverev op de Italiaan Jannik Sinner in het Arthur Ashe Stadion tijdens de late night slot, waar het al vaak luidruchtig is. Nadat hij een 2-1 voorsprong had genomen in de vierde set, serveerde Zverev op 2-2 en 0-15 in de vijfde game toen hij plotseling stopte en naar de scheidsrechter James Keothavong liep. "Hij zei zojuist de beroemdste Hitler-uitspraak die er ter wereld bestaat", zei Zverev tegen de scheidsrechter terwijl hij op een toeschouwer op de tribune links van hem wees. "Dit is ongelofelijk". Na de pauze werd de man onder luid boegeroep uit het stadion verwijderd.