'Jevgeni Prigozjin omgekomen in vliegtuigcrash, Dmitry Utkin ook aan boord'

Hij is niet uit een raam gevallen, maar volgens meerdere bronnen wel overleden. Jevgeni Prigozjin zou in het zakenvliegtuig hebben gezeten dat is gecrasht tussen Moskou en Sint Petersburg. Niemand zou de crash overleefd hebben.

Update 22.02 uur: Inmiddels zijn er acht lichamen geborgen uit de neergestorte privéjet, zo hebben Russische instanties gemeld. De huurlingenbaas van Wagner was aan boord van het vliegtuig toen het neerstortte, zeggen de autoriteiten. Het Russische mediakanaal Baza zei dat er ter plaatse acht dode lichamen zijn gevonden, allemaal zo ernstig verbrand dat er een DNA-test nodig is om hun identiteit te bevestigen. Eén van de lichamen heeft een ontbrekend hoofd.

De tweede man bij Wagner van Prigozhin, Utkin zou ook zijn omgekomen bij de vliegtuigcrash

Het toestel zou uit de lucht zijn geschoten door het Russische leger. 

Eerdere berichtgeving: De Wagner Group-leider Yevgeny Prigozhin stond op de passagierslijst van een vliegtuig dat woensdag neerstortte in de Russische Tver-regio.

Volgens onbevestigde berichten in de media was het vliegtuig eigendom van Prigozhin, oprichter van het particuliere militaire bedrijf Wagner.

De Russische toezichthouder voor de burgerluchtvaart, Rosaviatsia, zei dat Prigozhin op de passagierslijst stond. Het is echter niet meteen duidelijk of hij aan boord van het vliegtuig was gegaan. 

Maandag postte Prigozhin nog een recruteringsvideo voor Wagner, waarschijnlijk was deze opgenomen in Afrika.