Elon Musk: 'Block is going to be deleted as a feature on X, except for DM's'

Binnenkort zal het niet langer mogelijk zijn om gebruikers te blokkeren op het socialemediaplatform X, voorheen bekend als Twitter. Dit heeft eigenaar Elon Musk aangekondigd in een bericht op het platform. Vanaf dan zal het alleen nog mogelijk zijn om privéberichten te blokkeren.

Momenteel kunnen gebruikers nog steeds accounts blokkeren, waardoor de geblokkeerde accounts geen toegang meer hebben tot de berichten van de gebruiker en er geen reacties meer onder kunnen plaatsen. Omgekeerd zullen de berichten van deze accounts ook niet meer zichtbaar zijn voor de gebruiker. Deze functie stelt gebruikers in staat om mensen te vermijden die hen digitaal lastigvallen en om spam-accounts te weren.

Musk is echter van mening dat deze functie niet nodig is en schreef op X: “Het heeft geen zin.” Het dempen van accounts blijft wel mogelijk, waarbij de gebruiker de berichten van gedempte accounts niet meer zal zien, maar zij nog wel de berichten van de gebruiker kunnen zien.

Het is echter nog maar de vraag of Musk zijn besluit kan doorvoeren, aangezien veel gebruikers en experts erop wijzen dat Google en Apple het vereisen dat socialemediaplatforms een blokkeerfunctie hebben.

Sinds Musk aan het roer staat bij X, heeft hij voor veel ophef gezorgd binnen het bedrijf en onder X-gebruikers. Zo heeft hij de merknaam van het wereldwijd bekende ‘Twitter’ veranderd naar ‘X’, heeft hij afscheid genomen van het vogeltje als logo en heeft hij een groot aantal werknemers de laan uitgestuurd.