Verwarde Nederlandse verdachte (21) van steekpartij opgepakt in Italiaanse kerk

Volgens berichten in de Italiaanse media heeft de Italiaanse politie de 21-jarige Nederlander opgespoord die wordt verdacht van het doden van zijn vader en een familievriend. De verdachte was gedurende enkele dagen voortvluchtig voor de politie.

Hij werd uiteindelijk gevonden in een nabijgelegen bosgebied in het noorden van Italië, nadat er een grote zoekactie met helikopters en militairen was opgezet. Tot verrassing van de autoriteiten bleek hij zich te verbergen in een nabijgelegen kerk. Bij zijn arrestatie verkeerde hij naar verluidt in een verwarde toestand, zo meldt de politie. 

Afgelopen woensdag hebben de verdachte en zijn 65-jarige vader ruzie gehad in het huis van een familievriend in Montaldo di Mondovi, ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Turijn. Tijdens de ruzie zou de zoon naar verluidt een mes uit de keuken hebben gepakt en zijn vader hebben neergestoken. Toen de Nederlandse familievriend probeerde in te grijpen, werd ook hij gestoken. Hij overleed later in het ziekenhuis.